Home > Trimble αγορά Ashtech? Τι θα μπορούσε να περιμένει γι ‘αυτό

Trimble αγορά Ashtech? Τι θα μπορούσε να περιμένει γι ‘αυτό

Η είδηση ​​δεν έχει ήδη πολύ περίεργο σε αυτούς τους καιρούς, όταν οι μεγάλες εταιρείες αγοράζουν τους ανταγωνιστές τους, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται σε κομμάτια? Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας κάνει να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί με την εταιρεία που κατασκεύασε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε ή ήταν στο σχέδιο να αποκτήσουν.

Κατά την άποψή μου και ένα καλό φίλο με τον οποίο μοιραστήκαμε το ζήτημα δεν ανησυχεί. Είναι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και οι αναπόφευκτες τεχνολογίες σύντηξης να συλλάβει τη διαδικασία και τα δεδομένα υπηρεσία χαρτογράφησης. Δεν έχει τίποτα να κάνει με τον τρόπο που ήταν σε αυτή τη σύγκριση του συνόλου των σταθμών (60 σε 11 μάρκες). Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός (αναιρέσει την κινεζική τεχνολογία), μένει τρεις μεγάλους:

    • Ευρώπη (Leica)
    • Ιαπωνία (Topcon)
    • Ηνωμένες Πολιτείες (Trimble)

Όμως, το καθένα από αυτά προέρχεται από τόσο καιρό υπόβαθρο που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο πολιτικού μηχανικού, χαρτογραφία, φωτογραμμετρίας, τοπογραφικά, GIS και τη μεταφορά έχουν σχεδόν αδιαχώριστο σύνολο κλάδων. Η εξέλιξη του CAD / CAM / CAE τεχνολογίες, οι υπολογιστές,gadgets και του Διαδικτύου προσθέσετε έως και ένα αρκετά ενδιαφέρουσα τάση.

Leica περίπτωση (Ελβετία), είναι ο κληρονόμος της αυτές τις άγριες εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στο Πανεπιστήμιο, με ιστορία από το 1819, συνδέεται με την περίφημη κατασκευή Leitz κάμερες. Συνοψίζοντας εξαγορές φωτογραμμετρίας και απομακρυσμένες τομέα τηλεπισκόπησης, που είχε αγοράσει ERDAS και LH Systems το 2001, και στη συνέχεια ER Mapper, Ιωνικό και του κεκτημένου το 2007.

clip image00112 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0027 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about thisclip image0039 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0047 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this

Hexagon AB (σουηδικά) είναι πλέον ιδιοκτήτης Leica ως GeoMax και πρόσφατα αγόρασε επίσης Intergraph (2010).

Περίπτωση Topcon (Ιαπωνικά), έρχεται από το 1932? Το 2000 Topcon αγόρασε Javad? ΚΕΕ το 2006 και Sokkia το 2008. Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι μια κινεζική εταιρεία που είναι ελάχιστα γνωστή στο περιβάλλον μας, αλλά με μια παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να απορροφά Topcon που έχει περιοριστεί σε κάποια περιοχή εφαρμογής.

clip image0053 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0062 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0072 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0082 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this

Και υπόθεση Παροχής, Από την πλευρά αυτού του κόσμου είναι το πιο πρόσφατο (1978), αλλά με την αμερικανική επιθετικότητα εταιρείες. Είχε τις ρίζες με την Hewlett Packard? Το 1990 εισέρχεται στο Datacom πακέτο, τότε το 2000 το αγόρασε Spectra Precision και TDS, το 2003 Nikon? Το 2004 MENSI και GeoNav? Το 2005 Pacific Crest, Apache MTS Τεχνολογίες και Applanix.

clip image0091 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0101 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this clip image0111 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about this

Στη συνέχεια, το 2006 buy APS, XYZ, Quantm, BitWyse Eleven, Meridian και έτσι ο κατάλογος συνεχίζεται … η οποία περιλαμβάνει μεταξύ των πρόσφατων Definiens το 2010. Έτσι Ashtech αγορά το 2011 δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια νέα εξαγορά – Φυσικά, χωρίς Magellan που ήδη είχαν πωληθεί-.

Αυτές οι διαδικασίες δεν σκοτώνουν, συνήθως, τις καινοτόμες τεχνολογίες αλλά πράγματι εκείνες που είναι απαρχαιωμένη. Trimble αγοράζει Ashtech για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας Spectra Precision, να μην σκοτώσουν την τεχνολογία BLADE, όσο αντιλαμβάνομαι από τώρα, θα δούμε αργότερα τι θα συμβεί.

“Συνδυάζοντας ευρύ χαρτοφυλάκιο Ashtech του GNSS προϊόντα με το παγκόσμιο δίκτυο διανομής Spectra Precision μπορεί να παρέχει επιθεωρητές συναρπαστικές νέες επιλογές για τη βέλτιστηclip image012 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about thisαποτελεσματικότητας. “

Με αυτό, διευκρινίζεται ότι δεν θα μπορούμε πλέον να δείτε Mobile Mapper 6 που ήταν το Magellan, μόνο η νέα γραμμή που ονομάζεται Mobile Mapper 10 και Mobile Mapper 100. Είχα ήδη λάβει μια ματιά σε MM100 πριν από λίγες ημέρες, προσφέρει 40 cm, πλοήγησης και λιγότερο από 10 cm με μετα-επεξεργασία, ενώ το MM10 είναι πολύ μικρότερο, αλλά θα πρέπει να διατίθενται στην αγορά για την αγροτική κτηματολογίου σκοπούς:

Θα πρέπει να δούμε, αλλά απλά πρέπει να φανταστούμε έναν εξοπλισμό των ΗΠΑ $ 1.500 ή λιγότερο με WindowsMobile ανοιχτό, φωτογραφική μηχανή, λογισμικού GIS, postprocessing, και ότι μπορεί να εξαπολύσουν ένα πρόγραμμα συλλογής δεδομένων για σταθμούς με Bluetooth. Ένα ισχυρό όπλο κατά των ΗΠΑ $ 2.400 ή περισσότερο ότι θα κόστιζε ένα συλλέκτη σταθμό χωρίς τη δυνατότητα GIS GPS. Δεν έχει τίποτα να κάνει με την απλή Mobile Mapper 6, δεδομένου ότι υποστηρίζει RTK και G3, με αυτό το υλικό, μετά από ένα χρόνο λίγο, θα μπορούσε να γίνει ένας συλλέκτης σταθμό και Sokkia ΤΚΑ λογισμικού

Καθώς και για Promark 3 πλευρά, η οποία είναι καταδικασμένη να εξαφανιστεί, θα δούμε μόνο Promark 100 και Promark 200. Η διαφορά μεταξύ του δεύτερου και του πρώτου είναι ότι PMK200 λειτουργεί με διπλή GPS συχνότητα ή το GLONASS και GPS σε ενιαία συχνότητα. Το μυαλό σας, ότι δεν κατέχει GLONASS σε διπλή συχνότητα.

clip image013 Trimble purchase Ashtech; what could be waited about thisΑλλά μεταξύ GLONASS / GPS ενιαία συχνότητα και GPS διπλής συχνότητας, θα προτιμούσα την δεύτερη επιλογή,τουλάχιστον στην αμερικανική τροπικές ότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Promark ως Mobile Mapper 100 είναι ο εξοπλισμός με την ίδια υλικό και λογισμικό. Κατά κάποιο τρόπο είναι επεκτάσιμη εξοπλισμό, είναι θέμα των ρυθμίσεων, αρχίζοντας με ένα MM100? Τότε μπορείτε να αγοράσετε τη διπλή συχνότητα εξωτερική κεραία (εκεί έχετε ένα Promark), αν θέλετε περισσότερο μπορεί να ενσωματωθεί το συλλέκτη γεωδαιτικών λογισμικού και στη συνέχεια το RTK και έχετε μια τεράστια εξοπλισμό.

Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα είναι για το καλό όλων.

Εξάγωνο

Trimble

Topcom

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.