Home > Mobile Mapper 10, eerste indruk

Mobile Mapper 10, eerste indruk

Na de overname van Ashtech door Trimble, heeft Spectra begonnen Mobile Mapper producten te promoten. De eenvoudigste van deze is Mobile Mapper 10, die wil ik een kijkje op deze tijd.

Mobile Mapper Pro, CE en CX-versies belandde, maar er is nog steeds in de markt van de clip image001 Mobile Mapper 10, first impressionlaatste. De populaire Mobile Mapper 6 werd gelanceerd sinds Blade-technologie verscheen, dit is de voorloper van de degene die wij nu presenteren. Het heeft een andere lijn, want ondanks een MM6 heeft nieuwe technologie op het besturingssysteem termen, niet overschrijdt Mobile Mapper Pro in termen van responsiviteit. Dit was een zeer fijne ontvanger met de mogelijkheid om de C / A code en fase drager lezen. Het droeg standaard post-processing en de kosten ervan met een goed koopje liep door 1.200 dollar met postprocessing. Terwijl MM10 nog maar leest de C / A-code en met de technologie (op het niveau van software, niet ontvangen) maakt 50 cm in post-processing, op voorwaarde dat het de post-proces geactiveerd, maar deze optie kost een extra $ 500 dus het komt door 1.900.

Wat is de Mobile Mapper 10 verschil met de Mobile Mapper 6

In het algemeen verschillen aanzienlijk. In termen van design, MM10 is groter, breder, maar smaller, met een betere ruimte distributie; we nooit geweten wat de reden van de folie op de top is. Aan de uiteinden hebben rubberen hobbels die het gemakkelijker te hanteren met een hand.

De onderste tabel geeft in groene aspecten die de Mobile Mapper 10 grootste potentieel met betrekking tot de MM6 en die rood gemarkeerd zijn negatieve verschillen onvermijdelijk met verandering te geven. Ik ben ook het plaatsen van een kolom te laten zien wat er gebeurt met de Mobile Mapper 100, Waarvan ik eerder sprak.

Mobile Mapper 6 Mobile Mapper 10 Mobile Mapper 100
Constelations GPS, SBAS GPS GPS, GLONASS, SBAS
Kanalen 12 20 45
Frequentie L1 L1 L1, L2
Bijwerken 1 Hz 1 Hz 0.05 segundos
Data Format NMEA NMEA RTCM 3.1, ATOM, CMR (+), NMEA
Kan als basis geen geen Ja
Real Time precisie in SBAS modus 1 – 2 meter. 1 – 2 meter. Minder dan 50 cm .. in SBAS, minder dan 30 cm. in DGPS.
Postprocessing nauwkeurigheid Minder dan een meter Minder dan 50 centimeter 1 cm.
Bewerker 400 Mhz 600 Mhz 806 MHz
Besturingssysteem Windows Mobile 6.1 Windows Mobile 6.5 Windows Mobile 6.5
Comunication Bluetooth, USB Bluetooth, USB, GSM / GPRS, Wifi GSM / GPRS, BT, WLAN
Maat 14.6 x 6.4 x 2.9 cm 16.9 x 8.8 x 2.5 cm 19 x 9 x 4,33 cm
Gewicht 224 gram 380 gram met batterij 648 gram
Tonen 2.7 “ 3,5 “ 3,5 “
Geheugen 64 MB SDRAM, 128 MB Flash, memoria SD 128 MB SDRAM, 256 MB NAND, Micro SDHC geheugenkaart tot 8GB 256 MB SDRAM / 2 GB NAND, Micro SDHC
Minimale Temperatuur -20 C -10 C -20 C
Maximale temperatuur +60 C +60 C +60 C
Drop Ondersteuning en trillingen 1 metro 1.20 meter op beton 1,20 meter op beton,plus ETS300 019 & MIL-STD-810 normen
Batterij Een AA paar Lithium / duur tot 20 uur Lithium / duur tot 8 uur
Soort antenne Interne / externe Interne / externe Interne / externe

Een aanzienlijke verbetering is in de batterij, in plaats van de AA paar brengt een lithium batterij met tot 20 uur autonomie, niet slecht voor bijna drie werkdagen van 7 uur. Dit was de reden dat hielp het zijn smaller.

Er is geen verbetering in precisie zonder nabewerking, het is bijna een browser met radiale nauwkeurigheden tot 2 meter. Het moet duidelijk zijn dat een materiaal van slechts een frequentie, is er geen ondersteuning RTK. Maar het verbetert dan MM6 nauwkeurigheid van de gegevens over de verdere verwerking, die hieronder zijn 50 cm, wat overeenkomt met een orthofoto pixel in een conventionele landelijke landmeten.

We gaan ervan uit het aankomt op dit precisie omdat reikt tot 20 kanalen (GPS L1 C / A in SBAS modus: WAAS / EGNOS / MSAS). Daarnaast kan naverwerking worden begrepen ten opzichte van een externe base via GPRS of WLAN.

Brengt een recentere versie van Windows Mobile, is de processor is verbeterd (is een ARM9), maar brengt dezelfde software: Windows Mobile, Active Sync en Internet Explorer. Inclusief Mobile Mapper Field, die vergelijkbaar is met Mobile Mapping met enkele verbeteringen, maar het ondersteunt ook ArcPad hoewel deze licentie kunnen worden gekocht alleen op Verenigde Staten.

Het geheugen heeft ook een grotere capaciteit, het brengt tot 256 MB NAND (Flash niet-vluchtig), nu ondersteunt tot 8 GB MicroSD.

Als extra kunt u een externe antenne en het racket op te hangen op een stok te kopen. Aan post-processing mogelijk moet worden betaald een activeringscode.

Conclusie

Voor zijn prijs, dat loopt onderaan het $ 1.500 is niet slecht. Hoewel in mijn mening is gewoon een Pocket met GPS en GIS-mogelijkheden.

Het is ideaal voor landelijke kadaster, bosbouw, milieu-projecten, dan wel die waarbij 50 centimeter van nauwkeurigheid is voldoende. Uiteraard moeten we profiteren van de GIS te nemen, omdat het mogelijk maakt de stijgende lijnen lagen, polygonen of punten met het nummer van de gewenste attributen ‘, inclusief foto’s en audio.

Het zou moeten worden gezien wat er gebeurt bij het gebruik gvSIG Mobile om iets meer dan eenvoudige Mobile Mapper Field vinden.

clip image002 Mobile Mapper 10, first impressionWat is het verschil respecteren de Mobile Mapper 100

Natuurlijk, de Mobile Mapper 10 is een stuk speelgoed als vergelijken met Mobile Mapper 100. Dat is een ander niveau van het instrument nauwkeurig na nabewerking tot 1 cm, maar het blijft enkele frequentie apparatuur.

Misschien MM10 grootste nadeel is dat het niet schaalbaar; komt alleen wanneer het ontworpen doeleinden laten.

In plaats daarvan kan de Mobile Mapper 100 schaal. Met een externe antenne en sommige configuraties kan het een Promark 100 worden, met iets meer, in een Promark 200 reeds dubbele frequentie ondersteunt.

Hoewel buiten de kast hetzelfde.

Deze vergelijking zal worden gezien in een andere post.

Hier kunt u een vertegenwoordiger van deze producten vinden.

Hier kan je meer Ashtech producten

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.