Home > Tussen kanker en het gebruik van Google Earth voor het kadaster

Tussen kanker en het gebruik van Google Earth voor het kadaster

Vanuit een goed humeur moment met een Nederlandse vriend, deze dag, ik red enige gelijkenis tussen het proces dat kanker leidt in de klinische psychologie en Google Earth romance met verkeerde doeleinden:

Fase 1: Fright.

google earth precission
Een technicus gaat naar veld in reactie op een meting verzoek van een eigenaar die wil verkopen; Hij controleert of er nieuwe gebouwen die niet worden gezien in de kadastrale kaart. Dan komt naar het kantoor en ziet dat het 40 jaar geleden orthofoto toont alleen wijngaarden in de periferie, met een groot perceel in rustieke omstandigheden.

Hij noemt de technicus die er 23 jaar, ouder worden met een stereoscoop gehangen om de nek en een versleten leroy die alleen maakt lettertypen voor brieven; na vechten op overlappen ene laag op de andere, zeker identificeren is er alleen in kaart wat er in het beeld.

Dus ze besluiten hun toevlucht nemen tot het laatste jaar nieuwheid; Google Earth heeft bereikt 2004 en toont een kleurrijke orthofoto die recente gebouwen laat zien.

Dan begint hij de paniek.

De plot coördinaten komen niet overeen met de kaart degenen, ze worden gecompenseerd meer dan 20 meter.

cadastre

-Wees voorzichtig-. De quaternaire vertelt hem. -Oude vreemdelingen deed die coördinaten, en alleen zij kunnen ze veranderen.

Zich ervan bewust dat Google niet kan worden zo verkeerd, bewegen zijn volledige kadastrale laag om het beeld aan te passen. Bel dan zijn superieur en overtuigt hem toont het digitale terrein model, dat overeenkomt met de kadastrale laag die is geëxporteerd naar Google Earth.

Blij met nieuwheid, de gewone commissie hoofd vraagt ​​hem om de plannen van elke woning te geven, om te verkopen aan alle inwoners tegen een betere prijs “plots certificeringen die samenvallen met Google Earth” … en nu in WGS84! … SEO geoptimaliseerd!

Fase 2: Denial

Twee jaar nadat Google verschijnt met een beeld dat zegt 2006, de technicus gaat ervan uit dat het beeld is meer recent, realiseert hij zich dat de bouwlocatie is bijna 6 meter verschoven in zuid oostelijke richting van waar de veelhoek verplaatst, nu in groen getekend.

Het lijkt verrassend om hem dat nu de gedrukte kaarten ‘coördinaten zijn niet goed noch met de oorspronkelijke kaarten van de afbeelding van Google nieuwe ook niet met. Op dit moment is de handgetekende kaarten worden achtergelaten in een bad waarin wijnmakerij werd sinds de dag werd het Kwartair ontslagen.

Zijn angst wordt een ontkenning, omdat hij niet kan accepteren dat Google is verkeerd, deze keer niet. Zodat verlaat het pand en de hele stad waar is verplaatst, in de hoop dat het probleem zal oplossen door zelf.

Zelfs maar te weten dit, besluit hij om nieuwe certificaten op basis van de nieuwe coördinaten, met uitgifte van een offset afgerond tot 6 meter.

catastro google earthStaat 3: Acceptatie

Drie jaar later verschijnt Google met een nieuwe foto van 2009, en zoals je kunt zien, het detail is veel duidelijker.

Hij merkte op dat het gebouw heeft niet de vorm in de manier waarop hij had geïnterpreteerd.

Het valt samen met de vorig jaar plaats, zodat hij uiteindelijk accepteren dat zijn percelen zijn ontheemd 6 meter … dus hij besluit om andere certificaten met verplaatsing, hoewel deze keer zonder afronding.

Hij is verbaasd te merken dat het beeld heeft het nieuwe gebouw gebouwd tegen de plot, dus het komt tot de conclusie dat er meer accurate informatie kunnen zijn; zo beweegt hij al zijn mapping 6,47 meter in een hoek van – 27 graden.

De oude quaternaire gaat naar het kantoor voor de verkoop en aankoop proces en blijft bang te zien dat de coördinaten zijn vreemd. Probeer om suggesties te doen of vinden de bron, maar dan geeft zich toen ze toonde hem thema vormen op basis van de constructieve aard.

Fase 4: Death

Hij besluit te wachten nog een jaar, tot 2010, en gaat naar het veld om de woning getaxeerde waarde doen vanuit het nieuwe gebouw, dat is in de afbeelding. En op hetzelfde moment om het merk nieuwe prachtige apparatuur waarvan reclame wordt niet betaald om op te noemen … 19 centimeter van de juistheid, zonder nabewerking.

Plaats de GPS en zie dat de coördinaat wordt gecompenseerd, maak een andere test voor 15 tot 25 minuten en het coördinaat bevestigt dat het is … nogal bewogen. Laat de GPS nemen van een langere lezing tijdens het groeten van de tegenover pand nieuwe eigenaar, hij nodigt hem uit om koffie te hebben in de gang met uitzicht op de GPS dat praktisch is koken in de middagzon voor bijna 40 minuten.

De buurman antwoordde hem dat het pand drie jaar geleden had gekocht, en het is al weg te schrijven naar het Kadaster, die nu plannen met de precieze coördinaten nodig. UTM WGS84 … SEO geoptimaliseerd!

Met enige angst en verlangen om te plassen, verzoekt hij het pand document en het duurt hem uit twijfels:

cadastre precission

 

Hij ging naar het vliegtuig registreren bij de onroerende voorheffing certificering dat heeft de gewone commissie in 2007, en heeft hen verteld dat hij waardeert ze hebben een upgrade gedaan zoals het nu zeker dat de vraag van de twee buren ‘geen rechtvaardiging zal hebben omdat hij een recente vliegtuig terwijl hunne heeft meer dan 30 jaar.

Maatregelen nemen elkaar, over en weer. Haal meer accurate apparaat, en eindigt eindelijk overtuigd van de realiteit:

– Google eigenschap maatregelen worden verplaatst 23.87 meter!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.