Home > Municipal Cadastre, vilket förfarande är lämpligt

Municipal Cadastre, vilket förfarande är lämpligt

Flera år av att göra fastighetsregistret och det finns alltid en mycket vanlig fråga. Vilken är den bästa metoden för att göra fastighetsregister?

Vi måste erkänna att detta är inte ett recept, eftersom det finns olika villkor som måste beaktas, och varje metod kan ha motsatta variabler i olika områden. Så detta inlägg är att klargöra detta ämne, kan ta en långsam tugga av vissa aspekter som kan vara användbara för beslutsfattande, och samtidigt rädda vad produktiv hade varit en etablerad diskussionsforum ett par dagar sedan.

clip image001241 Municipal Cadastre, which method is appropriate

Varför kommunala fastighetsregister. Jag klargör detta eftersom inlägget är tillämplig till en miljö i vilken en kommun vill göra sitt register, antingen av dem eller med stöd av ett samverkansprojekt. Det är inte tillämplig för ett stort projekt på regional eller nationell modernisering, som leds av en central enhet, vilket kommer att bättre kunna genomföra projektet och har mer pengar att spendera … men även fler indikatorer återstår att uppfylla.

Scenariot är därför en normalstor kommun, som tar upp ungefär ca 5.000 stadsbebyggelse i de största städerna, cirka 4 stora grupper, men med mindre än 1000 fastigheter och resten är landsbygden eller som de kallas dessutom rustikt .

Fastighetsregister, för vad? Detta är ett ämne viktigt att definiera, eftersom preciseringar kriterier för fastighetsregistret med rättsuppfattning inte vara densamma om fokus ligger enbart skattemässiga eller kontroll av användningen av mark. Och det är också viktigt för om det finns en metod för bedömning, kräver byggnadernas mätning eller permanent värderingen av odling andra kriterier för att effektivisera processen.

Prioriteten för en kommun som inte har något fastighetsregistret är inte i sin precision, är att ha det alls för användning. Så här måste det vara metoder som är hållbara, som hjälper till slutet av kommunens fullständig kartläggning, för att ägna sig för användning, uppdatera och förbättra dess riktighet.

Vissa metoder jag har provat. De senaste fyra åren har vi provat olika alternativ, beroende på kommunens villkor, här jag sammanfatta några:

  • Fotogrammetri. Lite i taget, i stadsområden denna metod faller i glömska, främst eftersom det inte är ekonomiskt i förhållande till dess precision. Inget företag kommer att göra en flygning över 10.000 meters höjd kring en mycket liten tätort, gör det för hela kommunen kan vara ouppnåelig med egna medel. Sedan, om du använder photointerpretation i tätort, är det alltid nödvändigt att mäta fronter och slutligen precisionen inte kommer att vara mycket bra i områden där människor slåss med varandra i 10 cm. Men på landsbygden är verkligen mycket praktiskt eftersom det ger större täckning utan att behöva passera varje gräns och precision är relativt tillräcklig, eftersom skiften har stora områden.
  • GPS + bildtolkningen. Om du har ortofoto det kan vara ganska clip image002171 Municipal Cadastre, which method is appropriateappliceras på landsbygden med mycket goda resultat. Klargöra att vi anspelar på ortofoto från ett flygfoto, som satellitbild orthorectified som nu visar en pixel mindre än en meter har alltför många snedvridningar i områden med oregelbunden topografi, så för den uppgiften är det bättre att använda orto från Google. I praktiken fann jag att kombinera användningen av tryckta expansion (ortofoto) och låg precision GPS (Garmin på 3 till 5 meter) ger praktiska resultat än att klicka flygfoton och stereoskopisk var och en för att sedan flytta den till utvidgningen.

Jag säger inte att de är av engångstyp men tveksamt för projekt i små kommuner, i sin effekt till andra anläggningar som nu tillåter GPS med raster display eller för att du inte alltid kan ha tillgång till kamrater eller mänskliga resurser som kan bemästra tekniken. Att klicka på fotografier inte med sig fördelar i fråga om precision, eftersom endast bredden på en rapidographs på en tryckt 1:10.000 ortofoto blir 10 meter plus den ackumulerade felet i ortorektifiering programvaran. Det finns också frågan om kanten av en kulle som dess stereoskopiska displayer fina men inte syns i tryck, måste kasseras eftersom praxis visar att det är möjligt för en tekniker som använder en konventionell metod, en rookie inte vet vad de ska göra på något av de två metoderna och kommer bättre att ta ett par punkter med GPS för sin läggning. Och sedan, med andra detaljer som markanvändning tolkning, aktuella fjärranalys göra en bättre och billigare arbete med övervakad klassificering.

· GPS + kompass. Denna metod är praktiskt om du har lite pengar. Jag har använt i stadsområden, att dra nytta av en GPS par sub-meter precision att bearbeta rutnät av gator, och med hjälp av en kompass för att knyta ändarna. När det används tejp för att mäta fronter, är felet flyttas till gatan, lämnar en släkting gränser precision på mindre än 10 inches och en absolut respekt för GPS båtplatser nära mätaren. Fonderna bör mätas och tas lagren med triangulering. Det är inte lämpligt om undersökningen har rättsliga följder, eller om ges titel eller fastighetsbeteckning certifieringar med juridiskt värde, för att det skulle ockuperade en deal inspektion fältet vid tiden för clip image003131 Municipal Cadastre, which method is appropriateansökan.

· GPS + totalstation. Denna metod är funktionell, eftersom det tillåter god precision och information i tre dimensioner att förr eller senare så småningom kommer att vara användbara. Kräver ett par av GPS till geografiskt bestämda de första två utgångspunkter, och ta några-nog-kontrollpunkter för att förhindra ett fel på den felaktiga vidtagande av vyn tillbaka. Du behöver inte en total station, det kan hyras ut som de GPS-punkter som kan tecknas individuellt. Det kommer alltid att finnas ett behov av att mäta de medel som kan stödjas på ortofoto, kompass eller förtöjning triangulering som är mest lämpligt.

Vilken metod jag rekommenderar.

Om jag var tvungen att göra ett val, skulle det vara med totalstation. Ta några killar som kommer ut ur gymnasiet i datorer, utbilda dem och släpp för arbete, fungerar. Även för en kommun eller en sammanslutning eller ett konsortium av kommuner, att förvärva sammanlagt station som går genom $ 7,000 är inte en dålig investering, eftersom användningen bortom fastighetsregistret undersökning, redesign eller industriprojekt är en bra investering. Det är bara för att leta efter mänskliga resurser.

Och här talar jag av en konventionell totalstation, gäller den inte för robotteknik i miljöer där arbetskraften är relativt billig och om du stänger ett halvt öga din station blir stulen, den mobila … och om du fortfarande har det, äran för.

Sammanfattningsvis måste den som bestämmer metoden förstå att lantmäterimyndigheten kartan kommer alltid att vara en felaktig bild av verkligheten. Och även om vår mätningen är ganska exakt nu, kommer inom några år att ifrågasättas av den relativa bristen på precision i fråga från ett berg på Mars.

Den bästa metoden är den som är hållbart med sina egna medel, vars investeringar återvinns på kort sikt, med vilken vi kommer att slutföra hela kommunen lyfts i endast två perioder av regeringen.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.