Home > Werken vormbestanden met AutoCAD

Werken vormbestanden met AutoCAD

De vorm bestanden, die bekend staat als. SHP bestanden quaternaire indelingen in kwestie van technologie, maar we kunnen niet voorkomen dat ze werden gepopulariseerd zoveel als het was ArcView 3x. Dit is de reden waarom ze worden nog steeds veel gebruikt, in de mate dat de meeste platformen vooral geospatiale routines hebben ontwikkeld om ze te bedienen. Zelfs gvSIG kunnen lezen en bewerken.

Een op grote schaal alternatieve vroeger gebruikt werd om te exporteren vanuit ESRI naar dxf, met het nadeel van het verliezen van de gegevens in tabelvorm. In dit geval zullen we zien hoe de interactie met deze speedraptors gebruik AutoCAD AutoCAD Map, ik hoorde over dit proces door middel van een zachte Txus reactie bij Cartesia forum.

1. Het is geen AutoCAD

Een shape-bestand bestaat uit geometrie, die in de bestandsextensie. Shp, dan is de tabelgegevens in het. DBF-bestand en de index die verbindt beide, dat is het. Shx.

Om een ​​bestand van deze is het vereist AutoCAD Map, of hetzij burgerlijke 3D lezen, het is ook de moeite waard te verduidelijken dat in tegenstelling Bentley Map of gvSIG niet mogelijk om het bestand native gelezen, Maar het is mogelijk via FDO verbinding.

Ik doe dit voorbeeld met AutoCAD Civil 3D 2008.

2. Hoe. SHP-bestanden importeren

Dit dient te gebeuren in het menu:

“Map / tools / import”, daar kunt u kiezen. SHP-bestanden als E00 en zelfs dekkingen van de eerste ArcInfo werkstation.

Laat je ook programma’s zoals MapInfo (tabblad. Mif.) En MicroStation Geographics (. Dgn) Ik denk dat het een goede opening van AutoCAD naar buitenstaander te importeren, omdat bij het importeren van een dgn bij deze wijze is het mogelijk om de mslink vangen en andere aanpassingen zoals het benutten van complexe objecten en omzetten cellen eenmaal te blokkeren.

Vervolgens vraagt ​​het paneel u om de projectie en de mogelijkheid om slechts een zone te importeren toewijzen.

 

Het is ook mogelijk aan te geven of de vlakken worden omgezet gesloten polylijnen.

3. Hoe maak je een. Shp exporteren

Voor de uitvoer van het proces is vergelijkbaar, “map / tools / uitvoer”, en vervolgens de uitvoer moet apart worden gedaan, lijnen, punten, polygonen en tekst. De selectie kan handmatig worden gedaan, door de lagen of functie klassen en als er topologieën gedefinieerd, is het beter.

Het is ook noodzakelijk om de kenmerken van voorwerpen die DBF kolommen, de projectie van het uitvoerbestand en de omzetting van gesloten polylijnen veelhoeken bouwt definiëren.

Bij deze taak van het importeren en exporteren is er het alternatief om een ​​profiel aan te maken om te voorkomen dat steeds vaststellen van de voorwaarden; dit zou worden opgeslagen als IPF-bestand dat elke keer als je het proces kan worden geladen..

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.