Home > Tillgång till New BIM Publikation: Plain Language BIM

Tillgång till New BIM Publikation: Plain Language BIM

Bentley Institute Press, utgivare av ett brett spektrum av läroböcker och professionella uppslagsverk tillägnad BIM framsteg i den arkitektoniska, engineering, konstruktion, drift, geospatial, och utbildnings samhällen, meddelade idag att det finns deras nyaste titel, Klarspråk BIM, Nu tillgänglig som både en tryckt publikation och såsom en e-bok för Kindle och iOS-enheter.

Vinayak Trivedi, vice president, Bentley Institute, sade: ”Vi är glada att kunna erbjuda detta efterlängtade titel från Bentley Institute Press: Klarspråk BIM av Iain Miskimmin, en av våra BIM Advancement Academy experter. Med detta tillägg till vårt bibliotek, fortsätter Bentley Institute Press att avancera yrken genom världsklass publikationer infrastruktur, i tryckt och digitalt format. Dessa publikationer främja kommunikationen mellan industri, forskare och studenter, och dra på Bentley samlade 30 plus års erfarenhet i industrier infrastruktur.”

Eftersom BIM förbättrar förmågan att hantera, producera och konsumera informationstillgång under hela livscykeln (design, konstruktion, drift och underhåll) av infrastrukturtillgångar, är ett ökande antal regeringar runt om i världen beordrat BIM Nivå 2 normer och resultat för offentligt finansierade projekt. Framgångsrikt genomföra en BIM strategi kan leda till betydande kostnadsbesparingar, förbättrad prestanda och bättre projektresultat. Klarspråk BIM är fördelaktigt för nybörjare och för dem med erfarenhet av BIM strategier för att säkerställa alla yrkesverksamma är väl förberedda för att vara en del av branschens ansträngningar fokuserade på att föra BIM.

 Klarspråk BIM kondenserar års erfarenheter och lärdomar från Bentley Institute BIM Advancement Academy. Den guidar läsaren genom de många komplexa BIM metodik genom att tillhandahålla en klartext förståelse av begrepp och byggstenar som krävs för att leverera en effektiv strategi. Det visar varför samla in data om tillgången är avgörande för BIM processen och varför trovärdig och tillförlitlig information, som levereras på ett begripligt och förbruknings sätt är avgörande för ett effektivt beslutsfattande-uppgradering, utöka, som ersätter, avveckling, eller lämnar tillgångar som de är.

Klarspråk BIM också utforskar tre element i att skapa goda BIM praxis: människor, processer och teknik. Det förklarar hur kombinationen av dessa element spelar en avgörande roll i livscykeln för en tillgång och leverera bättre resultat. Boken undersöker också ”åtta pelare av BIM Wisdom” som garanterar bästa praxis och världsklass BIM vision.

Författare Iain Miskimmin kommentarer, ”Current industrin tänkande i den digitala världen rör sig en snabbt föränderlig takt. Men de lärdomar som vi har lärt oss i BIM Advancement Academy och som vi delar med dig i denna bok, är en utmärkt utgångspunkt för en individ eller organisation som vill förstå både högnivå resonemang och detaljerna i BIM.”

Liksom alla titlar i Bentley Institute Press portfölj, Klarspråk BIM syftar till att leverera kontinuerligt lärande för att hjälpa både studenter och praktiker i infrastruktur yrken öka sin kompetens och förbättra sina arbetsflöden effektivitet.

En värdefull mängd praktiska BIM expertis packas i den här tunna och prisvärda publicering. Klarspråk BIM är nu tillgänglig som en tryckt bok på www.bentley.com/books, Och även som en e-bok från Amazon och från iTunes.

 Om författaren och redaktören

Författare Iain Miskimmin har tillbringat större delen av två decennier arbetar till stöd för infrastruktur och byggindustrin, hjälper till att leverera de första BIM-projekt i Storbritannien. Sedan 2012 har han köra Crossrail / Bentley Information Academy och BIM Advancement Academy i London. Denna position har tillät honom att interagera med mer än 4.000 industrin människor från hela världen för att fånga deras tankar och erfarenheter om BIM-teknik, inklusive några om de största infrastrukturprojekt i världen. Han arbetade nära med den brittiska BIM Task Group och leder infrastruktur Asset Data Dictionary för Storbritannien (IADD4UK) initiativ.

Redaktör Bill Hoskins har varit en praktiserande arkitekt för 25 år. Under denna tid blev han involverad i CAD (både 2D och 3D). Detta engagemang ledde honom att utveckla ytterligare kompetens inom datorindustrin. Han lärde sig att programmera i Visual Basic och SQL och utveckla databaser. Han hjälpte London 2012 att inrätta installations databas som sparat alla dokument för byggandet av den olympiska byn och sedan dokumenterade processer som används av teamet som upprätthålls denna installation. Dessutom var han konsult som utformat installations databas för Londons tunnelbana för att säkerställa att det var helt i linje med BS 1192-2007.

 Om Bentley Institute Press

Bentley Institute Press är en kunskapsledare inom publiceringen av läroböcker och professionella uppslagsverk för BIM avancemang av arkitektoniska, teknik och konstruktion (AEC), drift, geospatial, och utbildnings samhällen. En provtagning av sin växande lista av titlar inkluderar böcker som täcker Micro, bygga analys och design, konstruktion, väg- och plats, anläggningens utformning, strukturanalys och design, samt vatten- och avloppsanalys – allt skrivna av experter inom sina respektive områden. För mer information om Bentley Institute Press, besök www.bentley.com/books.