Home > Testen en kritiek gvSIG 1.9

Testen en kritiek gvSIG 1.9

Het was onlangs aangekondigd versie 1.9 van gvSIG in alpha-versie, na het testen van het Iclip_image002hebben besloten om een ​​indruk te verlaten voordat ze te vergeten:

Download

Het is mogelijk om ofwel downloaden een versie met voorwaarden, waarvan 103 MB voor Windows en 116 MB voor Linux weegt. Dit is een goed alternatief als je niet beschikt over een 1.3-installatie hebben of, in het geval u een installatie-versie werkt, kan het worden gedownload van een versie met geen vereisten die gaat met 80 MB.

Het is ook beschikbaar versie 1.9 van de code.

Installatie

Ik downloadde de versie zonder voorwaarden en het is mij overkomen dat de installatie liet me opknoping met de boodschap:

Java.io.FileNotFoundException: C: Documents and settings …

Blijkbaar is dit omdat sommige woningen moeten worden toegewezen aan Java, deze zou kunnen zijn van rechten tot het ondertekenen van de brief van de dood, dus om niet te compliceren me ik gedeïnstalleerd de bestaande versies. Dan wanneer Setup opnieuw verzoeken u dringend te herzien of aan de vereisten nodig zijn en deze geïnstalleerd de juiste Java-versie … dan is alles vlot verlopen.

Eenmaal geïnstalleerd, het is voor mij niet het pictogram op het bureaublad gemaakt of in het menu Start (hoewel ik denk dat het me vroeg of ik het wil, en ik zei ja), dus moest ik de snelkoppeling te maken van waar het is geïnstalleerd.

C: Program Files gvSIG_1.9_alpha bin gvsig.exe

Hiervoor is het gedaan “copy” om het bestand, dan “plakken snelkoppeling”

Uitvoering

Wanneer u een bestaand project is gestart om me een profane boodschap, blijkbaar door het type van de projectie te openen … maar ik denk niet dat is een permanente fout.

Coördineert de werking fout: + proj = tmerc + lat_0 = 0.0 + lon_0 = -3.0 + k = 0,9996 + x_0 = 500.000,0 + y_0 = 0.0 + ellps = intl + units = m tot + proj = tmerc + lat_0 = 0.0 + lon_0 = – 87,0 + k = 0,9996 + x_0 = 500.000,0 + y_0 = 0.0 + ellps = WGS84 + datum = WGS84 + units = m:

Ik denk ook dat nu verbruikt meer middelen, het voelt een beetje vertragen het proces, in dit opzicht hebben ze aangekondigd zullen er verbeteringen in een kwestie van architectuur … en ze moet het beschouwd.

We kunnen aannemen dat deze versie veel zelf zal opleveren zoals meer functionaliteiten geleidelijk geïntegreerde en vervaldatum nemen.

Het is duidelijk dat dit een trial versie, en binnenkort zullen we de gvSIG 2stable versie hebben, dan is de twijfel die komen naar de mailinglijsten zal worden opgelost … door de manier, een aantal eenvoudige banaliteit als dit personage er misplaatst.

clip_image004Een van de beste eigenschappen, waarvan ik al eerder iets is de opname van de sextant in een klik. Binnen is er veel, omdat raster data conversie naar vector tot aan hydrologische analyse.

Maar naast dit:

-Opname van TIN om driehoekige mazen maken … Ik denk dat je kunt contouren werken (3D-analyse …)

Gereedschappen voor netwerkanalyse

Tools om raster omzetten naar vector (arc-scan …)

Topologie inclusie

… Onder vele anderen, dat we tijd om te praten

clip_image006Verschijning … veel te doen

Een goede stap vooruit is wat ze hebben gedaan, maar ik denk vooral dat een cursus van iconografie goed zou komen voor grafisch ontwerpers, want we moeten niet vergeten wat “iconen” zijn en hoe deze van hen moet leiden tot iets, het houden van grafische reiniging en huisstijl .

Om pictogrammen die nodig criteria te maken dan het maken van zeer complexe tekeningen in Corel Draw en gebruik vervolgens Gimp om te zetten in cijfers van 64 × 64. Het gebruik van schaduwen, gloed en hellingen moeten worden ondervraagd in knoppen die gewoon een klik, te vereenvoudigen en te investeren meer tijd op de pictogrammen voor “op de muis over” zou een goede gok te zijn.

clip_image008

Nogmaals, noch is de ontwerper schijnt met grote kunstwerken omgezet in beeldjes, moeten we erkennen dat we zijn geleidelijk met een betere grafische mogelijkheden van de archaïsche gecreëerd door penseel met een 8x zoom, maar we moeten niet misbruiken en verdraaien het originele concept van “icoon”

Hier laat ik een paar voorbeelden

 

clip_image012Het is een vliegtuig, nee, een vogel, nee, het is … de opdrachtregel

… F *, hoe kon ik het me niet voorstellen … als het lijkt … lijkt … wat het lijkt?

clip_image014Een printer, een oorlog tank … is mislukt, de geschiedenis

Wat is er gebeurd … zie je niet dat het lijkt alsof het symbool van de microfilm opgeslagen in een cryptograaf.

clip_image010In het algemeen, de symbolen lijken erg donker, sterk lineair randen en gebrek uniformiteit, zie de spline ten opzichte van de andere objecten ontstaan. Niet bestemd wijze worden beschouwd als een scherm met een hogere resolutie en dus kleiner wordt.

clip_image016Er zijn tijden dat het beter is om de aanvaarde conventies, zoals “undo” en “redo” dan om deze navigatie pijlen te maken lijken … * xtrax, en met een oranje rand …

Alsook de ontwikkeling van software, waarbij functies worden toegevoegd aan een algemeen ontwerp, moet iconografie rekening een identiteit … zo niet, zal het eruit als een kerstboom waarop u zijn opknoping beeldjes zonder criteria zoals harmonie, symmetrie of beweging.

Maar goed, van harte welkom om de goede dingen die deze versie belooft.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.