Home > TatukGIS Viewer … een grote kijker

TatukGIS Viewer … een grote kijker

Voor nu is een van de betere (zo niet de beste) CAD / GIS-data kijkers die ik heb gezien, praktisch en gratis. Tatuk een productlijngeboren in Polen, maar een paar dagen geleden het werd aangekondigd TatukGIS Viewer versie 2.

Andere kijkers

Als we de waarde van de gratis programma’s van andere merken, mits aan gegevens die u zal minstens een van de volgende kenmerken te vinden bekijken:

  • Projecten niet te openen, zoals: ArcView 3x april, ArcGIS mxd
  • of MapInfo kaart.
  • Heb MicroStation V8 DGN-bestanden niet laden
  • Niet kml-formaten laden
  • Geven sommige formaten alleen ze te importeren
  • Het kan niet worden opgeslagen lagen configuratie zoals stijlen
  • Het kan niet worden opgeslagen als project

clip image002111 TatukGIS Viewer... a great viewer

Welke data wordt gelezen door TatukGIS Viewer

Wanneer u de functionaliteit en het vermogen tot interactie met andere formaten te zien, kan worden opgemerkt dat de zoeker is bijna TatukGIS Editor, zonder bewerkingsmogelijkheden, analyse en sommige lezen formaten zoals OGR en FME. Misschien is dit waarom zij verder gaat dan de kijkers van andere programma’s doen, die hun focus bijna in hun eigen formats en met een aanpak op net te zien en af ​​te drukken.

vector formaten en gemeenschappelijke CAD DGN-V8 (de meeste niet)
-DWG 2000 (hier mis gaat)
-DXF ASCII en binaire
-GPX
-WFS
GIS-indelingen -E00 ASCII en binaire
-GML
-LAND XML
-MID/MIF/TAB/MAP (Mapinfo)
-SHP
-GML
-JSON
-KML
-Open Street Map
Database -ESRI persoonsgegevens base
-Geomedia SQL Access Warehouse
-SQL BLOB (Simple Features)
-SQL Genormaliseerde (Simple Features)
-TatukGIS SQL binaire
Raster Formats -Maaaaany, inclusief:
WMS, MrSID, BIL / SPOT, IMG, ECWP server based, ADF.
Projecten die gelezen -ArcView 3x
-ArcExplorer
-ArcGIS (er is een Conversor)
-Mapinfo
-TatukGIS

Die aantrekkelijke functionaliteiten hebben

Zeer schone interface, Met zijpanelen naar rechts, stijl Manifold, die geselecteerd object eigenschappen, project lagen en een mini omvat – kaart, naar beneden kan het laden van het attribuut tafels in aantrekkelijke tabbladen. Alle kan worden gesleept als zwevende vensters of zeer vrij bewegen.

Laden van lagen. Lagen zijn lading, erkent zij in een prachtige manier de projectie van vele CAD / GIS formaten en re-projecten op de vlieg in de projectie van de Viewer. Ondersteunt schaal bekijken, transparantie, hiërarchie, cache en rendering. Het kan ook laaggroepen.

Stijlen om lagen. Het kan worden toegepast thema’s lagen, voor lijntype, vullen, vullen patroon, graphics bar, taart, enz. Deze layer eigenschappen kunnen worden opgeslagen met. Ini extensie toe te passen op anderen.

Tags. In de laag eigenschappen kan deze labels met zeer aantrekkelijke stijlen die statisch of dynamisch kan zijn bij het weergeven om te worden verplaatst en te zien, terwijl de laag zichtbaar is van toepassing. Het omvat HTML rendering.

Steun. Hiermee kunt u een tabel attribuut dat is kiezen clip image00382 TatukGIS Viewer... a great viewerweergegeven wanneer de muis over het object (hints) en zet ook hyperlinks als er in de tabelgegevens.

Maat. Het heeft hulpmiddelen (geen breuk) van rechthoeken, cirkel, pad, veelhoek, rechthoek hoek. Wanneer u met de rechtermuisknop op de coördinaten naar het klembord te kopiëren.

Taal en stijl. Met een simpele klik kunt u de taal te kiezen waaronder de Spaanse, en ook de stijl interface.

Printing. Het heeft een vrij praktische en printfunctionaliteit, waaronder voor de export naar pdf.

Snelheid. Dit alles gebeurt met een zeer verrassende behendigheid, ik heb geladen 14 orthofoto ecw, 16 dgn kaarten, aangesloten op een ArcView april met 11 lagen en van een Acer Aspire One … pannen zeer goed.

Gegevens in tabelvorm. Het is heel interessant de inzet tafels, zoals uDig stijl het omgaat clip image00461 TatukGIS Viewer... a great viewertabs die worden toegevoegd met een eenvoudige klik van de lagen van het project. De ruimtelijke objecten eigenschappen worden weergegeven als en lengte, een interessant aspect is dat objecten aanraking individueel kunnen zijn en worden gekozen voor de optie van niet zichtbaar, zelfs als laag is. Er zijn ook een reeks van filtering processen, individueel en per groep selectie.

Save project. Het project kan worden opgeslagen, in de stijl van een mxd / april met ttkgp extensie om het opnieuw te openen;. Door eenvoudig het lijkt, kan het worden ingezet door TatukGIS Internet Server als ASP.NET-service.

Conclusie

Zeker, het vervangt wat elke vrije kijker teken programma te doen, op een zeer efficiënte snelheid inzet. Het beste is interactie met formaten, standaarden en programma projecten van populaire programma’s gebruiken (ESRI, OpenGIS, Bentley, MapInfo, Google Earth). Niet slecht voor gratis.

Bekijk meer van TatukGIS Viewer

Download TatukGIS Viewer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.