Home > Microstation Geographics, link naar Database

Microstation Geographics, link naar Database

VERTALING OPMERKINGEN: Lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht.

Hoewel Geographics is een Bentley’s erfenis versie, na Bentley Map en kadaster kwam logeren, hier ik samenvatten wat aantekeningen op een leerling die wil verbinden met een database kaarten van een Geographics project.

Over Vorige topics

In een aantal post heb ik uitgelegd hoe lef sommige Geographics ‘functioneren, deze samenvatting van bijna 15 inzendingen laat zien dat ik het echt heb genoten.

 1. De functie boek
 2. Thematisering
 3. Topologische Reiniging
 4. Sluit lijnen
 5. Topologische analyse
 6. Sluit een lokaal project
 7. Importeren van vormbestanden
 8. Maak coördineren mesh
 9. Enkele verschillen met Bentley Map
 10. Ontwikkelen met VBA
 11. Verschillen met Cadastre
 12. Migreren naar Bentley Map
 13. Rookt met G! Gereedschap
 14. Inspirerende voorbeelden

Wat gebeurt is dat Geographics was altijd zo, het betekent software van je moest gerookte dingen weten om het te implementeren op het niveau van de beheerder. Terwijl gebruikers moeten leren om te doen elementaire routines om het te implementeren, maar het is een hulpmiddel dat ondanks Bentley reageert steun nog steeds wordt verdedigd met hand en tand door gebruikers die niet willen laten gaan.

In welke sluit deze

Geographics kan via ODBC worden aangesloten op zijn minst naar Oracle, SQLServer, of Access databases, bij voorkeur maar dit zijn niet de unieke basen of de enkele verbinding modus. De verbinding wordt gemaakt, zoals ik legde het in paragraaf 6 van de vorige lijst.

Wat te verbinden

Geographics, in deze versies werkt via object verbindingskoppeling (technische koppelingen), Die kan een lijn, punt, cel of veelhoek zijn. Deze verbinding werkt als volgt:

 • Aansluiten object moet worden op de kaart, stel dat een tabnummer als 425.876.
 • De MsLink is een getal niet herhaald in een plan verbonden wanneer het object is gekoppeld aan de databank.
 • De MapID is een getal dat associeert de MsLink met de geregistreerde kaart, zodat een MsLink kan worden herhaald van een bitmap naar de andere, het verschil zit in de bitmap het registratienummer, het onderwerp dat ik in paragraaf 12 van de top lijst toegelicht.
 • Eenmaal gekoppeld, kunt u andere database tabellen bekijken in Geographics, zoals de rol van medewerkers, kadastrale waarden … En met deze nog bewerkingen als topologische analyse, thematische kaarten, annotatie in kaart, etc.

De databank

 • Om te kunnen communiceren met een Geographics project, moet de database-project de volgende tabellen:

categorie
kenmerken
mapsmscatalog
ugcategory
ugcommandugfeature
ugjoin_cat
ugmap
ugtable_cat

 • Daarnaast is de tabel die u wilt verbinden, zoals het kadaster (veronderstel dat het heet tab) Moet een kolom genaamd MsLink voegen, zoals ik schrijf het met de M-en L in hoofdletters. En dit moet soort AutoNumber zijn, dus elke keer dat je een nieuwe tab wordt een nummer dat niet wordt herhaald toegewezen te creëren.
 • Tevens dient te worden toegevoegd aan de tabel de volgende kolommen:

Gebied, Deze kolommen naam doet er niet toe, wat jij interessant is het numerieke waarde met twee decimalen. Dit zal zijn om het pand gebied in de database te upgraden.

Perimeter, Zoals het vorige, wordt het gebruikt om de som waarde van zijden het pand op te slaan.

x1, y1, x2, y2. Deze vier kolommen waarin de coördinaten die het bereik van de eigenschap definiëren en die handig zijn om naar de geselecteerde eigenschap (slaanplaatsen), Alsook voor de bekendmaking in Geoweb Publisher.

 • Vervolgens, binnen de database, in mscatalog de tabel moet worden opgenomen de rol tafel en een id toegewezen. Dit om te zien de tabel Geographics in de volgende stap en kan in de catalogus geregistreerd.

clip image001248 Microstation Geographics, link to DatabaseDe kaarten

 • Kaart moeten zich registreren, dit wordt gedaan uit project / setup / registreren kaart / dgn bestand. Met dit, verwerft een aantal ugmaps tafel. .
 • Het moet ook te maken van Geographics de gemaakte tabel. Hiervoor moet je gaan naar Project / setup / tafels / table catalogus. Hier wordt gecreëerd door het plaatsen FICHA zoals naam, MSLINK (geactiveerd) in de primaire sleutel en een alias, in casu FC. Dan Plegen. Met deze, zijn we klaar om te linken.

clip image002178 Microstation Geographics, link to Database

De link

Het object wordt gekoppeld aan een veld in de FICHA , met behulp van het mslink als primaire sleutel clip image003135 Microstation Geographics, link to Databaseen gebaseerd op een match met de clave_ficha column.

Er moet een unieke wedstrijd tussen het object dat gekoppeld worden (veronderstel tabblad nummer in de kaart) en een identificatie in het register te worden. Het kan goed zijn het kaartnummer of de kadastrale sleutel, maar het moet niet worden herhaald op dezelfde kaart.

Te binden, plaats een hek, dan Database / tekst manager. We vertrokken ingeschakeld alleen het kaartnummer niveau, door te gaan naar de link. Vervolgens kiezen we de naam van de tabel waar we willen koppelen en de kolom met de wedstrijd. In dit geval is de gekozen doelen zijn FICHA tafel enclave_ficha column.

We activeren de optie Gebruik Fence, Koos de Toetreden tot knop en klikken we op het scherm.

 • Klaar, Gegraphics zocht al deze gebieden met het tabblad nummer in de kaart, die samenviel met het tabblad databank nummer in de FICHA tafel en clave_fichacolumn. En dan maakte een koppeling via de automatische nummering mslink bestaande in die kolom. Een manier om het te proberen is het gebruik van de beoordeling attributencommando, maar moet de bijbehorende tafel tillen.
 • Om oppervlakte en omtrek actualiseren, het moet links activa niveaus of functies vanaf de grens pand blok en centroïden functies. Dan wordt toegepast Database / omtrek wijzigingsvak.
 • Om coördinaten updaten deze wordt toegepast Database / coördinaat-update.
 • Invoegen is een nieuw record in de database, maken bijwerken om te upgraden.

Ik weet het, en ik ben me ervan bewust. Nu begrijp je waarom deze dingen worden geautomatiseerd met VBA gereedschappen …

Echter, het leren zijn logica was een mentale oefening die enkele sector van onze hersenen ontwikkeld. Het Geospatial Administrator is ook lastig (*).

VERTALING OPMERKINGEN:

(*) Tambien tiene sus bemolesDit is een Spaans idioom wat betekent dat er iets is lastig en niet zo gemakkelijk.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.