Home > Testa Bentley Map: Interoperabilitet med ESRI

Testa Bentley Map: Interoperabilitet med ESRI

För en tid sedan såg vi hur man gör med Microstation Geographics V8, och alternativet att importera filer av. Shp typ.

clip image00217 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRILåt oss se hur världen förändras med version 8.9 kallas Bentley Map XM. Det sättet att hantera det är mycket robust i den meningen att nu Microstation kan läsa, redigera, ring med hänvisning … inte bara en form, utan också en mxd och mer.

Ett. Öppna en. SHP-fil

Detta görs enkelt med “file / open” och välja SHP-format. Detta öppnas med skrivskyddade attribut, men som om det kan vara en dwg till DGN.

Bentley gjorde mycket bra detta alternativ för att öppna filer direkt, eftersom utöver det. DGN,. Dxf och. Dwg redan gjort, kan du öppna celler (. Cel), bibliotek (. Dgnlib), redline (. RDL), 3D Studio filer (0,3 ds), SketchUp (. SKP), MapInfo (. mif och. fliken ursprungliga formatet), bland annat.

När öppnade formen, kan du röra föremål som om det vore en vanlig karta.

clip image00410 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRIclip image00574 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRI

Visa egenskaperna tabellen, kan den läsas tillhörande. DBF databas …wow!

Också genom att använda “recension attribut” kommandot, visas det en xfm funktioner bord, motsvarande. Dbf uppgifter.

clip image0072 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRIclip image00831 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRI

2. Ringa hänvisningen

Använda som referens “fil / map manager” kan det kallas på olika sätt:

  • Som bilden:

clip image0103 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRIHär kan kallas ESRI filer, till exempel. Mxd,. LYR och. Shp. Fördelen med att kalla det härifrån är att den stöder teman som har samband med mxd medan enkel shp går med en vanlig färg. Också som det kallas som bilden den lätt kan hantera genomskinlighet kontroll.

  • Som attribut:

Detta är en särskild panel, med vilken den kan väljas funktionen klasser separat för visning i olika vyer eller lagrade staket.

  • clip image0122 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRISom en referens karta:

Kallade som referens, kan det styras till snap alternativet, men en intressant aspekt är att som en referens också stöder MapInfo-filer (. Flik och. MIF).

Så snart det har väckts genom kartan manager panelen kan kopplas på eller av funktioner, grupper av funktioner, skikt eller klasser funktionen.

Tre. Spara. SHP-fil

clip image0141 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRIFilen kan sparas i olika format, DGN, DWG, DXF, dgnlib (DGN bibliotek) eller RDL (redline DGN).

Uppgifterna lagras i XML-format i DGN, med andra ord DGN innehåller data … undret av genomförandet kallas XFM funktioner.

4. Importera via Interoperabilitet:

clip image0161 Testing Bentley Map: Interoperability with ESRIAlternativet kallas interoperabilitet är ett alternativ som gör att sammankoppla uppgifter betjänas via datakälla: ODBC, OLEDB och Oracle som det skulle vara en ArcSDE tjänsten eller ArcServer.

En av fördelarna med att göra detta genom denna via är att du kan välja en funktion klass för sig, tilldela attributet typ som ska importeras som typ av linje, fylla, öppenhet etc. även om du har ett projekt som det kan väljas destination attribut .

Detta görs via “file / import / gis uppgifter”

Likaså kan exporteras en tjänst … vad betyder det bör ses av en ESRI användare … Jag har inte provat det men jag ska göra det en av dessa dagar när jag har tid.

Slutsats:

Det är inte illa, med tanke på den innehar i CAD redigering och interoperabilitet med ESRI format.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.