Home > OpenGeo Σουίτα: Ένα GIS λογισμικού μεγάλο παράδειγμα, πιστεύεται ότι μετά από τις αδυναμίες του μοντέλου OSGeo

OpenGeo Σουίτα: Ένα GIS λογισμικού μεγάλο παράδειγμα, πιστεύεται ότι μετά από τις αδυναμίες του μοντέλου OSGeo

Σε αυτήν την ημέρα, τουλάχιστον στο γεωχωρικών περιβάλλον, κάθε επαγγελματίας με ουδέτερο τρόπο σκέψης αναγνωρίζει ότι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι τόσο ώριμος όσο εμπορικό λογισμικό, και κατά κάποιο τρόπο ανώτερο από αυτό.

Η στρατηγική πρότυπα που έχουν πολύ σοφά. Αν και είναι αμφίβολο ενημέρωση ισορροπία του κατά την απαιτούμενη ενέργεια για τις τεχνολογικές εξελίξεις, ίσως ήταν αυτό που έθεσε τα θεμέλια για την επιτυχία σε άλλες προσπάθειες, όπως η κοινότητα, φιλοσοφική προσέγγιση, την οικονομία και άλλες ιδέες που έχουν χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει το μοντέλο, το οποίο σε τελική ανάλυση είναι επίσης απαιτούνται.

Ωστόσο, πωλούν λύσεις Open Source δεν είναι εύκολο στην επιχείρηση ή κυβέρνηση περιβάλλοντα για πολλούς λόγους που εν μέρει έχουν τις ρίζες τους σε ανταγωνισμό, αλλά και ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των αδυναμίες του υποδείγματος, το οποίο πρέπει να εξελιχθεί και να συνυπάρχουν με το ιδιόκτητο λογισμικό. Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων να κάνουν οι ίδιοι ερωτήσεις όπως:

 • Αν ένα πρωί ως αποτέλεσμα άλλες ενημερώσεις πλατφόρμες εμφανίζεται ένα πρόβλημα, σε θέματα όπως η ασφάλεια, ο οποίος θα ανταποκρίνεται μέχρι τη στιγμή που χρειάζονται υποστήριξη, και σε ποια τιμή, έτσι ώστε να αφήσετε προϋπολογισμό;

 • Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των εναλλακτικών λύσεων στη γλώσσα, βιβλιοθήκες, λύσεις πελάτη, διαδικτυακές λύσεις, κλπ. τι συνδυασμός πρέπει να επιλέγουμε να εξασφαλίζει τον στενότερο πλήρη συμβατότητα?

OpenGeo Suite είναι μια λύση που αξιοποιεί όχι μόνο όλη την ωριμότητα των διαθέσιμων εργαλείων, αλλά έχει επίσης ως στόχο να ανταποκριθεί σε αυτές τις αδυναμίες του υποδείγματος. Εκτός από το δόσιμο την κοινότητα μια λύση που μπορεί να ενισχύσει τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, δημιουργεί ένα νήμα, έτσι ώστε τα εμπλεκόμενα συστατικά μπορούν να καθοδηγήσουν την εξέλιξή του, καθώς και για τις επιχειρήσεις, OpenGeo Suite παρέχει την απαιτούμενη σοβαρότητα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με open source. Ενώ υπάρχουν και άλλες εταιρείες, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να δοκιμάσετε αυτή την εναλλακτική λύση, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μένα που να αναγνωρίζουν την υψηλή ικανότητα και τη δημιουργικότητα της ομάδας σκέψης πίσω από Απέραντο, την δημιουργική εταιρεία της λύσης αυτής.

geoserver gis

Ας ρίξουμε λίγο ματιά σε ό, τι συνεπάγεται η προσέγγιση OpenGeo Suite:

Ποια εργαλεία δεν OpenGeo Suite περιλαμβάνει;

geoserver opengeoΈχοντας τόσες πολλές επιλογές λύση δεν είναι κακό, είναι φυσιολογικό, αν και κάπως περιπλέκει τον τρόπο να εξασφαλίσουν την επιλογή εργαλείων σε ολοκληρωμένες διαδικασίες παραγωγής. Μια λάθος επιλογή μπορεί να πάρει ακριβό, αν συνειδητοποιήσουμε γι ‘αυτό, όταν έχουμε επενδύσει προσπάθειες στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης, της κατάρτισης, και πάνω απ’ όλα, ανεπανόρθωτο χρόνο.

Για παράδειγμα, μόνο όσον αφορά την ανάπτυξη της γλώσσας, έχουμε ένα παζλ που προκύπτουν από τις ανάγκες της κοινότητας, πολλοί από αυτούς κάνουν ακριβώς το ίδιο, άλλα μιμούμενοι με άλλο τρόπο? Μερικά με μοναδικά χαρακτηριστικά σε απλές ρουτίνες που θα είχε ήδη σαν όλα να τα έχουν. Ας δούμε αυτό το διαχωρισμό από τα χαρακτηριστικά και τις γλώσσες, αν και πρέπει να είμαι ειλικρινής, η κατηγοριοποίηση δεν είναι αποκλειστική και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τα σύνορα:

 • Σε επίπεδο πελάτη η οποία είναι η πιο δημοφιλής πλαίσιο είναι: QGIS, Γκαζόν, ILWIS, SAGA, Kapaware βάση C + +. gvSIG, άλμα, uDig, Kosmo, LocalGIS, GeoPista, SEXTANTE βασίζεται σε Java. MapWindow, από την πλευρά του ActiveX βασίζεται στο. NET.
 • Στις βιβλιοθήκες έχουμε: GDAL, OGR, Proj4, FDO, GEOS σε C + +. GeoTools, WKB4J, JTS και της Βαλτικής βασίζεται σε Java. NTS, GeoTools.NET, SharpMap εργάζονται για. ΝΕΤ.
 • Από την άποψη των λύσεων web, οι οποίες παίρνουν πλέον μεγάλη άνθηση: MapServer, MapGuide OS σε C + +, GeoServer, Πτυχίο, GeoNetwork σε Java. OpenLayers, Φυλλάδιο και Ka-χάρτη σε Javascript, MapFish σε Python, Mapbender σε PHP / Javascript.
 • Όσον αφορά τις βάσεις δεδομένων », Postgres είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχη, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Το παραπάνω δείχνει ότι είναι δυνατόν να τοποθετήσουμε ένα σύστημα σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς, ακόμη και αν έχουν γεννηθεί σε μια γλώσσα που υποστηρίζεται τώρα πολλοί άλλοι. Πολλοί από αυτούς γεννήθηκαν επίσης ως πελάτη, αλλά είναι σε θέση να διαχειρίζονται τα δεδομένα στο διαδίκτυο και, σε περιπτώσεις όπως το Open Layers, είναι ακόμα δυνατόν να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον web-based σχεδόν τα πάντα που γίνεται σε ένα εργαλείο πελάτη.

Ποια ελεύθερο λογισμικό συνδυασμός πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

OpenGeo σουίτα αποφάσισε στις QGIS ως πελάτης desktop, ότι, σε αυτό το σημείο, αξίζει ήδη κατηγορίας σε αντικείμενα »στην eGeomate. Για web επέλεξαν GeoServer ως εξυπηρετητή δεδομένων που τρέχει σε Tomcat, προβλήτα, όπως runtime περιβάλλον Java, GeoWebCache για το tessellation και OpenLayers ως βιβλιοθήκη, αν και αυτή η τελευταία επιλογή δεν έχει μια απαιτείται εγγραφή σε αυτές τις λύσεις, όπως Φυλλάδιο που αναπτύσσεται με μεγάλη επιτυχία, ιδίως με τους μοντέλο που βασίζεται σε Plugins και το δυναμικό της με κινητές εφαρμογές. Κοίτα ότι θα μπορούσαν να πάνε για τη γραμμή ενός και μόνο γλώσσας, αλλά τώρα θα ήθελα να δω το πλαίσιο ανάλυσης που τους οδήγησε σε αυτό τον ορισμό.

Ας είμαστε σαφείς, ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις λύσεις από μεμονωμένα. Τι OpenGeo περιέχει ως εγκαταστάτης με τις εκδόσεις αυτών των εξαρτημάτων »με τις βελτιώσεις που καθιστούν πιο αποτελεσματική κουραστική ρουτίνα? Για παράδειγμα:

 • Το πρόγραμμα εγκατάστασης κάνει την τοποθέτηση απότομα. Μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να εγκαταστήσετε, να καταργήσετε ή να απεγκαταστήσετε. Για όσους έχουν ασχοληθεί με μια μηχανή χρόνου εκτέλεσης Java και το χαρούμενο «Error 503» θα γνωρίζουν τη χρησιμότητά του.
 • Υπάρχουν διαφορετικές εγκαταστάτες: Windows, Mac OS X, CentOS / RHEL, Fedora, Ubuntu και εφαρμογή Servers.
 • Η τελευταία έκδοση 4.02 φέρνει PostgreSQL 9.3.1, 2.1.1 PostGIS, GeoTools 10 GeoWebCache 2.4.3 και GeoServer 1.5, εκτός υποστηρίζει OpenLayers 3.
 • Στο μενού έναρξης δημιουργούνται απευθείας συνδέσεις για να σταματήσει ή να ξεκινήσει GeoServer και Postgres? Επίσης να αυξήσει το περιβάλλον εργασίας χρήστη για τη φόρτωση δεδομένων shapefiles να Postgres (shp2psql), καθώς και να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων PostGIS (pgAdmin)
 • Επίσης, στο μενού έναρξης υπάρχει πρόσβαση στον ίδιο υπολογιστή, η οποία σε αυτή την έκδοση καταργεί τη διεπαφή του έκδοση 3 πελάτη, με έναν πίνακα ελέγχου καθαρά στον GeoServer, GeoWebCache και υπηρεσίες GeoExplorer.
 • Αυτό το προϊόν, GeoExplorer, είναι μια Απέραντο εντυπωσιακή ανάπτυξη που θα βασίζεται σε GeExt που χρησιμεύει ως θεατής δεδομένα για GeoServer, επιτρέπει το upload των δεδομένων από ένα τοπικό αρχείο ή από ένα χώρο αποθήκευσης δεδομένων, και να ορίσετε το χρώμα, το πάχος των γραμμών, τη διαφάνεια, την επισήμανση, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων και την εξοικονόμηση άμεσα στο αρχείο στυλ GeoServer (SLD). Κανένας στο σωστό μυαλό του αυτό λειτουργεί μόνο με κωδικό και GeoExplorer είναι μια εξαιρετική λύση –αν κάνει περισσότερα πράγματα
 • geoserver boundlessΗ εγκατεστημένη GeoServer έκδοση περιλαμβάνει μια σύνδεση για την εισαγωγή δεδομένων, και μπορεί να δημιουργήσει καταγωγή από την τοπική επίπεδα σχήματος, συμπεριλαμβανομένης της PostGIS με την οποία παρέχονται πληροφορίες από μια βάση δεδομένων μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη περιλαμβάνονται από την Localhost σε μια φιλοξενούμενη υπηρεσία? Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το upload των δεδομένων λύνει προβλήματα ogr2ogr ότι αν δεν έχουν γίνει με τη σειρά της κονσόλας, να ρίξει δυσκολίες όταν στρώμα multipolygon αυξάνεται, επειδή η προεπιλεγμένη είναι ένα απλό πολύγωνο
 • Στην περίπτωση αυτή, οι υπηρεσίες WPS εμφανίζονται επειδή στην επιλογή εγκαταστήσετε αποφάσισα να τους ενσωματώσει.
 • Κατά τη στιγμή της εγκατάστασης, μπορείτε να προσθέσετε GeoServer Add-ons όπως CSS Styling, CSW, Ομαδοποίηση, και υποστήριξη για την GDAL εικόνες βιβλιοθήκες. Υπάρχει, επίσης, ένα add-on για το PostGIS που υποστηρίζει σύννεφα σημεία »στη βάση δεδομένων και ως πελάτης μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε GDAL / OGR. Για τους προγραμματιστές, υπάρχει επιλογή για την εγκατάσταση WebApp SDK και GeoScript.
 • Σε αντίθεση με τη δική μου εκδοχή που φιλοξενείται στον server, βλέπω ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανές πηγές δεδομένων που σίγουρα μπορούν να προστεθούν, αλλά στην περίπτωση έκδοση που έρχεται με το OpenGeo Suite, φέρνει το κείμενο οριοθετημένο με κόμματα, H2, H2 JNDI, SQL Server, OGR , Oracle και μια χούφτα των δυνατοτήτων σε υπόβαθρα ράστερ.

Τι γίνεται με το QGIS;

 • Το καλύτερο από όλα, γιατί για QGIS δημιουργήθηκε ένα μεγάλο plugin που ονομάζεται OpenGeo explorer με το οποίο μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τη βάση Postgres, αλλά και με GeoServer. Από εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε το sld, μετακινήστε στρώματα, ομάδες στρώμα, να επεξεργαστείτε τα ονόματα, διαγραφή, προβολή χώρους εργασίας, τα στρώματα στη μνήμη cache, κλπ.
 • Αν αφαιρεθεί ένα στρώμα, το sld απομακρύνεται, όλα αυτά είναι παραμετροποιήσιμο και τελικά επιτυγχάνει μια εργασία από τον πελάτη τον έλεγχο του τι είναι πάνω, και ο συγχρονισμός μπορεί να χρησιμοποιεί το REST API.
 • Μέχρι τώρα αυτό που δεν έχουμε είναι shp2psql, αλλά δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι αργότερα θα ενταχθούν στην ίδια ομάδα, ίσως τόσο διαφανής όσο το plugin Spit ότι, σε αντίθεση με το UI, συνδέσεις κατάστημα, να φορτώσετε πολλές στρώσεις στο μπλοκ, την πρόοδο μπαρ είναι πιο ρεαλιστική και μηνύματα λάθους είναι πιο κατανοητή.

Με αυτό, OpenGeo Suite δεν λέει ότι αυτή είναι η μαγική συνταγή. Σίγουρα, όμως, θα κινηθεί πολύ από την κοινότητα για αυτήν την προτίμηση, ιδίως επειδή οι εταιρείες που πωλούν τα μαθήματα μπορεί να προτιμούν να διδάσκουν αυτή τη διαδρομή η οποία εγγυάται μια μικρότερη καμπύλη εκμάθησης.

Το combo είναι συμβατό με άλλα εργαλεία που μπορεί να τοποθετηθεί στο διακομιστή.

Ο αντίκτυπος που έρχεται με OpenGeo Suite

Θα δούμε τι επιπτώσεις έχει αυτό στην κοινότητα? Γιατί πίσω Απέραντο υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό, η οποία έχει ασχοληθεί με τα εργαλεία και βιβλιοθήκες ανάπτυξης που πλέον καταστεί ο τομέας αειφόρος. Αλλά ειδικά μεπραγματογνωμοσύνηστον τομέα της επιχειρηματικότητας και των υπηρεσιών μάρκετινγκ, το οποίο συχνά χάνεται από το τεχνικό επίπεδο. Για να αναφέρω τουλάχιστον έξι:

 • Eddie τουρσιών και ο Ken Bossung, IONIC ιδρυτές, η εταιρεία που αγόρασε ERDAS το 2007 και τώρα ανήκει στην Leica.

 • Ανδρέας Hocevar και Bart van den Eijnden, τα οποία εμβαπτίστηκαν σε OpenLayers 2 και GeoExt ανάπτυξη.

 • Victor Ολάγια, ο οποίος μας άφησε την κληρονομιά αυτή της SEXTANTE,

 • Paul Ramsey, οι πρώτοι εμπνευστές PostGIS.

Μια άλλη θετική επίπτωση είναι στην επισημότητα της μεγάλης εταιρείας ότι, χωρίς να γίνει ένα τέρας της αγοράς, – η οποία είναι πάντα ένα κίνδυνο, φέρνει στην διατύπωση ανταγωνίζονται εταιρείες του ιδιωτικού τομέα σε τομείς όπως η στήριξη, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τον έλεγχο της ποιότητας πάνω από τις εξελίξεις.

boundlessΗ προσφορά Απέραντο υπηρεσιών, που κυμαίνονται από τη μετανάστευση πλατφόρμα για ετήσιες υπηρεσίες υποστήριξης φαίνεται να είναι συνεπής με την εταιρική και θεσμική αγορά, η οποία αντιλαμβάνεται σταδιακά τη διαφορά της με τις τοπικές και υποστήριξης των επιχειρήσεων. Δεν πρέπει να είναι εύκολη η αγορά, αλλά βλέπουμε με ευχαρίστηση πως ιδρύματα ωριμάζουν στη σκέψη, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη λογισμικού και τις πληροφορίες ως περιουσιακό στοιχείο, έτσι ήταν ο τρόπος που το έκανε μέσα από την ανάθεση εργασίας μηχανικού αυτοκινήτων για τους οδηγούς της να προσλάβει εξειδικευμένες ασφαλιστικές και υπηρεσίες σε εταιρείες διανομής.

Στο μοντέλο του ανοικτού λογισμικού, υπάρχει η δυνατότητα για όλους. Έτσι, αυτό που προσφέρει Απέραντο, δεν υπάρχει, με την ευκαιρία να είναι ένα εταίρος? Πέρα είναι η ικανότητα των ατόμων που επιθυμούν να ενισχύσουν την ικανότητά τους να πώληση υπηρεσιών στον τομέα υλοποίησης, εκπαίδευσης, υποστήριξης ή ανάπτυξης. Το παράδειγμα φαίνεται μας πολύτιμες και με καλή μαθήματα για να μάθουν και να συμπληρώσει την προσπάθεια που με άλλα μέσα οδηγεί το Ίδρυμα gvSIG, τα οποία θα συζητήσουμε σε άλλη ευκαιρία.

Κατεβάστε OpenGeo Suite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.