Home > Testa och kritisera gvSIG 1.9

Testa och kritisera gvSIG 1.9

Det var nyligen meddelade version 1.9 av gvSIG i alfa-version, efter att ha testat det jag clip_image002har beslutat att lämna några intryck innan glömma dem:

Ladda ner

Det är möjligt att antingen ladda en version med förutsättningar, som väger 103 MB för Windows och 116 MB för Linux. Detta är ett bra alternativ om du inte har en 1.3 installation eller, i fall du har en installation version fungerar, kan det laddas ner en version med inga förutsättningar som går med 80 MB.

Den finns också version 1.9 av koden.

Installation

Jag laddade ner version utan förutsättningar och det har hänt mig att installationen lämnade mig hängande med meddelandet:

java.io.FileNotFoundException: C: Documents and settings …

Tydligen detta beror på att vissa egenskaper måste tilldelas Java, dessa kan vara från tullar fram till undertecknandet av skrivelsen av döden, så att inte komplicera mig Jag avinstallerade de befintliga versionerna. Sen när du kör installationsprogrammet igen uppmana er att se över om kraven behövs och detta installerat rätt version av Java … då allt har gått smidigt.

När den är installerad, har det skapat mig inte ikonen på skrivbordet eller i Start-menyn (även om jag tror att det frågade mig om jag vill det, och jag sa ja), så jag var tvungen att skapa en genväg från där det är installerat.

C: Program Files gvSIG_1.9_alpha bin gvsig.exe

För detta är det gjort “kopia” till filen, och sedan “Klistra in genväg”

Utförande

När du öppnar ett befintligt projekt har inletts för att mig en profan budskap, som synes av projektionen är typ … men jag tror inte att det är ett permanent fel.

Samordna operation error: + proj = tmerc + lat_0 = 0.0 + lon_0 = -3,0 + k = 0,9996 + x_0 = 500000,0 + y_0 = 0.0 + ellps = int + enheter = m till + proj = tmerc + lat_0 = 0.0 + lon_0 = – 87.0 + k = 0,9996 + x_0 = 500000,0 + y_0 = 0.0 + ellps = WGS84 + position = WGS84 + enheter = m:

Jag tror också att nu förbrukar mer resurser, känns det lite långsamma processen, i detta avseende har de meddelat att det kommer att bli förbättringar i fråga om arkitektur … och de måste vara det.

Vi kan anta att denna version kommer att ge mycket av sig själv, eftersom fler funktioner håller på att integreras successivt och kommer att ta mognad.

Det är underförstått att detta är en testversion, och snart kommer vi att ha gvSIG 2stable versionen, då de tvivel som kommer till e-postlistor kommer att lösas … förresten, några enkla banalitet som denna karaktär felplacerad där.

clip_image004Bland de bästa funktionerna, som jag nämnde tidigare något är införandet av sextant i ett klick. Inuti det finns mycket, eftersom rasterdata konvertering till vector fram till hydrologisk analys.

Men i tillägg till detta är:

-Införande av tenn för att skapa trekantiga maskor … Jag antar att du kan arbeta konturer (3D analys …)

Verktyg för nätverksanalys

Verktyg för att konvertera raster till vektor (arc scan …)

Topologi inkludering

… Bland många andra, som vi kommer att ha tid att prata

clip_image006Utseende … mycket att göra

Ett bra steg framåt är vad de har gjort, men jag särskilt tycker att en kurs av ikonografi skulle komma väl till grafiska designers, eftersom vi måste komma ihåg vad “ikoner” är och hur en sådan av dem måste leda till något, hålla grafisk rengöring och organisationsnummer .

För att göra nödvändiga ikoner kriterier utöver att göra mycket komplexa ritningar i Corel Draw och sedan använda Gimp för att omvandla dem till siffror av 64 × 64. Användningen av skuggor, glöd och övertoningar måste ifrågasättas i knappar som bara tar ett enda klick, förenkla och satsa mer tid på ikonen för “på musen over” kan vara en bra satsning.

clip_image008

Återigen, inte heller är designern lyser med stora konstverk förvandlas till figurer, måste vi erkänna att vi successivt har haft bättre grafik kapacitet från den arkaiska skapad av pensel med en 8x zoom, men vi ska inte missbruka och förvanska det ursprungliga konceptet “ikon”

Här lämnar jag några exempel

 

clip_image012Det är en plan, nej, en fågel, nej, det är …kommandoraden

… F *, hur kunde jag inte föreställa mig det … om det verkar … verkar … vad betyder det verkar?

clip_image014En skrivare, ett krig tank … misslyckades, är historien

Vad hände … ser du inte att det ser ut som symbolen för mikrofilm lagras i en cryptographer.

clip_image010I allmänhet, ikonerna verkar vara mycket mörk, mycket starka linjära kanter och saknar enhetlighet, se spline med avseende på de övriga skapelsen objekten. Varken är avsett hur ska ses som en skärm med högre upplösning och därmed mindre används.

clip_image016Det finns tillfällen då det är bättre att likna de vedertagna konventioner, t.ex. “ångra” och “gör om” än att göra dessa navigeringspilar … * xtrax, och med en orange kant …

Samt utveckling av mjukvara, där funktioner läggs till en generell utformning, måste ikonografi beakta en identitet … om inte, kommer det att se ut som en julgran som du har hängande figurer utan kriterier såsom harmoni, symmetri eller rörelse.

Men ja, välkommen till de bra saker som denna versionen lovar.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.