Home > Wie heeft mijn kaas gepikt?

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Ik hou van Geo-informatica zo veel, want naast een tijdschrift met een geweldige lay-out te vernietigen; de inhoud zijn erg goed in geospatiale. Vandaag is aangekondigd de release van april, waar ik wat teksten hebben genomen gemarkeerd in het rood een weelderige lezen motiveren.

In eerdere versies heb ik een samenvatting voor hen, vandaag heb ik genomen als de post thema, een korte maar grondige artikel over de bestaande weerstand tegen verandering in het maken van de sprong naar de open source-technologieën. Het is gebaseerd op het oude verhaal van de muis die op het punt stond te sterven vanwege zijn kaas was voorbij en vinden een andere bron was tegen haar principes. De muis gewoon dacht was: “iemand had mijn kaas verhuisd“.

En heel vaak, degenen die durven te woorden als “gpl”, “open source”, “vrij”, “gnu” of een soortgelijke melding worden meestal gezien als vreemdelingen uit een ruimtecapsule met een oog op clip image00239 Who Moved My Cheese?hun voorhoofd. We zijn zo gewend aan het Windows-logo, dat alles wat niet draaien op deze dinosaurus, lijkt ingewikkeld zien, de statistieken tonen aan deze mensen liever Internet Explorer naar Mozilla, bijvoorbeeld. In de editie van dit Geoinformatics ‘ze zijn nog steeds over open technologieën, in dit geval, PostGIS en haar vermogen om te werken met databases, dus lijkt een goede campagne, zoals eerder werd aangetoond met gvSIG en Quantum GIS.

In de afgelopen jaren heb ik testen gedaan met behulp van software “onconventioneel”, zoals Manifold, Microstation, gvSIG en IntelliCAD; resultaten zijn gelijk of zelfs beter geweest, maar dit heeft mensen veroorzaakt denkt ik “ingewikkeld”. Dus ik geef het toe, ik de neiging om het, maar het is noodzakelijk om te oordelen dat in dit leven moeten we innovatie vinden, mits deze niet niet in orde (Een Spaanse idioom: “traído de los Cabellos”). Ik wil Eric Van Rees ‘redactionele insinuatie: “wat zou Google Earth te denken, misschien in de diepte. ”

Ik ben mij ervan bewust dat de wereld van pc naar Linux niet zal veranderen in de vele jaren of misschien wel ooit, maar open source technologieën zijn onderwerpen die zeer sterk gehoord in vele landen en, tenzij er nieuwe business modellen te overwinnen grote cyclische crisissen, zal de tijd ons gelijk te bewijzen. Anders, als coach voetbal gezegd, we ervaring opdoen.

clip image00156 Who Moved My Cheese?Een van deze dagen, moet men begrijpen dat het geen goede zaak omgebruik van illegale versies (Een Spaanse idioom: “piratear”) Van AutoCAD voor onze dagelijkse taken, in plaats van deze bestaat IntelliCAD met een veel lagere prijs of zelfs QCad die een symbolische waarde heeft. Natuurlijk, als je het geld hebt en het voorrecht, je moet Autodesk software te kopen. Het is ook noodzakelijk om te begrijpen dat 300 gemeenten zich niet kunnen veroorloven een ArcGIS Server-licentie voor $ 35.000, zelfs niet vereisen allemaal een (of andere extensies), maar het is mogelijk om hetzelfde (of meer) te doen met de economische mogelijkheden, zoals uitlaatsysteem, Global Mapper , gvSIG, QGis o Gras. Ik hou James Fee opmerking dat ironisch zegt “Toegang via ftp is het beste wat je kunt doen?

Eindelijk, misschien is het een verspilling van tijd en speeksel om erover te praten, maar zeker zij die nieuwe manieren om hetzelfde te doen met behulp van economische software-opties te proberen, krijgen het voordeel van het leren meer door hun eigen. Ik hou van Geo-informatica aandringen, in deze editie, voor het maken van een cultus van self-intuïtie als een man noodzaak.

Het is in twijfel dat deze technologieën populair zal worden

… Voor nu

clip image00323 Who Moved My Cheese?——————

Oh, trouwens! Neem een ​​kijkje op de tijdschrift, Die spreekt van:

  • De Trimble Juno SC
  • Hoe gaat GIS-onderwijs in technische centra
  • CityGML, een standaard in de praktijk
  • Best practices in GIS-implementatie, nieuwe publicatie ESRI’s
  • GIS-en GRID-integratie in rampen beheer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.