Home > Nieuwe uitdagingen in data publicatiebeleid

Nieuwe uitdagingen in data publicatiebeleid

Geografische Informatie is een belangrijk element in het openbaar bestuur. Technologische vooruitgang op dit gebied zijn tal van in de afgelopen jaren en de snelle ontwikkeling heeft nieuwe uitdagingen die in data publicatiebeleid en juridische aspecten, dit in combinatie met de ontwikkeling van vrije software, en het bestaan ​​van gestandaardiseerde geografische informatie infrastructuren (SDI), zijn sterk de toegang van de burgers vergemakkelijkt om de bestaande geografische informatie, betere toegang tot informatie en daarmee de economische ontwikkeling. Verschillende regelingen zoals de Europese richtlijn INSPIRE, de Nieuwe Orde beleid Nationaal Geografisch Instituut gegevens of het gratis gebruik van geografische gegevens bevorderd door de regering van de Canarische Eilanden zijn een voorbeeld van het nieuwe beleid inzake verspreiding van gegevens, en het paradigma verschuiving naar samenwerking met en gedecentraliseerd.

Daarom is deze 23 en 24 april 2009 zijn gepland de Derde Conferentie Op Geographic Information Systems and Local Government gepromoot door de Insular gemeente van La Palma.

Het is gewoon de naam van deze post, die dit jaar het evenement, dat de enige naam is veelbelovend heeft ontvangen, dus we hopen dat het ook zal worden veelbelovend inhoud presentaties ‘en in de organisatie van het evenement.

Voor nu, de voorgestelde agenda bevat onderwerpen zoals:

  • Nieuwe lijnen van het beleid voor de verspreiding van het Nationaal Geografisch Instituut
    Onder leiding van Peter Vivas Wit (National Geographic Information Centre IGN-CNIG)

· Spatial Data Infrastructure van Spanje IDEE

Door Alejandra Sánchez Maganto (Nationaal Geografisch Instituut, IGN)

· Gegevens diffusie beleid in Canarische. Spatial Data Infrastructure van Kanarie
Dit zal door Manuel Blanco (Hoofd Strategie en Information Service van de Canarische Eilanden Territoriale) en Bernardo Pizarro (Canarische Kartografische Manager-GRAFCAN) worden gepresenteerd

Onder andere onderwerpen er ook beschouwd:

  • • verspreiding van gegevens beleid in Andalucía. Spatial Data Infrastructure van Andalusië
  • De SITNA Geoportaal: Integratie van ruimtelijke informatie
  • Verspreiding beleid van kadastraal gegevens. Spatial Data Infrastructure Cadastre
  • Strategieën voor de verspreiding van geografische informatie van de gemeente uit Tenerife
  • Geografisch Informatie Systeem van de gemeente Lanzarote
  • GIS-projecten bij de Ministerie van Landbouw

Het zal ook interessant zijn wat La Palma te presenteren in termen van hun vorderingen in IDES, en de implementatie van Virtual Management System op basis van Capaware. Ook reflectie kwesties als de rol van IO in de omgeving en GIS als instrument voor lokale openbare ruimte.

clip image00222 New challenges in data dissemination policyU kunt controleren de volledige informatie op de website van La Palma, en voor de registratie is het vereist slechts 50 euro.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.