Home > Modelul domeniului de administrare a terenurilor – caz columbian

Modelul domeniului de administrare a terenurilor – caz columbian

Administrarea terenurilor este în prezent una dintre principalele țări provocări. Nu este o nouă aspirație, deoarece funcția sa este mai mult decât explicită în articolele principale Constituție și diferitele legi care guvernează relația oamenilor cu resursele naționale publice și private. Cu toate acestea, există o tendință internațională pentru crearea sistemelor naționale pentru a consolida o politică națională în care se poate profita de avantajele oferite acum de tehnologie, cerințele globalizării și, desigur, cererea locuitorilor de eficiența s0ervices publice.

Am fost bine informat că Columbia este în prezent în curs de adoptare ISO 19152, cunoscut sub numele de Administrare Land domeniu model. LADM, mai mult decât a fi un standard de aplicabilitate la nivel mondial, este rezultatul consensului multor specialiști în domeniul managementului proprietății, extrase din studiul referitor la modul în care diferite țări ale lumii, fac acest lucru, ca urmare a Declarației în 1998, care a spus despre cadastru schemele tradiționale de înlocuire prin utilizarea modelelor. Acesta este principalul motiv pentru care LADM nu poate fi necunoscut de către profesioniști legate de Științe ale Pământului și în cazul columbian ca s-ar putea aștepta, nu este în sine văzută ca o soluție, ci dintr-un punct de vedere semantic spațiale, ca un facilitator o implementare a politicilor naționale de gestionare nu numai drepturile unui teren, dar, în general, pentru proprietățile differents națiunilor.

cadastreladm colombia

Menționez cazul columbian, pentru că va trebui să păstreze un ochi pe progresul lor, ca un exercițiu interesant, care va fi, fără îndoială, vizibilă dincolo de contextul latino-american. In prima faza, care a început în a doua jumătate a anului 2015, nu a demonstrat doar provocarea care implică alinierea diferitelor instituții legate de materiale și gestionarea mărfurilor naționale imaterial; De asemenea, lasă afară conducerea evidentă și maturitatea care au dobândit instituții ca Codazzi Institutul Agustin, Notarii și superintendence de înregistrare, precum și influența cooperării internaționale care caută cele mai bune practici de internaționalizare.

ladmGeoSmoke în LADM pare a fi o decizie înțeleaptă, în fața provocărilor implicate în planificarea de masă și standardizarea acțiunilor instanțele ca Programul Rural Property Formalizare, Land Retrocedare Unitatea, Institutul columbian pentru Dezvoltare Rurală INCODER și cadastre descentralizate, care, în unele cazuri, mi se pare au condiții mai bune decât instanța națională la necesitatea adaptării la schimbările.

tendințele internaționale în gestionarea terenurilor.

Trebuie să insist că gestionarea terenurilor nu este o știință care este necunoscut Cadastrului – Registrul – Utilizarea terenurilor de planificare profesioniști majoritatea; acesta va fi roman faptul de modele UML înțelegere pe care apare standardul LADM și modul în care să se concretizeze o schemă instituțională care există deja la prezența platformelor tehnologice și de operare existente. Astfel că, pentru a completa acest articol, am salvare valoarea tendințelor ireversibile în domeniul administrării terenurilor care au fost prezentate într-unul dintre atelierele de fază de curent și că eu doar pot face observații că la frontieră pe marginea evident, dar care reprezintă columbian procesa principalele provocări.

ladm

Actualizarea proceselor informaționale descentralizare, De la nivel central către administrațiile locale, sub o perspectivă de responsabilitate nu numai pentru impozitul cadastru, ci și juridice.

 • The sisteme tranzactionale încorporarea prin care operațiile relațiilor de proprietate sunt controlate între părțile interesate, inclusiv Guvernul în obiectele care reprezintă drepturi de interes public. Un aspect interesant al acestei tendințe este faptul că centralizarea nu implică mai multă birocrație, deoarece este completat cu prima tendință, în care operatorii de tranzacții sunt administrații locale, entități private și persoane fizice; dar care funcționează pe Sisteme tranzacționale naționale de control.
 • The baze de date folosesc cu istorie a datelor administrative și geometrice modelate atât în ​​versionare spațiale ca stocarea surselor documentare. Acest lucru implică nu numai că face planuri de cercetare sau de management teritoriale, dar modelul de sinteză sa de a avea aplicabilitate privind proprietatea de stat și cu referire la versiunea sa actuală
 • ladmThe modele standardizate de date utiliza indiferent de platformele tehnologice, adoptând standarde care conceptualizat modelul logic care provine atât din modelul fizic și a proceselor; indiferent dacă este utilizat software-ul de proprietate sau gratuit.
 • orientate spre model de arhitectură, cunoscut în limba engleză ca MDA (Arhitectura condusă de model). Nimic aspect simplu, de urgența a interfeței umane pentru a alimenta date și riscul de a muri, la momentul fără victorii anticipate, care ar justifica schimbarea costurilor de mentalitate
 • Drepturile de integrare a terenurilor, utilizarea solului și amenajarea terenului, simplificate înDrept subiect-dreapta, Dar sa extins la un sistem care permite să vadă relația drepturi dincolo de ceea ce legea definește în mod explicit și care pot fi aplicabile bunurilor corporale și necorporale.
 • viziune de cadastru de la un ciclu de viațăpunct de vedere, cu obligația de a gândi în 3D, că, deși nu este un îndemn de afișare pentru eșecul de a finaliza acoperirea 2D, ar trebui să fie încorporată chiar și la nivelul administrativ de urgență urbană de proprietate intelectuală, precum și necesitatea de a fi gata pentru 4 d, nu numai din punct de vedere al BIM, ci pentru că relația de timp se ocupa numai de automatizare.
 • Orientarea spre simplitate și ușurința de utilizare, ceea ce implică nelegiferarea propunerea Băncii Mondiale pentru a finaliza cadastrului mondial pe termen scurt, folosind punct-complot ca bază de urgență, dar integrate în registrul de proprietate, împingându precizia unui viitor când vom avea timp și -money-. Apoi, poate că ne dăm seama că lumea a făcut restul ca stil OpenStreetMap.
 • The integrarea multidisciplinară a persoanelor legate de administrarea terenurilor, fiecare dintre ele făcând ceea ce corespunde, în sistemul lor, dar replicarea unui model de schimb de date în conformitate cu standardele de interoperabilitate. Desigur, acest lucru nu implică tehnologia vezi ca scop în sine, ci ca un mod foarte deja cunoscut; Aceasta implică a fi adăugarea treptată actori, evitând eliminarea specialiști în experiența din cauza incompatibilității sale cu tehnologia, dar, de asemenea, îmbunătățirea tinerei resurse pentru a fi gata să preia de pe traseul pe care se va lua cu siguranță de mai mulți ani.

ladm colombia

Provocarea columbian cu LADM

Eu sugerez ca un exercițiu mental aplicare generală, follow-up la ceea ce va face Columbia, care fiind cinstit, nu au mai ușor, dar care va voință politică și persistența de către națiune obiective înalte se vor lua cu siguranță profite de oportunitățile apărute acum – că alte țări deja ar dori să aibă – Printre care sunt întrevăzut:

ladm

 • The lege publica încorporarea ca mai mult de o înregistrare care stoarce bogăția cartografică și îl transformă în drepturi, restricții și responsabilități atât pentru entitățile publice și petreceri private.
 • Dezvoltarea cadastru multifuncțional proiecte-pilot, în cadrul unei viziuni cadastru filă de simplificare prin delegare a responsabilității pentru actualizarea datelor.
 • A Administrarea terenurilor nod conformație în infrastructura columbian a ICDE de date spațiale, model care depășește standardizat dispoziția geoportals de date.
 • Actualizarea a metodologiilor care simplifică performanța guvernelor locale și politicile de dependența centrale, în special în ceea ce privește evaluarea cadastru, dar, de asemenea, deschiderea spre metode de măsurare, simplificarea “misto“Complexității și preciziei de preeminența menținerii datelor actualizate.
 • Tenacitatea de lupta cu poligon, având în vedere scenariul inevitabil în țară pentru a utiliza Esri aproape ca o versiune Geomatica Dumnezeu și încăpățânarea ISO-19152 afumat pentru a păstra arc-nod ca singurul mod primitiv de a explica universul.
 • The Cadastru si Publicitate integrarea într-un sistem unic tranzacțional, în cazul în care este posibil, pentru a vedea nu numai cine este o persoană fizică / juridică / public, dar, de asemenea, legat drepturi asupra bunurilor imobile, geometria și taxele legale și administrative. Această provocare, dincolo de transformare instituțională – care nu este urgentă-, Implică o schimbare de mentalitate în viziunea globală de înregistrări, ca o responsabilitate a statului, dincolo de intervenție proiecte urgente, cu bună intenție, dar cu aspirația de a converge cu privire la politicile publice de interes național.

· Vizibilitatea internațională a unui inactiv LADM la particularitățile care de mai mulți ani s-au făcut columbieni.ladm

Lista de dorințe este fără sfârșit și bunul simț al realului, chiar utopic. Dar, același sentiment sa întâmplat cu cineva acum 14 ani, când mentorul său a facilitat două documente care au schimbat lumea lor vad un fel; mai ales în cazul în care aceste documente au fost FIG Cadastrul 2014 propunere proiect și Lemmen Chrit abstract “Modelul de bază Domeniul cadastrala“.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.