Home > Sluit MicroStation V8i met WMS diensten

Sluit MicroStation V8i met WMS diensten

Een tijdje geleden toonden we een archaïsche vorm van hoe was het mogelijk om verbinding te OGC services met behulp van MicroStation, ik herinner Keith vertelde me dat de volgende versie van deze mogelijkheden zouden hebben.

Aansluiten

Om toegang te krijgen, het is altijd gemaakt met behulp van raster manager die nu, in aanvulling op het toevoegen van een raster-bestand en imaging-service wordt weergegeven web kaart-service (WMS). Hiervoor is het niet nodig Bentley Map, reeds opgenomen in MicroStation, nogmaals, het moet V8i zijn of zoals dat heet v8.11.

clip image00143 Connect MicroStation V8i with WMS services

Cargar capa

Laatste keer dat ik uitgelegd hoe je diensten beelden ‘werken dus nu zullen we alleen zien hoe de wms te laden.

Als u de optie selecteert, verschijnt een paneel dat de url van de dienst kiest, zodat alle gegevens dienstverlening verschenen met OGC standaarden via wms kan worden geraadpleegd.

clip image00231 Connect MicroStation V8i with WMS services

In dit geval zien dat het zelfs mogelijk om verbinding te maken met de door Manifold GIS gepubliceerd via wms, die in dit geval kan de toegang via localhost diensten.

Als u ervoor kiest de dienst, het systeem vragen welke lagen u wilt bestellen, stijl en dekkingsinstellingen. Aan de rechterkant is er een algemene paneelinstellingen die de projectie, waarbij de laag is, formaat foto, transparantie, bereik, onder anderen omvat. Er is ook een tabblad voor een preview, wat erg handig is.

clip image00318 Connect MicroStation V8i with WMS services

Save layer

Vervolgens kan het bestand worden opgeslagen met xwms extensie en is later oproepbaar.

Een beetje laat, maar uiteindelijk dit te MicroStation bereikt; we zagen dit dezelfde functionaliteit eerder gedaan door Manifold, gvSIG, en Google Earth.

WFS?

Ik denk het niet.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.