Home > Platforme CAD / GIS trebuie să meargă la GPU

Platforme CAD / GIS trebuie să meargă la GPU

Aceia dintre noi, care sunt utilizatorii de aplicații grafice, sunt mereu în așteptare că echipamentele au memorie de lucru suficient. În acest sens, programele CAD / GIS a fost întotdeauna semnul întrebării sau măsurată în funcție de timpul necesar pentru a efectua activitățile de zi cu zi, cum ar fi:

  • Analiza spațială
  • Înregistrare corecție și imagine
  • Desfășurare a datelor masive
  • Gestionarea datelor dintr-un geodatabase
  • Data Service

PC-ul tipic nu sa schimbat mult în ultimii ani, în ceea ce privește memoria RAM, hard disk, memorie și caracteristici care au fost doar în creștere grafica, dar logica de funcționare a CPU-a păstrat designul original (De aceea ținem numindu-l CPU). Ea Acesta a fost, de asemenea, un dezavantaj că echipamentele crească în calitate, programe ucide speranța de proiectare a consuma noul potențial.

clip image001169 CAD/GIS platforms must go to the GPU

Ca un exemplu, (și numai de exemplu), Atunci când doi utilizatori sunt plasate simultan în aceleași condiții de echipamente și de date, unul cu AutoCAD 2010, iar celălalt cu Microstation V8i, încărcare 14 imagini raster, un teren de 8.000 de proprietăți și conectarea la o bază de date Oracle Spatial, ne punem întrebarea :

Ce înseamnă una din două au, pentru a evita supraîncărcarea mașinii?

Răspunsul nu este în inovație, este pur și simplu modul de dezvoltare a programului, deoarece aceasta nu se întâmplă cu Autodesk Maya, ceea ce face lucrurile mult mai nebun și are o performanță mai bună. Modul de a exploata PC-ul este același (până în prezent în cazul a două programe), iar în funcție de aceasta vom trage programele că avem de a face cu ei pentru a lucra foarte mult. Astfel, unele echipamente sunt cunoscute ca PC-uri tradiționale, stații de lucru și servere, nu pentru că sunt de altă culoare, ci de modul în care le oferă punerea în aplicare a programelor de consum ridicate în design grafic, procesare video, dezvoltare de aplicatii, roluri de server și în cazul nostru, operarea cu datele spațiale.

Mai puțin CPU, GPU mai

Schimbarea recent cel mai remarcabil a avut loc în arhitectura PC-uri este un termen inventat ca GPU (unitatea grafică procese), care vă permite să găsiți o performanță mai bună a computerului, de conversie rutine mai mari în cele efectuate simultan mai mici, fără a trece prin CPU (unitatea proces centrală ) de management, a căror capacitate de muncă este jucat între revoluțiile hard disk, memorie, memoria video și alte sarcini de management la egal la egal (nu multe altele).

Carduri grafice, nu sunt făcute pentru a crește memoria video, ei se includ un procesor care conține sute de nuclee concepute pentru a rula procese paralele. Acest atribut care le-au avut întotdeauna (mai mult sau mai puțin), Dar avantajul actuală este că acești producători oferă unele deschis (aproape) Arhitectura pentru a permite dezvoltatorilor de software pentru a lua în considerare existența unui card cu aceste capacități și exploata potențialul. PC Magazine a acestei luni (ianuarie) menționează companii ca nVidia, ATI și altele incluse în cadrul Alianței OpenCL.

Pentru a înțelege diferența între CPU și GPU-ului, aici, vreau sa spun o comparație:

CPU, toate centralizate, Este ca un municipiu cu tot centralizat, care are o planificare urbană, știe că trebuie să controleze creșterea, dar nu este în măsură de a monitoriza chiar și noile construcții care încalcă regulile. Dar, în loc de a acorda acest serviciu pentru o întreprindere privată, pune accentul pe auto-atribuirea rolului, populația nu știe cine să se plângă cu privire la vecinul care ia trotuar, iar orașul este încă aglomera în fiecare zi.

Ne pare rau, nu a fost vorba despre primarul tău, am fost doar vorbesc despre comparația un procesor lui, în cazul în care unitatea centrală de procesare (pentru Windows), trebuie să facă munca echipamentul pe procese, cum ar fi:

  • Programele care se execută atunci când pornește Windows, cum ar fi Skype, Yahoo Messenger, Antivirus, motor Java, etc Toate parte consumatoare de memorie de lucru, la o prioritate scăzută, dar în mod inutil dacă modificat prin msconfig (pe care unii ignora).
  • Servicii care se execută, care fac parte din Windows, programe de uz comun, hardware-ul conectat sau altele care s-au dezinstalat, dar rămâne acolo de funcționare. Acestea au, de obicei, o prioritate medie / mare.
  • Programe în uz, care ocupă spațiu cu prioritate ridicată. Viteza de execuție este simțită în ficat noastră pentru că ne blestema, dacă acestea nu funcționează rapid în ciuda faptului că o mașină de înaltă performanță.

Și, deși Windows face jonglerii lor, practici, cum ar fi având multe programe deschise, instala sau dezinstala iresponsabil, teme inutile care arata destul de (Idiom spaniolă “pintón”, într-un caz de o persoană înseamnă frumos), Ne face vinovat de defecțiuni echipamentului.

Se întâmplă apoi, că atunci când am început unul dintre procesele menționate la începutul, procesorul crede foarte mult (Spaniolă Idiom: “romperse el Coco”, sparge capul) Căutarea cum să prioritizeze acest peste alte programe în uz. Câteva opțiuni pentru a optimiza sunt RAM, memorie video (de multe ori în comun), în cazul în care o placă grafică este în, să încercați să obțineți ceva de la ea, în funcție de tipul de hard disk și alte fleacuri, strigătul jalnic ar putea fi mai mic.

Procesele GPU, paralele, Este ca și cum în cazul în care municipalitatea decide să descentralizeze concesiune sau privatiza acele lucruri care sunt la indemana, chiar dacă acestea sunt procese importante care sunt livrate la sarcini mici. Astfel, în baza legislației în vigoare este livrat la o companie privată, rolul de a monitoriza încălcări pedepsite în mod special. Ca rezultat (doar un exemplu), Cetățenii pot fi conforme cu plăcere delicios de lovind (Spaniolă idiom: “CONTAR Las costillas”, conta coaste) La vecinul care iese câine a rahat pe trotuar dumneavoastră, care construiește un zid lua parte a trotuarului, care a parcat mașina în mod necorespunzător, etc. Compania servește apelul merge la site-ul, procesele de acțiune-l ia la tribunal, ruleaza bine, jumătate merge la municipalitate, celălalt este o afacere profitabilă.

Deci, nu GPU-ului, programele pot fi proiectate astfel încât să nu trimiterea de procese în vrac într-un mod convențional, dar, în paralel, cum ar fi rutine mici filtrate. Oh! Minunat!

Până în prezent, nu de multe programe fac cererile lor cu aceste caracteristici. Cele mai multe, aspiră joc pentru a obține 64 de biți pentru a rezolva problemele lor de lentoarea, deși știm cu toții că domnul Bill Gates va merge întotdeauna în acele capacități de încărcare lucruri inutile despre versiunile viitoare de Windows. Strategia Windows include profite de GPU-ului de API-uri proiectate pentru a lucra pe DirectX 11, care este sigur pentru a fi o alternativă care toate (sau majoritatea) va accepta pentru că vor prefera ca un standard în loc de a face lucruri nebunești pentru fiecare marca din afara OpenCL .

clip image002112 CAD/GIS platforms must go to the GPU

Figura prezintă un exemplu care arată modul în care între 2003 și 2008 NVIDIA GPU prin intermediul a fost revolutionat capacitățile sale în raport cu procesor Intel CPU. De asemenea, aici e afumat explicație (Idiom spaniolă: “fumada”, în acest caz, o explicație tehnică greu) A diferenței.

Dar potențialul de a GPU-ului este acolo, și sperăm programe CAD / GIS va ia toate capacitățile sale (Spaniolă idiom: “sacarle el Jugo”). Am auzit deja, deși în cazul cel mai frapant este de GIS colector, cu CUDA carduri de nVidia, în care un proces de generare a modelului digital al terenului pe care a preluat șase minute a fost realizat în doar 11 secunde, profitând de carte CUDA. Acestfum (Idiom spaniolă “fumada”, o idee foarte tehnică ingenioasă) Le permite să câștige Geotech 2008.

În concluzie: Mergem prin GPU, sigur că vom vedea mult de la acest lucru în următorii doi ani.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.