Home > PhotoModeler, mäta och modellera den verkliga världen

PhotoModeler, mäta och modellera den verkliga världen

clip image00172 PhotoModeler, measuring and modeling the real world

PhotoModeler är en tillämpning av EOS System, som skapats med LeadTools SDK, det bästa jag har sett, kan du skapa 3D-objekt och scener från fotografier med teknik som kallas foto modellering. Innan jag talade om ett MDL som arbetar med Microstation, Men i det här fallet talar vi om ett komplett program som bortsett från modellberäkningar omfattar scanner funktionalitet.

Förfarandet

Principen för foto modellen bygger på ett slags “omvänd perspektiv”, i vilken det anses att någon bild tagen upprätthåller vissa perspektiv parametrar som kan investeras för objekten konstruktion i tre dimensioner.

clip image00246 PhotoModeler, measuring and modeling the real world

Den grundläggande geometri, med vilken den är byggd mycket infrastruktur är enkla geometriska figurer såsom parallellogram, koner eller pyramider. Det kan tilldelas åtgärder på dessa geometrier från linjer, riktmärken och regelbundna figurer som bildar dessa geometrier såsom rektanglar, kvadrater, cirklar eller regelbundna polygoner så är det möjligt att skapa tredimensionella figurer. Som ytterligare uppgifter, finns det tillsätts de åsikter som ett objekt brukar ha (front, botten, vänster, höger, topp och botten) och de kända åtgärderna.

clip image00334 PhotoModeler, measuring and modeling the real world

Resultatet

Programmet innehåller de vanligaste figurer, med vilken du kan tilldela till en platt bild båda punkter, t.ex. ansikten, linjer och naturligtvis avstånd så att objektet ta en riktig skala.

Ju fler bilder du har, olika vinklar, faktiska mätningar och hög upplösning så är det möjligt att få bättre precision villkor. Även om programmet innehåller ett brett utbud av funktioner från kamerorna eller villkor capture som kan ställas in för bästa resultat.

clip image00424 PhotoModeler, measuring and modeling the real world

Nästa är att välja vilken typ av bildkvalitet väntas, allt från vektor linjer upp till texturer som kan tilldelas ytor. Du kan sedan exportera till dxf för användning med andra vanliga program.

Tillämpningar

Dessa program kan användas till:

  • Arkitektur
  • Bevarande av historiska byggnader
  • Mining
  • Elektromekanisk
  • 3D-modellering och animering
  • Forensic Science

Enligt uppgifter finns det vissa funktioner för att arbeta med ortofoto, vilket innebär att du kan ha en användning i fotogrammetri, men verkar inte ha varit dess kärna kund.

Modulär skala

Ansökan har minst tre modulära skalor, allt från $ 995:

  • PhotoModeler

Det innehåller funktioner för att skapa vektor objekt från fotografier, och inställningar egendom kameran och grundläggande mänsklig figur modellering.

  • PhotoModeler Automation

Detta ger möjlighet att skapa mallar från modeller, för att skriva ut objektet så att den kan bygga fysiskt. Det är också möjligt att automatisera vissa rutiner.

  • PhotoModeler Scanner

I denna version finns det alternativ för att skapa förtätade ytor och mer komplexa figurer.

Du kan se mer information om PhotoModeler sida, kan du ladda ner en demoversion, som innehåller exempel och många funktioner, men inte alla.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.