Home > PostgreSQL kan ersätta MySQL

PostgreSQL kan ersätta MySQL

Det senaste numret av PC Magazine, som nu inte längre är i tryck, men kan bläddras i digitalt via Zinio ger några intressanta tankar att tugga en torsdag fotboll tuggummi.

clip image00179 PostgreSQL could replace MySQLDet har dragit min uppmärksamhet ett tema som på spanska översätts som Vad är det på med LAMP? Med hänvisning till (Linux, APache, MySQL och PHP), system som förlitar sig mycket av framgången för Internet.

Artikeln är skriven av John C. Dvorak och gör en tugga av de risker som kör MySQL efter förvärvet från Sun / Oracle och de förändringar av tendensen att GNU GPL licens går till. Inline författaren ser till att fria licenser “Problemet är inte etiskt men kommersiella, vilket tyder på att det inte kan vara hållbar över tiden. Trots extrem, är han inte utan anledning om vi kommer ihåg att vår föredragna motor för rumsliga databaser (PostGIS), vilket är en anpassning av funktioner till GIS miljön var en Postgres misslyckades abort för 8 år, men nu är mycket lovande eftersom PostgreSQL (men BSD licens).

Vissa flitig (‘Egeomate’) Vänner, när jag nämner GPL titta på mig som om de satt framför “den ofödda” bilden på grund av sin besvikelse över att allt de kunde göra kommer att bli offentliga, men om de stöder BSD-licensen, som de kallar “full frihet “eftersom författaren av en hallucinerat studie (‘rök “) Har tillräckligt med frihet för att donera den till samhället eller sälja sin insats genom en privat licens. För många frågan skulle vara löjligt, på denna punkt har det förekommit allvarliga krav och deras advokater har lärt en hel del teknik för att läsa och förstå väl riskerna med en blandning mellan det offentliga rummet och den egenutvecklade ett.

Dvorak kastar vissa ohälsosamma beslut till Oracle, som kunde, om de vill, retas (Spansk Idiom: “jorobar ‘att irritera ens tålamod) Livet för många som redan har investerat pengar i den mest populära databas på webben. Han ser till att PostgreSQL skulle vara tillbaka och att dess BSD-licensen gynnar varhelst du vill se. Bortsett från att göra ett litet fel (han heter det PostgrSQL), fann jag det intressant, kanske till oss från de rumsliga sidan gynnar oss efter vårt intresse PostGIS som redan har gått en hel del.

clip image0022 PostgreSQL could replace MySQLTidningen kan bläddras i Zinio. Apart, Dessutom ger några intressanta objekt som:

  • Riskerna med Twitter
  • När en netbook är inte tillräckligt
  • Craiglist risker på dess klassificerade sex råd
  • IPad från Apple, skulle kunna döda Amazons Kindle
  • Facebook vs Twitter
  • Den Gmails icke officiell guide
  • I den latinamerikanska versionen Nadia pratar om Match, väldigt cool.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.