Home > Publicarea hărți de pe Internet cu GIS colector

Publicarea hărți de pe Internet cu GIS colector

NOTE Traducere: Vă rugăm să citiți câteva comentarii de la sfârșitul acestui post

clip_image002Astăzi, vom vedea cum de a crea un serviciu de harta-editare folosind Manifold GIS IMS. Dacă aveți un furnizor de stocare, ar trebui să fie instalat un colector licență Runtime Enterprise.

În acest caz, voi folosi Mapserving, Un site care ofera gazduire si servicii de publicare de date Colector lui. Există o mulțime de hărți stocate acolo, inclusiv unele combinate cu straturi deschise și altele cu Flash.

1. Pregătirea harta.

Am pregătit o hartă, care are câteva dosare în care sunt depozitate componente, cadrele de date în care sunt combinate mai multe straturi și punctele de vedere abordarea în stil de comenzi rapide.

clip_image003

2. Încărcarea harta publicată.

Există două modalități de a încărca hărți de Mapserving, unul se incarca publicat Web Asp, așa cum am explicat mai devreme, un alt este prin utilizarea unui expert șablon.

În acest caz, prima, voi folosi de-a doua, doar necesita încărcați fișierul cu componente legate într-o singură. Zip format comprimat, apoi indica care este numele componentei, care sperăm că va fi vizibilă în mod implicit … mărime și, dacă doriți legende, opinii, și alte opțiuni de publicare.

Și gata, spune că acesta este public, astfel ca altii pot vedea.

clip_image004

3. Crearea de servicii OGC

În cazul utilizării publicării creat folosind ASP, este mult mai bine, deoarece puteți personaliza șablonul; inclusiv crearea WMS și WFS servicii care lucrează minunat. Atunci este posibil să se configureze dacă doriți acces să fie publice sau doar pentru un grup de utilizatori controlate “.

Pentru aceasta trebuie să încărcați directorul creat în directorul rădăcină www, comprimat in format zip și doar avem nevoie pentru a schimba adresa de hartă cu adresa serverului care publică, “G:.. PrivateMaps686-641829333N5M-Prediosnombre Numele fișierul. harta ”

clip_image005

Dacă observați, acest șablon nu are panning de control, defilare busola a crescut, legende și opiniile sunt aceleași, dar straturile de aici nu sunt grupate și căutări sunt mai limitate.

În cazul în care doresc să lipi la serviciile WMS, adresa va fi la fel, doar “default.asp” se înlocuiește cu “wms.asp”

clip_image007În cazul serviciilor de WFS, la fel se înlocuiește cu “wfs.asp”, care pot fi accesate cu orice program care acceptă standardele OGC.

4. Cât de mult este costul acestuia

Dacă am făcut-o printr-un ISP, ne-ar trebui să ofere IMS Error licență, care merge pentru $ 95, plus costul de cazare. Mapserving.com oferă acest serviciu la o taxă de bază de 9.95 dolari lunar de încărcare limită de până la 25 MB și 1,5 GB de lățime de bandă. Nu e rău ca o municipalitate care vrea să aibă de rezervă a datelor sale, puteți interacționa chiar cu baze de date mai complexe.

Următoarele taxa este de 29.95 dolari, permite face publicarea de către utilizatori controlate, iar ultimul de 49.95 dolari vă permite să încărcați serviciu de publicare pe un web extern. Deși, este posibil de a solicita o prelungire pentru oricare dintre planurile ca ne plac.

Fa-o cu ESRI ar costa o gramada de efort (*), Chiar și fără utilizarea GIS Server.

Există, de asemenea, opțiunea de a lua serviciu la un proces de 30 de zile, așa că, dacă aveți de gând pentru a vedea hărțile face repede, ca nu cumva să nu țineți serviciu pentru o lungă perioadă de timp … dar ei se întâmplă să-mi mai multe idei.

NOTE Traducere:

(*) Costaria ONU Ojo de la Cara: Aceasta este o etapă populare folosite atunci când vrem să subliniem faptul că o sarcină ar lua un efort foarte mare

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.