Home > Promovarea inițiativelor: DielmoOpenLiDAR

Promovarea inițiativelor: DielmoOpenLiDAR

Acum câteva zile am vorbit despre eforturile privind gestionarea datelor LIDAR, așa că astăzi am trece o declarație oficială, care a publicat DIELMO 3D SL

DielmoOpenLiDAR: software-ul gratuit nou pentru gestionarea datelor LIDAR

Pentru mai mult de 5 ani DIELMO 3D SL a fost de lucru privind dezvoltarea de software de prelucrare a datelor LIDAR, folosind-o pe plan intern pentru producerea de modele digitale de teren (DTM) în numeroase proiecte, o mai bună calitate și precizie în produsele finale au oferit decât disponibilă în prezent software-ul comercial de pe piață.

Până de curând, intenția noastră a fost reproiectarea software-ul nostru de prelucrare a datelor LIDAR încă de la început, în scopul de a deveni un software comercial scopul de a furnizorilor de date, cu toate acestea, cu ajutorul CIT am decis să ia inițiativa de a dezvolta un nou software gratuit pentru prelucrarea datelor LIDAR orientată spre utilizatorul final, în comparație cu linia de mai tradiționale concentrat pe software-ul comercial.

În cele din urmă, cu ajutorul Departamentului de Infrastructură și Transport al Generalitat Valenciana (CIT), am decis să ia inițiativa de a crea DielmoOpenLiDAR (mai multe informații și descărcări la http://www.dielmo.com/dielmoopenlidar.php).

DielmoOpenLiDAR este un software gratuit cu licenta GNU GPL bazat pe gvSIG pentru manipularea de date LIDAR. Până acum ne-am dezvoltat un driver de acces la date LIDAR în gvSIG. Acest driver este baza pentru procesarea datelor în diferite formate standard, astfel încât să permită gvSIG cu instrumentele de bază care permit dezvoltatorilor să lucreze cu date LIDAR, în modul cel mai transparent și simplu. Pe de altă parte, de asemenea, permite utilizatorilor gvSIG deschide date LIDAR originale (LAS și BIN), vizualizați-le suprapuse pentru orice alte informații geografice, consultați valorile originale ale fiecărui punct și să le editați.

După ce a stabilit baza pentru LIDAR evoluțiile legate de date în gvSIG, următoarea etapă va fi să dezvolte toate instrumentele necesare pentru a face un LIDAR complet de prelucrare cu gvSIG date. Pe de o parte, vom implementa gvSIG cu algoritmi de calcul automat și se aplică al doilea rând, editarea manual pentru a permite rezultatele de control al calității. Din mărfuri am reușit să producă în faza a doua a proiectului, de-a treia etapă constă în dezvoltarea de instrumente inteligente pentru crearea de noi produse finite cu valoare adăugată.

Odată cu dezvoltarea acestui software gratuit pentru managementul datelor LIDAR, DIELMO 3D își propune să aducă utilizarea tehnologiei LIDAR pentru utilizatorii GIS standard și a comunității științifice, în scopul de a extinde utilizarea acestuia. În plus, tendința actuală este faptul că tot mai multe date LIDAR devin disponibile acoperă întinderi mari de teritoriu și în câțiva ani, toate aceste informații vor fi liber pentru oricine să-l acces. De exemplu, există în prezent date LIDAR disponibil în Țara Bascilor și sunt disponibile prin intermediul Consiliului provincial din Gipuzkoa și serviciul de cartografiere al Departamentului Mediului și Amenajării Teritoriului a Guvernului Basc.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.