Home > Plăci tectonice în Google Earth

Plăci tectonice în Google Earth

Utilizarea științifică dat la Google Earth în geografie și geologie problemele devine din ce în ce mai interesant, chiar dacă noi, din punct de vedere cadastral, a criticat atât de mult precizia în scopuri egoiste.

Acum ceva timp am vorbit despre existența unei hărți animate evoluție tectonică prin teoria derivei continentelor lui. Statele Unite ale Americii Serviciul Geologic (USGS), în parteneriat cu Google a creat un strat în care puteți vedea diferite plăcile tectonice care alcătuiesc litosferei planetei noastre. E prea mult de educație pentru un post, dar voi încerca să păstreze simplitatea care necesită 700 de cuvinte de răbdare vizitatorilor mei și, de asemenea, inspirat într-un nou blog l-am descoperit azi numit todocartografía (Toate operațiile de cartografie).

1. Plăcile

Cel puțin 15 plăci principale sunt recunoscute:

In mediul nostru de limbă spaniolă acestea sunt legate de noi:

America de Nord, De la Guatemala la polul este placa din America de Nord, care coincide în Pacific cu placa Pacificului și placa de mici Juan de Fuca lui.

America Centrală este placa de Caraibe și placa Cocos, care este spre Oceanul Pacific.

America de Sud, Există Sud plăci americane, Scoția și Nazca. Departe de sud a Chile este un contact cu placa de Antarctica.

Spania este pe placa eurasiatică, care se lipește cu placa africană.

 1. Placa african
 2. Platoul antarctic
 3. Placa arabică
 4. Placă australian
 5. Cocos Placa
 6. Caraibe Placă
 7. Scottish Placa (Scotia)
 8. Eurasia placă
 9. Placa Filipine
 10. Indo-australian Farfurie
 11. Juan de Fuca Placa
 12. Platoul Nazca
 13. Platoul Pacific
 14. Nord placă american
 15. South Placa american

Deci, în mediul nostru hispanici, avem relație cu 11 din cele 15 de plăci. Harta de mai jos prezintă aceste straturi pictate ca stilul de școală.

clip image00237 Tectonic plates in Google Earth

2. Deplasarea

Fluxul de lavă fierbere sub suprafață provoacă plăcile să aibă o deplasare care este de aproximativ 2,5 cm pe an, (rata la care unghiile cresc) hartă sunt afișate săgeți care indică direcția. Această separare sau de abordare nu este atât de mult, dar este considerabilă dacă ne gândim cât de mult un punct sa mutat de 30 de ani, ar fi de aproximativ 75 de centimetri. Dacă ne gândim la un punct în Mexic, se deplasează aproximativ 75 cm la vest și de la meridianul Greenwich care se mișcă în direcția opusă, ar fi 1,50 metri în total. Ideea este că plăcile de mișcare, dar plasă creat pentru latitudini și longitudini nu se schimba, astfel încât acest lucru înseamnă că un punct este în mișcare în raport cu sistemul de coordonate.

clip image00329 Tectonic plates in Google EarthCa urmare, în același punct, măsurată în aceleași condiții, în decurs de 30 ani ar fi mutat 75 centimetri. Pământul harta Google prezinta mișcare și de direcționare a plăcilor în diferite domenii.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ancheta este legat la punctele de control, care mentine referință relativă de cadastru ulterioare cu privire la vârfurile geodezice. În cele din urmă ne dăm seama că precizie ultra GPS-ul “este destul de relativ la atenția exagerată le oferi pentru a le.

3. Defecte geologice

clip image00421 Tectonic plates in Google EarthRUB sau diapozitiv între aceste plăci este ceea ce a constituit, de asemenea, lanțuri muntoase, aceasta este ceea ce cauzeaza, de asemenea, cutremure sau activitate vulcanică. Cel puțin trei relații între plăcile se consideră:

 • Convergent (ciocnesc între ele)
 • Divergent (ele sunt de separare între ele)
 • Transformanții (ei aluneca împreună)

Între timp, granițele dintre plăcile pot fi:

 • Constructiv
 • Distructiv
 • Conservator

Harta Google arată această situație, în culori diferite.

clip image00511 Tectonic plates in Google Earth

Harta include, de asemenea, un strat de cutremure, se presupune, în timp real, care arată magnitudinea și data tematice.

clip image0069 Tectonic plates in Google Earth

Cel mai bun beneficiază de acest tip de funcții Google Earth sunt educatori, în special cei care predau studii sociale, geografie și geologie … fără îndoială, Google Earth a schimbat modul în care vedem sfera.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.