Home > Stadsuitbreiding, 2011 nummer

Stadsuitbreiding, 2011 nummer

Het demografische probleem zal zijn in de mode dit jaar – en de volgende – Want er is niet veel te doen om oplossingen op een wereldwijde basis te pakken. De focus van dit jaar voor National Geographics is ‘s werelds bevolking aan de vooravond van het aanpassen wordt 7 miljard. Het januarinummer is een klassieke collectie.

clip image002 Urban sprawl, 2011 issue

De Lincoln Instituut voor Territoriale Beleid heeft verschillende materialen die producten van scripties en onderzoek afkomstig van een studie van meer dan 3000 steden, die 100.000 inwoners overschreden in 2000 jaar zijn.

De publicatie die ik het meest vond is een document met de naam Ruimte maken voor een planeet van steden. Dit is een interessant rapport dat het verleden, heden en toekomst van de stedelijke groei wereldwijd analyseert. Zij stelt voor een nieuw paradigma van hoe we moeten voorbereiden op groei in de komende jaren.

Het is een groot werk van Engel, Shlomo, met Jason Parent, Daniel L. CIVCO, en Alejandro M. Blei. Het kan worden gekocht in de gedrukte versie voor $ 15 en te downloaden in pdf-formaat voor gratis (alleen moet in de site worden geregistreerd). Tegen 2012 plannen op het vrijgeven van een materiaal genaamd Uitbreiding van Steden, Dat zal een interessant voorstel dat moet bevatten zeker Charter Cities modellen, dat doet me denken De Facebook CitiVilles principes en gevaar ons creatie van nieuwe politieke crisis, want hoewel het een zeer interessant voorstel, velen zien het als een nieuwe kolonialisme formulier.

Andere Lincoln Institute inhoud, altijd in dit thema is de atlas van stadsuitbreiding. Dit is een waardevolle informatie verzamelen te downloaden die kaarten in beeld formaat, kml en xls vellen die de basis voor de bouw van gevormde bevat – en andere – Genoemd document. Er zijn ook gegevens in GIS formaat is vanaf ten GIS programma.

Dit is georganiseerd in vijf secties:

1. het eerste deel, Zijn er jpg beelden gemaakt als schematisch paren om zo afgedrukt zoals posters. Een afbeelding van dit pair bevat statistieken en grafische gegevens en de andere, bevat kaarten van stedelijke grond gebouwd met behulp van remote sensing technieken met satellietbeelden in grootstedelijke gebieden van 120 steden in twee periodes: een genomen rond 1990 en de tweede 10 jaar later in 2000.

clip image0036 Urban sprawl, 2011 issue

De bovenste kaart toont 120 steden locatie, gekleurde degenen zijn regio’s verdeeld voor de studie. Als voorbeeld laat ik de paar Madrid.

clip image0046 Urban sprawl, 2011 issue clip image0052 Urban sprawl, 2011 issue

2. Het tweede deel van de atlas bevat een 25 steden historische bevolkingsgroei studie, het analyseren op kaarten uit de late jaren 1800 net afgelopen. Deze 25 steden worden verdeeld in de volgende kaart: 7 in America, 4 in Europa, 6 in Afrika, 12 in Azië en 1 in Oceanië.

clip image0061 Urban sprawl, 2011 issue

De onderste foto’s zijn een voorbeeld voorbeeld van grootstedelijk gebied van Mexico. Aan de linkerkant bestreken gebieden door het verstedelijkte gebied van 1807 tot 2000, en in de juiste zijn bevolkingsgegevens, overdekte hectare, dichtheid grafieken en een oude representatieve kaart.

clip image0071 Urban sprawl, 2011 issue clip image0081 Urban sprawl, 2011 issue

3. Het derde deel omvat Excel-tabellen met alle gegevens die het werk van de 15 en 120 steden ondersteunt. Uitzonderlijk, want Excel filters bieden ons zien deze gegevens volgens onze belangen.

4. Het vierde deel omvat gegevens voor GIS programma display. Beide, administratieve regio’s geometrieën met lagen. Shp,. Dbf en. Shx om gezien te worden met elk programma, evenals,. Prj bestanden voor georeferencing,. Img voor raster display en. Lyr voor het zien layer thematisering eigenschappen en structuur in ArcGIS.

5. Het vijfde deel ook om informatie van 3.646 steden in een Excel-spreadsheet en in een kml-bestand met alle onderzochte stedelijke gebieden, maar kan worden bekeken met een GIS-programma of Google Earth.

Kortom, een zeer waardevol materiaal dat nuttig voor studenten, ambtenaren, onderzoekers, planners en mensen betrokken bij de sociaal-economische ontwikkeling kan zijn.

Zowel de atlas en document biedt een conceptueel kader en het lijkt erop dat voor de eerste keer, empirische gegevens uit het verleden, heden en toekomst dimensies van steden ‘stedelijke gebieden in de wereld. Het opent uitdaging vooruitzicht dat we niet weten hoe aan te pakken in de komende decennia.

Voor nu kan ik niet zien of het mogelijk is om een ​​cd of dvd, kopen omdat downloaden individueel moet worden gedaan.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.