Home > TatukGIS Viewer … en stor betraktare

TatukGIS Viewer … en stor betraktare

För nu är en av de bättre (om inte bäst) CAD / GIS datagranskare jag sett, praktiskt och gratis. Tatuk är en produktlinje född i Polen, bara några dagar sedan det tillkännagavs TatukGIS Viewer version 2.

Andra tittare

Om vi ​​värdesätter de fria programmen av andra märken, som för att visa data som du hittar minst ett av följande kännetecken:

  • Öppna inte projekt såsom: ArcView 3x Apr, ArcGIS MXD
  • eller MapInfo kartan.
  • Fyll inte MicroStation V8 DGN-filer
  • Fyll inte kml format
  • Visa vissa format endast importera dem
  • Det kan inte sparas skikt konfiguration stilar
  • Det kan inte sparas som projektet

clip image002111 TatukGIS Viewer... a great viewer

Vilka data läses av TatukGIS Viewer

När du ser den funktionalitet och förmåga att interagera med andra format, kan det noteras att sökaren är nästan TatukGIS Editor, utan redigeringsmöjligheter, analys och vissa läsning format som OGR och FME. Kanske är det därför det går utöver vad tittarna i andra program gör, vars fokus ligger nästan i sina egna format och med en strategi på bara se och skriva ut.

vektor format och vanliga CAD -DGN V8 (de flesta inte gör)
-DWG 2000 (här går fel)
-DXF ASCII och binära
-GPX
-WFS
GIS Format -E00 ASCII och binära
-GML
-LAND XML
-MID/MIF/TAB/MAP (Mapinfo)
-SHP
-GML
-JSON
-KML
-Open Street Map
Databas -ESRI personuppgifter databas
-Geomedia SQL Tillgång Warehouse
-SQL BLOB (Enkla funktioner)
-SQL Normaliserad (Enkla funktioner)
-TatukGIS SQL binär
Rasterformat -Maaaaany, inklusive:
WMS, MrSID, BIL / SPOT, IMG, ECWP server baserad, ADF.
Projekt som läst -ArcView 3x
-ArcExplorer
-ArcGIS (det finns en Conversor)
-Mapinfo
-TatukGIS

Vilka attraktiva funktionaliteter har

Mycket rent gränssnitt, Med sidopaneler till höger, stil Manifold, vilket inkluderar utvalda objektegenskaperna, lager projektledare och en mini – karta, sönder kan det vara lasta attributtabellen i attraktiva flikar. Alla kan dras som flytande fönster eller flytta väldigt fritt.

Lastning av lager. Lager är belastning, känner igen det på ett underbart sätt att projektionen av många CAD / GIS-format och re-projekt i farten i betraktarens projektion. Stöder skala visning, öppenhet, hierarki, cacheminne och rendering. Det kan också göras lagergrupper.

Stilar till lager. Det kan appliceras teman till lager, för linjetyp, fylla, fylla mönster, grafik bar, paj, etc. Dessa lageregenskaper kan sparas med. Ini förlängning att tillämpa den på andra.

Taggar. I lageregenskaper det kan applicera etiketter med mycket attraktiva färger som kan vara statiskt eller dynamiskt vid visning för att flyttas och sett när lagret är synligt. Den innehåller HTML-rendering.

Stöd. Gör att du kan välja ett bord attribut som ärclip image00382 TatukGIS Viewer... a great viewervisas när musen är över objektet (tips) och även distribuerar hyperlänkar om det finns i data i tabellform.

Mätning. Det har verktyg (ingen snap) av rektanglar, cirklar, bana, polygon, rektangel vinkel. När du högerklickar för att kopiera koordinaterna till Urklipp.

Språk och stil. Med ett enkelt klick kan du välja språk bland vilka är det spanska, och även liknande gränssnitt.

Utskrift. Den har en ganska praktisk och utskriftsfunktioner, bland annat för export till pdf.

Hastighet. Allt detta sker med en mycket överraskande agility, jag har laddat 14 ortofoton ecw, 16 DGN kartor, ansluten till en ArcView april med 11 lager och från en Acer Aspire One … kokkärl mycket väl.

Tabelldata. Det är väldigt intressant att borden utbyggnaden, som uDig stil den hanterar clip image00461 TatukGIS Viewer... a great viewerflikar som läggs med ett enkelt klick från lagren av projektet. De rumsliga objekt egenskaperna visas som area och längd, en intressant aspekt är att objekten kan vara beröring individuellt och väljas alternativet att inte syns även om lagret är. Det finns också en serie av filtrering processer, individ och per grupp val.

Spara projekt. Projektet kan sparas, i stil med en MXD / april med ttkgp förlängning för att öppna den igen,. Genom enkelt det liknar, kan det sättas av TatukGIS Internet Server som ASP.NET tjänsten.

Slutsats

Definitivt, ersätter det vad någon gratis viewer markera programmet gör, på ett mycket effektivt utnyttjande hastighet. Det bästa är interaktionen med format, standarder och projekt program för populära program som används (ESRI, OpenGIS, Bentley, MapInfo, Google Earth). Inte illa för gratis.

Visa mer av TatukGIS Viewer

Hämta TatukGIS Viewer

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.