Home > Nou, laten we naar gvSIG …

Nou, laten we naar gvSIG …

VERTALING OPMERKINGEN: Lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht.

clip_image002

Ik was geweest enigszins lui (*), Maar er is geen optie, het is een niet-rokers groep die willen een gvSIG natuurlijk, dus ik heb een week om te leren hoe het te gebruiken en beginnen de tutorial die me zal duren 2 weken van mijn avonduren verscheen. Ook met deze post begin ik een nieuwe categorie op mijn sidebar: gvSIG.

Echt ze niet gevraagd dat de toepassing, vroegen ze voor een gratis en ook gemakkelijk te gebruiken … vrij veel, makkelijk om twijfelachtige gebruiken! … Spannende zonder twijfel! Ik denk dat ik de gelegenheid om het te vergelijken met spruitstuk en anderen te nemen.

Als ze hadden $ 250, zou ik Manifold hen aanraden, omdat ik weet wat het doet en wat niet, maar als ze niet willen om geld dan besteden, is het beter te gaan voor een tool die klaar handleidingen en dat heeft is stabiel (hoewel het niet gratis zal zijn voor hen de leercurve … niet de mijne ook).

En voor degenen die geen idee hebben dat gvSIG, hier de basics:

· Ontstaat (als een aanbod tot inschrijving) in eind 2003, werd ontwikkeld door IVER die won de wedstrijd, maar heeft het institutionele kader van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het ministerie van infrastructuur van Valencia en de Jaume I University

· De licentie is GNU GPL

  • Het is gebouwd 100% op Java (met uitzondering van een aantal merkgebonden bibliotheken van ECWy MrSID), dus het draait op Windows, Linux en Mac.
  • Bibliotheken in welke ontwikkeld zijn standaarden zoals Geotools en Java Topology Suite genoemd GTS, onder anderen.
  • Het is interessant dat blijkbaar ondersteunt “internationalisering” …
  • het is de bedoeling dat de native aanpast in de taalgebruiker … mmmm?
  • Ondersteunt veelgebruikte bestanden als shp, dxf, dwg, dgn, kml en zelfs GML
  • Ondersteunt raster formaten zoals MrSID, GeoTIFF, ECW en ENVI
  • Ondersteunt OGC standaarden zoals WMS, WFS, WCS en nomenclaturen diensten
  • Bevordert de vijf kenmerken die aanbieding tijd eisen waren: Portable (Windows / Linux op dat moment), Modulaire code geopend, geen kosten licenties, interoperabele (althans met AutoCAD, Microstation en ArcView op dat moment), vallen onder de normen.

Als u wilt uitbreiden, kan het worden geïntegreerd IMS diensten en andere wonderen door uitbreidingen die het bekijken en bewerken OpenStreetMap mapping, verbinding met ESRI extensies als ArcIMS en ArcSDE … onder anderen omvatten.

De meest verrijkende van deze tool is de community achter de ontwikkeling ervan;verspreiding en documentatie … iets dat een zekere mate van duurzaamheid die niet beschikken allemaal open platforms … in ieder geval met veel nadruk in het Spaans garandeert.

Je daar vertel ik hoe het gaat.

VERTALING OPMERKINGEN:

(*) hacerse el Currito: Als je niet werkt, maar gewoon het bekijken hoe de tijd verstrijkt dan ben je enigszins lui.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.