Home > Satellitbild på skrivbordet … i realtid

Satellitbild på skrivbordet … i realtid

För dessa galningar på vädret och vill veta om det i den andra sidan av världen är dag eller natt … denna ansökan är bara cool (Spanska Idiom: ‘chuparse los DeDos ‘).

Det handlar om Desktop Earth, Som omvandlar den stationära datorn till en satellitbild. Även om det kan tyckas vara en förenklad bild, låt oss se sin prestation och jag är ganska säker på att mer än en, efter att ha läst posten, går att testa det, även att se om det som jag säger är sant

Den bakgrundsbild

clip image00127 Satellite image on your desktop… in real timeSnarare än att vara en enkel bild, kan man ställa in vad de kallar “dag bilder“, Där du kan definiera ett år månad och detta visar den förändring som sker på vintern vid latituder nära polen.

Låt oss se den här bilden till höger, som visar skillnaden mellan januari och augusti.

Det finns en annan möjlighet att batymetrisk vy som visar havet i olika nyanser, och om den lämnas alternativet “Auto väljer enligt datum“Den är satt till dagen för operativsystemet.

Dag eller natt

clip image00220 Satellite image on your desktop… in real timeSedan i “natt bilder“Alternativ, kan det ställas in solens ljus display som motsvarar datorns tid. Du kan ange en annan GMT.

Det finns också alternativ för att ange om den mörka ses som enkel skugga, med månskenet eller med nattlampa i städerna.

Real-time atmosfär

clip image00312 Satellite image on your desktop… in real timeSedan, bland de mest intressanta alternativen, kan du ställa in valet för att se molnet från över 10 atmospherics informationskällor och fastställa minsta eller högsta densitet.

För att ställa in datakällor alternativ, en gång installerat bara gälla högerklicka på aktivitetsfältet ikonen och välj “moln uppdateringar. “Du kan också ange hur ofta förväntas den bild som ska uppdateras, denna inställning kan vara 3-24 timmar.

Åh, och för att bevisa hur sant det är, se jämförelsen mellan Google jordens atmosfär vy och skrivbordet image.

clip image0049 Satellite image on your desktop… in real time

clip image0057 Satellite image on your desktop… in real time

Bara bra! Jag antar att det kan vara till stor nytta under orkaner säsonger bara veta om Txus redan sov ;).

Jag vet, är mitt skrivbord fullt av dokument och min bredbildsskärm verkar underbar.

Gå till Desktop Earth

Via: Geek Point

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.