Home > Ontwikkelen van VBA applicaties met MicroStation

Ontwikkelen van VBA applicaties met MicroStation

VERTALING OPMERKINGEN: Lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht.

Om applicaties te maken, Microstation ondersteunt verschillende talen, waaronder Microstation Development Language (MDL) die de voorkeur van de Bentley’s goeroes. Het ondersteunt ook oude Basic sinds vele jaren geleden en zodra ondersteund Java, vandaar dat versie, genaamd Microstation J.

Maar om te ontwikkelen met plezier en zonder veel terug, is het praktischer om te werken aan de Visual Basic-module die wordt geleverd met het programma, in versies voor XM (8.9) bevat een Visual Basic 6.3 full editor, in de laatste versies, het gaat verder.

clip image001227 Developing VBA applications with MicroStation

Hoe de taak te starten

Het is duidelijk dat iemand die geen idee heeft van programmeren is niet veel te doen hebben. Echter, voor iemand die begrijpt object-georiënteerd programmeren, en heeft gespeeld met Visual Basic 6, zal vinden bijna dood lachen. Met het programma komen meestal een paar voorbeelden, maar hier is de truc die ik heb gezien wordt gebruikt door de technici: Het gebruik van macro.

Microstation faciliteert routine is het opslaan in de vorm van een mvba uitbreiding macro, het zien van de code vergemakkelijkt beginnen in de manier hoe het werkt Microstation programmeren in plaats van beginnend vanaf nul (*). Voor nu zal ik bijvoorbeeld Mexicaanse vrienden ‘te gebruiken, die vorige week vroeg me om hen te helpen met theming in Geographics.

Hoe een macro wordt aangemaakt.

Hulpprogramma’s> Macro> projectmanager.

clip image002161 Developing VBA applications with MicroStation

Hier een nieuw project aan te maken u, en wordt een naam toegewezen. Meestal zijn er opgeslagen in Program Files / Bentley / werkruimte / projecten / VBA maar u kunt elke bestemming te selecteren.

clip image003122 Developing VBA applications with MicroStation

Hoe het wordt opgeslagen.

Om de opname te starten, drukt u op het wiel icon blue. Het programma slaat alles gemaakt vanaf daar verder.

Bijvoorbeeld: Plaats een hek van het uitzicht, Schakelt u alle niveaus behalve het blok grenzen en centroïden, verhuizing grenzen links naar centroïden, creëren vormen op niveau 62, zet de grenzen, verwijderen van links van centroïden om vormen, commando belasting voor thematisering, thematisering volgens de sector waarin zijn geplaatst de blokken met een specifieke kleur voor elke sector, plaatst u de legenda.

Het proces kan worden gestopt op pauze, of eindigen met het rode vierkant pictogram. Als u op despelen knop, zal het programma de volledige routine als deze is opgeslagen uitgevoerd. Het nut van deze ook zonder programmering is zeer interessant als het kan worden benut, heb ik menu’s alleen gedaan met macro gemaakt door niet-programmeurs mensen gezien.

Als u wilt dat elke keer we lopen Geographics de macro wordt geladen, wordt het geactiveerd vierde kolom gelabeld Auto-loadEn die een variabele in het creëren msgeo.ucf bestand.

Hoe de code wordt bewerkt.

Om de code te zien, drukt u op de knop die de Visual Basic-editor wordt geopend.

clip image00487 Developing VBA applications with MicroStation

Alles wordt opgeslagen als een module, maar bij die stap voor stap wordt vergemakkelijkt de integratie van verklaringen. U kunt ook lopen met de stap voor stap optie, die de uitvoering in fasen als een debugger zou laten.

clip image00553 Developing VBA applications with MicroStation

Het voorbeeld Ik laat dat al is uitgewerkt door de Mexicaanse’s(**) Vrienden, omvat afzonderlijk, modules aan de database verbinding te verzekeren, de presterende verbonden routine, de creatie van gerelateerde entiteiten, de toepassing van een thema en een voor wereldwijde configuraties. De code kan nemen wachtwoord, Die voorkomt dat de operator een ramp veroorzaken of de scheiding van klasse bibliotheken die we niet willen delen met de gebruiker programmeur vergemakkelijken.

VERTALING OPMERKINGEN:

(*) hacerse mangas la camisa desde ceroHet is een Spaanse idioom wat betekent om te beginnen omdat het niets.

(**) charroHet is een informele manier om te verwijzen naar een Mexicaans staatsburger.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.