Home > Microstation: lay-out voor het afdrukken

Microstation: lay-out voor het afdrukken

Door dit te doen met AutoCAD heeft een andere logica, en misschien is dat de reden waarom sommigen die proberen om het te doen met Microstation hebben moeite. Aan de ene kant, want er is niet veel hulp over hoe het te doen en in de andere, dat de manier om het te doen, is niet alleen als AutoCAD doet.

Voor deze, laten we een oefening doen, maar ik stel voor dat basisprincipes sommige Microstation’s worden verdiept in het geval u nog nooit gebruikt.

clip image001230 Microstation: layout for printing

Het model kaart en het vel

Het model is de werkruimte die 01:01, waar het wordt getrokken. Het voorbeeld Ik toon is een kadastrale kaart en het uitzicht dat zich uitbreidt, is een benadering van een thematische indicator, allemaal gebouwd op het model.

Het blad is wat AutoCAD wordt genoemd Layout, en is gelijk aan een vak dat wordt geassocieerd met het papierformaat we hopen te drukken. Dit is een de schaalfactor heeft, omdat het model altijd 1: 1

De bedoeling is om een ​​output map, die een buitenste doos heeft de achtergrond kaart, het lampje uiterst rechts en links benadering een kwart cirkel te maken, zoals in dit voorbeeld:

clip image002164 Microstation: layout for printing

In de voormalige, kunnen degenen die geen gebruik maken van deze functionaliteit maken blokken (cellen), kopiëren, schaal, knippen, en dingen doen om alles van het model te maken. Het nadeel is dat als je gaat om een ​​wijziging van het oorspronkelijke plan niets van wat te maken werd geserveerd.

Hoe je de lay-out te bouwen

Om dit op te bouwen, is het gebruik van een functionaliteit die bekend staat als modellen dialoogvenster, Of doos modellen, die naast de referenties commando. Als het niet zichtbaar is, van toepassing rechts klikken en wordt geactiveerd als de Raster Manager.

clip image003124 Microstation: layout for printing

Deze doos is net als de referenties, want de logica dat het is gewoon hetzelfde; oproep kaarten, dezelfde of andere externe, set schaal, het creëren van een gesneden figuur en ze te plaatsen binnen een drukkerij kader.

Het eerste ding is om het werkblad te maken, dit wordt gedaan met de knop Nieuw en zijn te configureren aspecten zoals: type blad, als het 2 of 3 dimensies, modelnaam, annotaties schaal, omvang van de lijn stijl

clip image00489 Microstation: layout for printingclip image00555 Microstation: layout for printing

Hoe je nederzetting te bouwen

Hier de gereedschappen werken alsof u werkt aan het model, rechthoeken, lijnen, vormen, teksten. Alles is gelijk, in versies van 8,9 bekend als Microstation XM die transparantie ondersteunt.

De constructie is eenvoudig: Een achtergrond rechthoek, een kwart cirkel, twee kleine rechthoeken. Vervolgens met de tool gebieden maken we gaatjes door verschil.

Je kunt ook achtergrondkleur om objecten, spelen met transparantie en de prioriteit om te zien welke vooruit of achteruit wordt geplaatst.

Ook op deze kunt u voor informatie over het project, schaal, plaat nummer, grid coördinaten, logo’s, enz. schuilplaatsen te creëren

Insluiten kaarten in objecten

Kaarten zijn geladen als referenties in het model frame, zo vaak als je wacht om te bellen in de objecten. Elk van hen heeft een logische naam en een schaal die is gebaseerd op het drukvel. Hierdoor kunt u 2/3D benaderingen op verschillende schalen bellen binnen hetzelfde blad, en hieronder vindt u een aantal instellingen van stijl en teksten kenmerken, zichtbaarheid van het raster 3D-eigenschappen voor PDF.

Deze kaart valt ergens, dus maken we een kopie van de figuur die we hopen gewas en het ligt net boven de kaart. In het geval dat we niet in te stemmen met de grootte, geven we rechts klikken en eigenschappen veranderen van de schaal aan te passen. Dan gebruiken we het pictogram van de schaar ‘om de cut te maken, en we spelen de figuur.

clip image00640 Microstation: layout for printing

Wordt vervolgens gesneden object met alles en cijfer worden verplaatst naar de kaart, die wordt weergegeven in de volgende afbeelding.

clip image00726 Microstation: layout for printing

De rest is gewoon proberen, proberen, fouten maken en blijven oefenen totdat je de handigheid vinden. Bel referentie, ingesteld schaal, selecteert u het onderwerp van het trimmen, knippen, en de plaats op de kaart. De volgende output toont layout het voorbeeld van reeds gebouwde.

In het geval van kadastrale kaarten ‘rooster, zou het niet hoeft te worden gebaseerd op de laatste kaarten voor afdrukken, maar het zou worden gebouwd op maat gemaakte modellen op vellen met de betreffende naam en kwadranten met belangstelling gebied als achtergrond. In het geval van bijzondere nummers voor deze kaart als bloknummer van een buur, zou het kunnen worden getrokken op lay-out om de topologie van het model te houden.

clip image00820 Microstation: layout for printing

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.