Home > O privire la gvSIG 1.10

O privire la gvSIG 1.10

După câteva zile de călătorie în întreaga gvSIG 1.9, nerăbdarea mea pentru versiunea lui bug-uriși alte beneficii, acum mă întorc la problema gvSIG. După ce nu a atins acest software pentru o vreme au fost productive pentru mine, deoarece deschiderea aceasta noua versiune si compara-l cu fotografia pe care am avut cu această ocazie este foarte interesant.

clip image001252 A look at gvSIG 1.10Durata de viata a unui poet tehnologic nu este simplu, revizuirea software-ul de obligație, prin necesitate sau pasiune necesită răbdare, folositi ironia cu software-ul proprietar care sponsorizeaza antet a fost acceptabil, dar înțelege promotorii unei inițiative open source fi costat mai mult. De asemenea, să fie în spatele o tastatură ne-ar putea corupe de libertate în arta de interogatoriu cu ton timp, de la un sarcasm artistic, până la asemănarea celor trei puncte de vedere care au de obicei două evrei atunci când se discută în mod normal.

Trebuie să recunosc sincer că progresul văd cu această versiune mi-a lăsat destul de mulțumit. Care rulează-l de versiunea de motorizare Java 1.6, compatibil cu Windows Vista / Windows 7 și cu același proiect folosit ultima oară … cu siguranta acesta este un progres notabil. Cred că de la intrare este mai rapid și cu interacțiunea curat, o lucrare mare la uzabilitate, chiar dacă acesta este Java și eu nu sunt menite pentru a trece la Linux încă. Desigur, în spatele acestor 15 de minute de admirația mea, există mii de ore transformat în cod, nu numai de către programatori într-o poziție fetală, ci o întreagă comunitate care sa angajat la testare, pentru a răspunde listele, pentru a promova conferințe și să ia în cele din urmă acest instrument pentru una dintre modalitățile cele mai durabile și sistematică le-am vazut.

La sfârșitul acestui capitol, ceea ce sperăm cu toții gvSIG este un instrument care poate fi sustinuta in timp, rezultate din inițiativa noastră ñ, oferim orice municipalitate cu garanția că nu va muri atunci când banii se termină că acum el a suferit . În special în lupta strategic, care poate lua ESRI, Autodesk, Intergraph si Bentley Concurență de îndată ce este vizibil (ca de mult deja este), sau de o astfel de generalizare am văzut la început (și are revers), să ia în considerare software-ul gratuit mai puțin competitive și durabilitatea incert.

La sfârșitul acestui capitol, cu gvSIG ceea ce ne așteptăm cu toții este un instrument care poate fi durabilă în timp, un produs de inițiativă nostru cu n scrisoare, pe care le putem oferi la orice municipalitate cu asigurarea că nu va muri atunci când banii pentru acum au fost o susținută, sfârșitul. În special de lupta strategic care pot întreprinde ESRI, Autodesk, Intergraph si Bentley devine din concurs vizibil (atât de mult deja este) Sau, de asemenea, pentru generalizarea pe care am văzut la început (și au muncit din greu pentru a inversa), Deoarece ei consideră că software-ul gratuit mai puțin competitiv și nesigur în durabilitatea sa.

Oricum, cu jumătate picior în Olanda, nu am prea mult timp pentru a fi flirta și nostalgia mea nu va fi mereu productiv. Să vedem ce a atras atenția mea la primele rânduri.

Instalare curată

Spre deosebire de perioada anterioară, în procesul a trebuit să aleagă doar mașina virtuală Java și limbă, care trebuie să fie așa. Restul este un pas continuu.

Acesta a fost instalat în:

clip image002181 A look at gvSIG 1.10“C: Program Files gvSIG_1.10_RC1 bin gvSIG.exe”

Nu văd nici o incompatibilitate cu versiunile anterioare. Dar, după ce a văzut această versiune, chiar știind că este o RC, eu nu găsesc nici un motiv pentru a păstra versiunile vechi.

În plus, o icoana mai mult pe desktop-ul cu figurina gvSIG va confunda doar noi.

Pentru că, trebuie să mergem la folderul Program Files și dezinstalat de acolo. Există întotdeauna un folder numit Dezinstalare care conține o rutină pentru a șterge instalare. Am recomanda acest lucru de aici, pentru ca panoul de control nu poate fi mai rapid sau nu ar putea afișa toate versiunile instalate dacă am fost rautacios cu înregistrare.

Caracteristici interesante.

Am puțin timp pentru acum, pentru a face o revizuire cuprinzătoare. Dar se poate vedea noutățile la versiunea în Zona de descarcare, De acum mă voi concentra asupra a trei evoluții care par interesante pentru mine.

Locație hărții. Acest lucru a avut o descoperire de a fi interactiv cu rutine de vizualizare diferite și mai puține bug-uri. Am vedea chiar mai puternic ca uDig și QGIS care au avut deja de zile.

Este posibil să interacționeze cu ceea ce face fereastra Close-up-uri cu butonul din stânga al mouse-ului. Ce este selectat în caseta va fi afișat pe ecran. Apoi cu clic-dreapta, puteți trage de selecție, păstrând mărimea, și, de asemenea, dacă faceți clic pe o va plasa fereastra cu aceeasi dimensiune acolo.

clip image003137 A look at gvSIG 1.10

Cu butonul roata se sprijină zoom, deși nu am gasit o modalitate de a reveni la original măsură. Cu siguranță că trebuie să fie ceva în manualul, care este punctul în care trebuie să înceapă.

Configurare straturile “în această hartă locație se face în” View> set de localizare. ”

Rapid de informații. Aceasta este o rutină de SfatEcran tip, care afișează câmpurile pe care o alegeți, atunci când vă plasați cursorul peste stratul. Acesta vă permite să alegeți stratul, și domeniile, inclusiv datele calculate (nu stocate), cum ar fi zona, perimetrul și lungime.

clip image00495 A look at gvSIG 1.10

Nu am văzut cum de a schimba întreaga roz dar este cu siguranță posibil, și se pare că pentru mine un pic mai lent la început, dacă alegeți mai multe câmpuri. Nu am statiuni cu această culoare, dar nu-mi place să fiu deranjat de Chiapanecos clip image0051 A look at gvSIG 1.10, Și de asemenea, este posibil ca oAcerAspireOne nu este cea mai rapida masina de GIS.

Tabelul de navigare. Acesta este cel mai atractiv din ceea ce am văzut. Am fost pe jumătate conștient de bug-uri menționate în listele de discuții, dar ceea ce am văzut ma făcut fericit. Acesta constă într-o funcționalitate similară cu ceea ce sa făcut cu Geographics ” Localiza, Se ridică un tabel atribute obiect, cu butoane pentru a trece la alegerea următoare și opțiuni pentru zoom sau selectarea obiectelor pentru a le face dinamic. Aici devine atractiv harta locație.

clip image00646 A look at gvSIG 1.10

Are grija cu butoanele de jos, astfel încât se poate șterge înregistrări, a copia date de la un element la altul și salvați-l. Avem, de asemenea, pentru a vedea dacă această fereastră nu poate fi înălțime fixă, pentru că este o risipă de spațiu atunci când există puține date, nu am încercat-o, dar dacă ar avea mai mult de ceea ce se potriveste, cred că arată o derulați bar. Am selectat o municipalitate pentru testare și l-am încărcat, apoi fereastra a fost jumătate spânzurat cu onull.point.error.

Apoi, vom încerca deja alte caracteristici că această versiune aduce.

Concluzie.

În cele din urmă cred că este o versiune destul de robust, cu multe schimbari pe care comunitatea a fost cerut pentru. Văd, de asemenea, că există o testare mare, cuplul de bug-uri le-am vazut am auzit deja în listele de distribuție și cu siguranță din cauza pic de răbdare mea pentru procesele care rulează în fundal.

Provocări puternice rămân cu această versiune, mai ales pentru totdeauna. Conferința de laAmerici pare a fi joc greu, dar trebuie să depună mai multe eforturi pentru ea, mai ales cu proiecte de cooperare externă. Alte strategii de lucru pentru Europa, dar pentru această parte a iazului poate fi o sămânță de valoare care pot germina exploziv. În multe țări latino-americane nu sunt de lucru proiecte de cooperare cu fonduri ale Uniunii Europene sau de fonduri bilaterale din Germania, Olanda, Finlanda și Spania, pentru a numi mai puternic. Pe lângă există proiecte de cooperare gestionate direct cu regiunile provinciale, autonome sau municipalități din companiile europene, ONG-uri sau municipalități, cu bun simț. În cele mai multe dintre aceste proiecte sunt componente transversale, precum mediul, patrimoniul, vulnerabilitatea, schimbările climatice, portaluri de transparență, etc inclusiv desktop și produse cartografice web.

Ar fi frumos să fie în măsură de a socializa mai mult spre această nișă, în calitate de beneficiari vor accepta software-ul furnizat și se va menține ca vor primi manuale și de formare. De asemenea, resursele pot fi întins mai mult prin minimizarea costurilor de acordare a licențelor și în cele din urmă sustenabilitatea capitalul uman format va influența în gvSIG difuzie, acțiunile care trebuie însușite de către Academia și sectorul privat, care oferă servicii în domeniul de ordonanță teritoriale. În cazul în care aceasta poate afecta politicile de migrare software-ul gratuit … mai bine.

Nu a fost o inițiativă interesantă numit gvSIG și cooperare, poate putem insista pe reînvie ea. Investiția în sistematizarea de experiențe și diseminare este cel mai bun pe care Asociația pare a fi a face acest lucru corect. Asta e bine, și ar trebui să insiste pe durabilitate, care vine de la cererea de colectiv pentru că replica de la terțe părți va consolida progresele deja realizate.

Este cu nici un sens pentru a include suport pentru formatul recent CAD, aceasta va fi o arma care software-ul proprietar va menține. Dar ar fi în valoare de sprijin GIS baieti portabile pentru a include această versiune în curând, deoarece au căzut scurt cu 1.1. Așteptăm cu nerăbdare săaceasta conferinta an, Că nu vom ști mai multe știri.

De aici puteți descărca gvSIG 1.10

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.