Home > Selectie door attributen, AutoCAD – Microstation

Selectie door attributen, AutoCAD – Microstation

De selectie van attributen is een manierclip image00127 Selection by attributes, AutoCAD   Microstationfilterobjecten volgens speciale criteria; beide Microstation en AutoCAD doen soortgelijke hoewel een van de twee programma heeft enkele extra functies bij dit instrument. Ik gebruik voor dit voorbeeld AutoCAD 2009 en Microstation V8i.

Met AutoCAD

Dit wordt geactiveerd met de QSelecteercommando, of met het pictogram geplaatst aan de rechterkant in de eigenschappen zijpaneel.

In AutoCAD 2009 moet worden gevonden, is gewoon rechts op nutsvoorzieningen, het tabblad huis te hebben geselecteerd.

Zodra u een paneel hebt gekozen ontvouwt mogelijk maakt om:

clip image00216 Selection by attributes, AutoCAD   Microstation– Breng de selectie om de hele tekening of slechts een gedeeltelijke selectie

-Kies het type object (lijn, cirkel, tekst, etc)

-Bepaal de matching conditie met operators

-Filteren van de kleur, aangeduid alswaarde

Dan is het mogelijk om de selectie aan een nieuwe set of een bestaande collectie.

Daarnaast, het klinkt ook heel praktisch objecten selectie uit het pand tafel dat, hoewel het niet veel functionaliteit hebben voor dit doel gebruikt praktisch zijn om objecten van de eerder geselecteerde hetzelfde type te selecteren.

Er zijn andere vormen van selectie, wat er nu gebeurt is dat, met het lint, ik kan ze niet zo gemakkelijk te vinden. Maar het kan worden gedaan vanaf de command bar, ingang de “select” commando, voer, en vervolgens de ‘?’ symbool en voer. Dit geeft ons andere vormen van selectie die AutoCAD heeft en zelfs daar zijn geen filters, zijn nuttig. Hoewel voor de vergelijking moeten we ook nadenken over wat Microstation maakt met het selectie-element.

clip image0039 Selection by attributes, AutoCAD   MicrostationMet Microstation

De opdracht wordt actief met “bewerken / selecteren door attributen“.

Terwijl het paneel is vrij gelijkaardig aan AutoCAD, er meer alternatieven voor selectie zoals:

– Levels Filtering (lagen), dit werkt met een simpele drag of met behulp vanctrl of verschuiven toets.

-De types zijn bijna hetzelfde van AutoCAD, terwijl 22 soorten tegen de 12 die het mogelijk maakt dat. Ook kan de selectie met slepen en kunnen tegelijkertijd verschillende soorten terwijl met AutoCAD slechts een tegelijk. Vandaar AutoCAD gebruikt de functionaliteit van objecten toe te voegen aan de collectie.

‘Het is mogelijk om datasymbolen filteren, bij AutoCAD enige mogelijk kleuren, Microstation kunnen de stijl en lijndikte.

clip image0048 Selection by attributes, AutoCAD   Microstation-De opname of uitsluiting eigenschappen zijn gelijk in beide programma’s

-Het is interessant om nog een optie waarin zij kunnen worden geselecteerde objecten of sporen, met de zoom gaat naar de plaats waar de voorwerpen zijn of ze weer te geven.

clip image0055 Selection by attributes, AutoCAD   Microstation-Dan is er een optie om te kiezen of ze zijn uitgeschakeld of op (on / off)

-De “execute”-knop voert de actie, op hetzelfde moment zijn er nog twee knoppen waarmee je het andere filtering eigenschappen bekijken

“De operationele criteria zijn als in AutoCAD (gelijk aan, groot, klein, enz.) en draaien in de onderste knop” -tags “, Maar met dien kunnen meerdere criteria tegelijkertijd kunnen toevoegen met” en of “operators

clip image0065 Selection by attributes, AutoCAD   Microstation

En de extra tip, dat is zeer goed, in “gereedschappen / kiezen uit element“Kan de juiste eigenschappen van een object in de tekening worden gekozen. Dit is handig omdat het wordt gebruikt in het geval dat u wilt alle objecten die de eigenschap van een bepaalde een te hebben te kiezen, is het makkelijker want in plaats van gissen eigenschappen wordt geselecteerd ene en vervolgens uitgebreid tot meer soorten objecten of voegt andere eisen.

clip image0072 Selection by attributes, AutoCAD   MicrostationU kunt ook opslaan van de criteria zoals. Rsc-bestand en noem het later.

Dan in Settings kunt u andere fijnste criteria zoals lettertype-eigenschappen of namen van blokken (cellen) te specificeren

Conclusie

Het is hetzelfde in beide programma’s, dus het is alleen het feit van wennen aan profiteren of lijdt. Het is misschien niet slecht zijn AutoCAD verbetert de functionaliteit een beetje.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.