Home > Vart är Bentley går med civila området

Vart är Bentley går med civila området

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av det här inlägget.

Så här ämnet är alltför pretentiöst, jag vill bara ha en diskussion om vad jag kan förstå. Jag hade börjat försöka prata om Geopak, men just nu har jag bara få PowerCivil, det sparar mig en hel del, jag bara måste testa om allt vad den säger är så sant.

Bentley innan av …

Tvärtom finns Bentleys merit inom verkstadsindustrin fältet. Integraph historia är lång i denna mening, eftersom det sedan 70-talet fanns det tekniska lösningar för huvudramarna, Innan Microstation tillvaro med det namnet och före Civil3D existens eller Bentleys och Autodesks.

Alla dessa tekniska produkter lite i taget konsoliderades i en blandad sammanfattas så här:

 • Inbrytningar. Detta slutade med 6 smaker:
  -Inbrytningar Site Suite
  -Inbrytningar Site
  -Inbrytningar
  -Inbrytningar Storm & Sanitär
  -Inbrytningar Survey
  -Power inbrytningar.
 • Geopak. Detta förde dessa versioner:
  -Geopak Civil Engineering Suite
  -Geopak Site
  -Geopak Survey
  -Power Geopak
 • MX. Detta är en intressant version som hade allt, och det var mer för den engelska miljön, varför den har genomförts av England och Indien främst. Det hade alltid orientering mot vägar designen, som körs på AutoCAD. Det är upp till AutoCAD 2008 versioner – Jag vet inte om denna romans fortsätter – nu finns för MicroStation och senare versioner ser varje dag mer till inbrytningar. Detta leder oss att bättre förstå de engelska vänners inlägg jämföra MX med civil 3D.

Om vi ​​vill se hur Bentley är placerad inom verkstadsindustrin området, måste vi se denna USA karta. Det är från transport avdelningar: 26 stater använder för närvarande inbrytningar (52%), 18 Geopack (36%) och 2 MX (4%).

clip image001222 Where is Bentley going with the Civil area

När det gäller den tekniska kår av de väpnade styrkorna är något liknande, 23 stater använder Inroads, och 4 använder MX.

Hur Bentley kom i detta läge är det en kredit till Intergraph, som var ägare av inbrytningar till december 2000, då Bentley köpte det hela och naturligtvis också fick portföljen.

I tider av Integraph, arbetade även inbrytningar på IntelliCAD, häromdagen hittade jag en version som kör som en charm (*) En Las mil Maravillas) på Microstation 95, nyfikna att mannen säger att han inte flytta därifrån eftersom han är väldigt glad. Bra för Bentley, eftersom jag inte tror att det kan finna andra envis användare som använder AutoCAD R12.

När det gäller Latinamerika, med undantag av Brasilien som är en annan vila, står det med inbrytningar:

 • Walsh Perú (Lima)
 • Katolska universitetet i Lima
 • Grana y Montero
 • Offentliga företag i Medellín
 • Bogotá akvedukt
 • Panama Kanal
 • Tecnoconsult (Venezuela)
 • Inelectra (Venezuela)
 • Vatten i Illimani (Bolivia)
 • ICA (México)

Bentley på senare tid …

På Autodesks sida, har vi sett intressant utveckling, om än inte med samma kontinuitet, genom partners fortfarande lever eller företag köpt av Autodesk. Sådant är fallet med Eagle Point linje, SoftDesk, CivilCAD, Land Desktop, för att nämna några. Den senaste och vad jag tror kommer att stanna är AutoDesk Civil3D som inkluderar vad AutoCAD Map gjorde.

Vad som händer är att Autodesk har en global positionering i dess olika plattformar, enligt ett dokument från Autodesk, 6 miljoner användare världen över använder något som körs på AutoCAD och från dessa, 30.000 är Civil3D användare. Den sistnämnda uppgifterna låter enorm, kanske därför Bentley pojkarna har något annat glädjas än när de är nämnts som den big bug(Bokstavlig mening bevattnad i Facebook).

clip image002156 Where is Bentley going with the Civil area

Även om, kan vi säga att Bentley har varit nöjda med sin position inom området teknik och anläggningar med soooo stora kunder. Deras nya förvärv och utveckling syftar till att stärka deras utveckling mot i-model, XM (inget MX), Varav har imponerat på mig, och nu minns jag: omStaad för strukturer, Haestad Metoder för vatten och GInt för Geoteknik.

Medan AutoDesk blir mer i animeringen fältet, är möjligt att Bentley har för avsikt att befästa dess territorium som uppdaterar sin teknik.

Vart tar Bentley go …

Du har redan sett det, även till mig en dag var det svårt att förstå inbrytningar “smaker, som har logik men av någon anledning alltid en version lider brist på funktionalitet som finns endast i den andra. Därför är Bentley kommer att vad man kallar PowerCivil, inklusive:

 • PowerCivil för USA
 • PowerCivil för Spanien
 • PowerCivil för Latinoamérica.

clip image003117 Where is Bentley going with the Civil area

Enligt min mening är en bra idé, speciellt eftersom i de tidigare verktygen, även om det alltid funnits PowerInRoads version och PowerGeopak, var resten licenser kräver en Microstation licens.

Och vad händer i framtiden med inbrytningar?

Inbrytningar kommer att fortsätta vara kycklingarnas mamma för de gamla användarna av detta område, även för dem med en Microstation licens och endast upptar i inköp inbrytningar, med nackdelarna med de olika smaker (storm & sanitära, Survey). Med denna nackdel är det:

Inbrytningar hade bra plattformar, moduler, som varken Vulcan. Plattformar används av alla, arkitektur, teknik och gruvdrift. Inte heller hade dränering (som nu ingår i inbrytningar Storm & Sanitär version) och topografi (inbrytningar Survey).

clip image00484 Where is Bentley going with the Civil area

Sedan, vad är PowerCivil

PowerCivil har praktiskt taget allt som handlar om en användare av teknik. Den Spanien och Latinamerika versionerna är densamma, med skillnaderna i reglerna att både föra, den ena för USA är en annan sak helt annorlunda (**). Så, om du behöver för att definiera det:

PowerCivil: Är inbrytningar med plattformar, dränering, topografi, MicroStation och på spanska.

med Microstation pris.

clip image00550 Where is Bentley going with the Civil area

clip image00637 Where is Bentley going with the Civil area

Vi får se hur det går över dess funktionalitet.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

(*) något går som en charmI spanska frasen liknar allt går perfekt är “va de mil Maravillas ‘.

(**) en annan sak helt annorlundaI detta fall författare föredrar att använda en vardaglig jargong ‘Otra Onda para los gringos “. I Latinamerika, använder vi ordet “gringo ‘ att hänskjuta en utländsk person, särskilt från USA.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.