Home > OpenGeo Suite: un software GIS exemplu foarte bun, a crezut pe punctele slabe ale modelului de OSGeo

OpenGeo Suite: un software GIS exemplu foarte bun, a crezut pe punctele slabe ale modelului de OSGeo

Pentru această zi, cel puțin în mediul geospațiale, orice profesionist cu gândire neutru recunoaște că software-ul open source este la fel de matur ca software-ul comercial, și în unele moduri superioare pentru a-l.

Strategia standarde lucrat foarte înțelept. Deși este discutabil actualizare de echilibru în raport cu energia necesară pentru evoluțiile tehnologice, probabil, a fost ceea ce a pus bazele pentru succesul în alte eforturi, cum ar fi comunitatea, abordare filosofică, economie și alte idei care au fost folosite pentru a justifica modelul, care în cele din urmă sunt, de asemenea, necesar.

Cu toate acestea, vinde soluții Open Source nu este ușor în afaceri sau de guvern medii pentru multe motive pentru care o parte sunt înrădăcinate în concurență, dar, de asemenea, ca rezultatul inevitabil al modelului punctele slabe, care trebuie să evolueze și coexistă cu software-ul proprietar. Factorii de decizie s-au întrebări, cum ar fi facă:

 • În cazul în care într-o dimineață ca urmare a altor platforme actualizări apare o problemă, în aspecte cum ar fi siguranța, care ar răspunde la acest moment avem nevoie de sprijin, și la ce preț, astfel încât să lăsați-l în buget?

 • Având în vedere gama de alternative în limbaj, biblioteci, soluții client, solutii web, etc ceea ce combinație trebuie să alegem pentru a asigura cel mai apropiat compatibilitate completă?

OpenGeo Suite este o solutie care foloseste nu numai toate maturitatea instrumentele disponibile, dar este, de asemenea, își propune să răspundă la aceste puncte slabe modelului. În afară de a da comunității o soluție care poate spori eforturile lor de dezvoltare, creează un fir, astfel încât componentele implicate pot ghida evoluția sa, și pentru întreprinderi, OpenGeo Suite oferă seriozitatea necesară pentru a decide pe open source. În timp ce există și alte companii, după un timp de a încerca această alternativă, nu a existat altă alegere pentru mine, care să recunoască capacitatea mare și creativitatea echipei de gândire din spatele fără limite, compania creatoare a acestei soluții.

geoserver gis

Să aruncăm o parte privire la ceea ce presupune abordarea OpenGeo Suite:

Ce instrumente include OpenGeo Suite?

geoserver opengeoAvând atât de multe opțiuni de soluție nu este rău, este normal, deși oarecum complică cum să asigure selectarea instrumente în procesele de producție integrate. O alegere greșită poate obține scump dacă ne dăm seama de asta când am investit eforturi în cercetare, dezvoltare, formare profesională, și mai presus de toate, timp irecuperabil.

De exemplu, numai în ceea ce privește dezvoltarea limbajului, avem un puzzle care rezultă din nevoile comunității, mulți dintre ei fac exact același, cealaltă emularea în alt mod, unele cu caracteristici unice în rutine simple, care ne-ar putea deja ca toți să le aibă. Să vedem aceasta separare de caracteristici și limbi, deși trebuie să fiu sincer, clasificarea pe categorii nu este exclusivă și, în unele cazuri, este dificil să se facă distincția frontierei:

 • La nivel de client, care este cel mai popular context sunt: ​​QGIS, Grass, ILWIS, SAGA, Kapaware bazat pe C + +. gvSIG, Jump, uDIG, Kosmo, LocalGIS, GeoPista, SEXTANTE bazat pe Java. MapWindow, de partea sa ActiveX se bazează pe. NET.
 • În biblioteci, avem: GDAL, OGR, Proj4, FDO, GEOS la C + +. GeoTools, WKB4J, STC și Baltic bazat pe Java. NTS, GeoTools.NET, SharpMap de lucru pe. NET.
 • În ceea ce privește soluțiile de web, care se iau în prezent o mare boom-ul: MapServer, MapGuide OS pe C + +, GeoServer, de ieri, Geonetwork pe Java. OpenLayers, Pliant și Ka-Map în Javascript, MapFish pe Python, MapBender în PHP / Javascript.
 • În ceea ce privește bazele de date “, Postgres este de necontestat dominantă, dar, de asemenea, exista si alte solutii.

Cele de mai sus arată că este posibil să se monteze un sistem aproape în orice mediu. Ce e mai mult, mulți dintre ei, chiar dacă s-au născut într-o limbă acceptată acum altele. Multe dintre ele au fost, de asemenea, născut în calitate de client, dar sunt capabile de gestionare a datelor de web și, în cazuri cum ar fi straturi deschise, este chiar posibil să se dezvolte într-un mediu bazat pe web aproape tot ceea ce se face pe un instrument de client.

Care software-ul gratuit combinație trebuie să ne folosim?

OpenGeo suită decis QGIS ca un client desktop, că, în acest moment, merită deja o categorie de produse “, în eGeomate. De web au ales GeoServer ca serverul de date care rulează pe Tomcat, Jetty ca Java Runtime Environment, GeoWebCache pentru tessellation și OpenLayers ca bibliotecă, deși această ultimă opțiune a nu o înregistrare necesare luând în considerare soluții ca Pliant, care este în creștere, cu mare succes mai ales de ei model bazat pe plugin-uri și potențialul său de aplicații mobile. Uite că acestea ar putea merge pentru linie o singură limbă, dar acum aș vrea să văd matricea de analiză pe care le-a condus la această definiție.

Să fie clar, oricine poate implementa aceste soluții de individ. Ce OpenGeo conține este un instalator cu versiunile aceste componente “, cu îmbunătățiri care fac rutine plictisitoare mai eficiente, de exemplu:

 • Instalatorul pune montare brusc. Puteți alege componentele pe care doriți să instalați, înlăturați sau dezinstalarea. Pentru cei care s-au ocupat cu un motor de execuție Java și fericit “Eroare 503” va ști utilitatea sa.
 • Există diferite instalatori: Windows, Mac OS X, CentOS / RHEL, Fedora, Ubuntu și servere de aplicații.
 • Cea mai recentă versiune 4.02 aduce PostgreSQL 9.3.1, 2.1.1 PostGIS, GeoTools 10 GeoWebCache 2.4.3 și GeoServer 1,5, în plus, sprijină OpenLayers 3.
 • În meniul de start sunt create link-uri directe pentru a opri sau porni GeoServer și Postgres, de asemenea, pentru a ridica interfața cu utilizatorul pentru încărcarea de date shapefile de a Postgres (shp2psql) și, de asemenea, pentru a accesa baza de date PostGIS (PgAdmin)
 • De asemenea, în meniul Start există un acces la localhost, care în această versiune elimină interfață a clientului versiunea 3 a lui, cu un panou de control curat la GeoServer, GeoWebCache și servicii GeoExplorer.
 • Acest produs, GeoExplorer, este o dezvoltare impresionantă fara limite bazate pe GeExt care servește ca un vizualizator de date pentru GeoServer, permite încărcarea datelor dintr-un fișier local sau dintr-un depozit de date, și poate stabili culoarea, linii de grosime, transparență, etichetarea, inclusiv norme și salvarea direct pe fișierul stil geoServer (SLD). Nimeni în mintea lui chiar funcționează numai cu cod și GeoExplorer este o soluție excelentă –deși face mai multe lucruri
 • geoserver boundlessVersiunea GeoServer instalat include un link pentru importul de date, și poate crea originile din straturi de formă locali, inclusiv postgis cu care informațiile dintr-o bază de date poate fi mutat în alt incluse de la localhost la un serviciu găzduit, este interesant că această încărcare de date rezolvă problemele OGR2OGR că, dacă acestea sunt realizate cu linie consola, arunca cu dificultăți atunci când stratul multipolygon este ridicat, deoarece implicit este un poligon simplu
 • În acest caz, serviciile WPS apar deoarece în opțiunea de instalare m-am decis să le integreze.
 • La momentul instalării, puteți adăuga GeoServer Firefox, cum ar fi CSS Styling, LSC, Clustering, și suport pentru imagini GDAL biblioteci. Există, de asemenea, un add-on pentru PostGIS care sprijină nori de puncte “, în baza de date și în calitate de client se poate instala, de asemenea, GDAL / OGR. Pentru dezvoltatori există opțiunea de a instala Webapp SDK și GeoScript.
 • Spre deosebire de versiunea mea a avut loc pe server, am vedea că există mai multe surse de date posibile, care cu siguranță pot fi adăugate, dar în cazul în versiune care vine cu OpenGeo Suite, aduce text delimitat prin virgule, H2, H2 JNDI, SQL Server, OGR , Oracle și o mână de posibilități în medii raster.

Ce despre QGIS?

 • Cel mai bun dintre toate, deoarece pentru QGIS a fost creat un plugin numit OpenGeo mare explorator cu care puteți interacționa cu baza Postgres și, de asemenea, cu GeoServer. De aici puteți edita SLD, muta straturi, grupuri de straturi, editarea numelor, șterge, vedere spațiile de lucru, straturi în cache, etc
 • În cazul în care un strat este eliminat, SLD este eliminat, tot acest lucru este configurabil și în cele din urmă obține un loc de muncă de la client de control ceea ce este mai sus, și de sincronizare poate fi folosind API-ul REST.
 • De acum ceea ce nu are este shp2psql, dar eu nu va fi surprins de faptul că mai târziu se integra în același panou, probabil, la fel de transparente ca plugin-ul Spit că, spre deosebire de UI, conexiuni magazin, se pot încărca mai multe straturi în bloc, progresul bar este mai realist și mesaje de eroare sunt mai ușor de înțeles.

Cu aceasta, OpenGeo Suite nu este de a spune că aceasta este rețeta magică. Dar cu siguranță se va muta o mare parte a comunității de această preferință, mai ales pentru că companiile care vând cursuri pot prefera să predea această rută care garantează o curbă de învățare scurt.

Combo este compatibil cu alte instrumente care pot fi montate pe server.

Impactul pe care vine cu OpenGeo Suite

Vom vedea ce impact are acest lucru asupra comunității, pentru că în spatele fara limite sunt oameni cu multă experiență în acest domeniu, care a fost implicat în instrumentele și dezvoltarea bibliotecilor, care acum fac acest sector durabil. Dar mai ales cu Expertizaîn servicii de antreprenoriat și de marketing, care de multe ori se pierde de la nivelul tehnic. Pentru a menționa cel puțin șase:

 • Eddie Pickle și Ken Bossung, fondatorii IONICI, companie care a cumparat ERDAS în 2007 și este în prezent deținută de Leica.

 • Andreas Hocevar și Bart van den Eijnden, care s-au cufundat în OpenLayers 2 și dezvoltare GeoExt.

 • Victor Olaya, care ne-a lăsat această moștenire de SEXTANTE,

 • Paul Ramsey, a PostGIS primii inițiatori.

Un alt impact pozitiv este pe formalitate mare companiei, care, fără a deveni un monstru piață, – ceea ce este intotdeauna un risc, aduce formalitate pentru a concura cu companii din sectorul privat, în domenii cum ar fi suport, credibilitate, securitate și control al calității asupra evoluțiilor.

boundlessOferta de servicii fără margini a, variind de la migrarea platformă de servicii anuale de asistență pare a fi conformă cu piața corporate și instituțional care înțelege treptat diferența de a avea sprijin la nivel local și de afaceri. Acesta nu ar trebui să fie ușor această piață, dar vom vedea cu plăcere modul în care instituțiile se maturizeze în gândire, având în vedere dezvoltarea de software și informații ca un activ, astfel încât a fost modul în care se face prin atribuirea de la locul de muncă mecanic auto pentru șoferii săi să angajeze asigurare de specialitate și servicii pentru companii de distribuție.

În modelul open source, nu este o oportunitate pentru toată lumea. Deci, ce ofera fara limite, este acolo, cu o oportunitate de a fi o partener, Dincolo este abilitatea de cei care doresc să consolideze capacitatea acestora de a serviciilor de vânzare în domeniul de implementare, instruire, suport sau dezvoltare. Exemplul pare că ne valoros și cu lecții de bune pentru a învăța și de a completa eforturile care prin alte mijloace conduce Fundația gvSIG, pe care le vom discuta cu altă ocazie.

Descarcă OpenGeo Suite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.