Home > Version Skillnader mellan MobileMapper Office och MobileMapper 6 Kontor

Version Skillnader mellan MobileMapper Office och MobileMapper 6 Kontor

I förra inlägget har vi talat om data som hämtats från Magellan-enheter, och det uppstår behov av att klargöra olika versioner MobileMapper Office.

Den MobileMapper 6 Office

Detta är ett program som kommer när det har köpt en MobileMapper 6, är det ett nytt program, som just går under 1.01.01 versionen

clip image001225 Version Differences between MobileMapper Office and MobileMapper 6 Office

Det verktyg som detta har är att den både kan monteras på skrivbordet, eller på samma GPS ‘Windows Mobile operativsystem. Med detta kan det göras direkt efterbehandling på enheten, i fältet.

En nackdel som vi har sett är att det inte har export alternativ, säger manualen det är men det finns inte någon knapp som möjliggör drift med uppgifter förutom med formfiler som kan vara efterbehandlade, hålla dem i deras ursprungliga plats . Det förväntas att dessa funktioner kommer att läggas till i nyare versioner.

Projekt på detta har. Kartan förlängning, och är en enkel extern referens fil, eftersom som en. Mmx eller en. Prj, visa data i olika vägar.

Denna programvara kan laddas ner från Ashtech ftp på den här länken

 

 

Den Mobile Mapper Office

Detta är den traditionella versionen, är det PC-programvara, som kom sedan GM Pro-versioner och att, med Promark3, kommer i sin 3.4a version. Den är kompatibel med utrustning som Mobile Mapper Pro 6.52 6.56 och 7 x.

clip image002159 Version Differences between MobileMapper Office and MobileMapper 6 Office

Fördelarna med detta är i sin förmåga att arbeta med data i AutoCAD / Microstation (dxf), även med hjälp av data från MapInfo (MIF), ESRI (SHP) och Excel (CSV) eller waypoints (MMW). Detta kan göras för att importera eller exportera.

Nackdelen är där, medan MM6 arbetar direkt på formen filer i sina respektive adresser, MMO importera dem, att exportera det igen när efterbearbetade. Det är troligt att dessa funktioner redan finns i nya MM6 Office-versioner, eftersom det har en mer robust och senare utveckling.

clip image003120 Version Differences between MobileMapper Office and MobileMapper 6 Office

Det är också möjligt med detta för att skapa bakgrunden kartor som innehåller vektordata (dxf, shp, MIF) och även raster, inklusive. ECW och. Tiff. Dessa bakgrundskartor kan skickas till GPS från programmet, eller kopieras till SD-minnet.

Projekt på detta har en. MMJ (mobil mapper kontorsjobb fil), och till skillnad från den första, behålla allt inom skapade data. Är har en redaktör för listor över enheter som du kan redigera data i tabellform rörande importerade filer, och det kan också lagras med en. Mmf förlängning.

Detta kan laddas ner från Ashtech sida på den här länken

Med detta hoppas jag att skillnaden har förtydligats.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.