Home > MobileMapper 6, första intryck

MobileMapper 6, första intryck

Efter att ha arbetat med MobileMapper Pro, varifrån vi har en viss tillfredsställelse (inte alla), detta år kommer vi att arbeta med den utvecklade modellen (0 omgjorda) kallas Magellan MobileMapper 6. Här är de första intrycken:

Vad skiljer den från Pro

Det viktigaste är att det redan kommer med Windows Mobile 6, vilket gör det helt förändras till det scenario som den tidigare hade sin egen meny stängd för funktioner utrustning för datainsamling clip image0021 MobileMapper 6, first impressionssyften.

Med Windows Mobile innebär att den har funktionaliteten i en ficka, som stöder vanliga program som Word, Excel, virtuellt tangentbord, (Tar Office Mobile ingår) Internet, programvara från tredje part, såsom ArcPad eller GIS funktionaliteter såsom Mobile Mapping.

Det har också inkluderat en 2-megapixel kamera med pekskärm, USB-anslutning, elektronisk kompass, mikrofon, högtalare, LED-ficklampa, Bluetooth, bland andra. Det ger som programvara för Mobile Mapping, i detta fall, version 2.0. Kombinationen av dessa egenskaper kan leda till bättre resultat eller åtminstone undvika den första trenden: att utrustningen kommer att bli viktigare än data.

Nackdelar

clip image00332 MobileMapper 6, first impressionsDen efterbearbetning noggrannheten minskade detta måste ses av mig. Med Pro var möjligt att göra differentiell korrigering och hitta radiella preciseringar som var mellan 40 och 80 centimeter, antas det att med detta kan det vara 1 till 2 meter så det är fortfarande bra för billig lantmäteri till ett pris som går från $ 2,000 inkluderade efterbehandlingen programvara. Även om det ser bättre ut för icke-fastighetsregistret ändamål eller för kombination med andra direkta metoder eller indirekta sådana.

En annan nackdel är att de inte kan fungera som en bas, men det är möjligt att göra efterbearbetning med tagna basdata med MobileMapper Pro

Det faktum att levereras med Windows, läggs ett antal risker främst på grund av felaktig användning, såsom ökad sårbarhet för virus och minskad batteritid. Visst, du måste göra mer medvetenhet i personalen att det inte är ett instrument för musik, videor eller att ta topless fotografier av bruden. Inte heller är en PocketPC att surfa på Internet i områden med trådlös åtkomst.

Det bör vara svagare än Pro, men de tyder på att stödet faller från 1 meter ovanför trottoaren, så jag inte kan bevisa. Varken levereras med SD-kort, måste det köpas separat om du inte förhandla med säljaren.

Förväntningar

Många, jag berätta så vi genomföra det i kombination med den eländiga Garmin Legend för landsbygdens användning, Pro MibileMapper och totalstation för tätortstrafik, ah, tillämpar vi också photointerpretation där det finns täckning pratar i Googles sätt.

Åtminstone huvudvärk av Pro, som startat upp från SD-kort, kan tas bort, för även om det var en fabrik fel orsakas av Magellan unionen, tillskrivs stödområdet alltid det för virus.

Vi måste också bryta vanan att inte läsa manualen för som indata Jag inser att off-knappen, om den inte hålls i flera sekunder bara avbryter systemet (eller stänga av skärmen), som gör att batteriet.

___________________________________

PS Krisen i Latinamerika fortsätter, i takt med ej lärdomar från vad Hugo Chavez gjorde de senaste 15 åren, och envishet att politikerna inte sista 30.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.