Home > Microstation 8.5 in Windows 7

Microstation 8.5 in Windows 7

Degenen die hopen om Microstation 8.5 vandaag gebruiken, moet Windows XP te gebruiken op virtuele machines voor onverenigbaarheden met Windows 7. Vermeld de teksteditor probleem, Die ik noemde hoe het eerder op te lossen, en ook verwijzen naar imago manager en ODBC-verbinding. Laten we eens kijken hoe deze problemen zijn opgelost.

Probleem met Raster Manager

Is het niet een debat uit waarom mensen nog steeds 10 jaar later gebruiken deze versie. De waarheid is dat de 2004’s Microstation V8 was alles innovatie. Mensen hield van deze versie voor zijn potentieel na het lijden van de laatste jaren met een dgn die nog 16-bit was. Nu kon lezen en 2006 dwg / dxf eigen bestandssysteem van de AutoCAD, geïntegreerde historisch record, links aan de ene kant bewerken de MDL pijnlijke taal vaststelling van Visual Basic for Applications (VBA) en, natuurlijk, benut de dgn v8 potentieel dat nog niet was beperkt tot 64 niveaus of aantal objecten.

Ondanks het bovenstaande ontwikkeltool nog op Clipper, met een beperkte grafische interface transparanten hanteren en de cursor interactie, een soort verfrissing in het beeld vorm die het object in zwarte tint terug. Maar uit deze dingen, het hebben van een eigen omgeving die niet in verhouding stond tot het RAM van de apparatuur, op indrukwekkende wijze kunnen grote hoeveelheden data efficiënt te verwerken.

Bentley beloofde een echt “windows”-versie te krijgen, met de belofte niet om potentiële schade. Dus in 2006, de XM-serie verschenen, hoewel vreemd mensen vroegen zich af waarom geadverteerd met een bericht van “niet de laatste zijn, en om iets meer te wachten”. Het was tot een paar jaar daarna verscheen V8i, die al dat Bentley opereert nu onder het concept van i-model gebracht.

Natuurlijk is dat deze versie is verouderd met wat je nu kunt doen met Bentley Map of een versie van Microstation V8i. Maar als iemand ontwikkeld op VBA voor die versie, zal niet gemakkelijk veranderen als het programma voldoet aan de basisbehoeften; veel minder als de ontwikkeling aan de hand was een verticale zoals Microstation Geographics, ProjectWise, Geoweb Publisher, of als het uitgebuit dgn mogelijkheden van die datum als de historische.

Bla, Bla, Bla … geschiedenis. Laten we eens kijken hoe het probleem op te lossen:

Terugkerend naar de Raster Manager probleem, alles is in Microstation cache change management, die werd vastgesteld in verschillende variabelen, waaronder MS_RASTER_CFILE_FOLDER.

Voor XM, Bentley integreert een ander management, en, natuurlijk, mappen locaties veranderen komt nadat Windows XP maakt het niet mogelijk om de cache te bereiken … nog veel meer met 64-bit, waar de rechten zijn complexer in bepaalde mappen. Maar de functionaliteit bestaat omdat het niet gebeurt zoals bij primitieve bestanden zoals jpg, alleen gebeurt met gecomprimeerde bestanden, zoals. Ecw,. HMR of. Tiff.

De eenvoudigste manier om de zaak op te lossen is door het kopiëren van de hrfecwfile.dllbestand, dat is wat loste dit in de eerste beproevingen we hebben gedaan met Microstation XM.

Dus, wat nodig is, is zoeken in Internet Microstation XM, installeer het, en zoeken naar dit bestand. Dan overschreven in de locatie waar de gemeenschappelijke bestanden zijn:

C: Program Files (x86) Common Files Bentley shared RasterFileFormats ECW hrfecwfile.dll

Probleem met het ODBC-stuurprogramma voor Microsoft Access in 64-bit

Voor het geval Microstation Geographics gebruikers, het was zeer robuust verbinding met een database met behulp van een Oracle Driver, Microsoft Access via ODBC. Terwijl Geographics is verouderd ten opzichte van Bentley Map, die nog werd gebruikt door een groot aantal projecten, in de mate dat het niet vreemd om nog ontwikkelingen te zien met behulp van deze functies in de Be Inspired.

microstation-windows-7

Het probleem voor degenen die niet meestal gelezen heb, is dat op 64-bit, Windows 7 niet kan een ODBC-verbinding maken met Access of Excel te maken.

Als we naar de ODBC-verbinding op een traditionele manier:

Start / Configuratiescherm / Systeembeheer / Systeem en beveiliging / Systeembeheer / ODBC-gegevensbronnen

Je kunt zien dat alleen chauffeurs kunnen worden toegevoegd aan SQL Server. Maar dit is omdat de eerste optie is om dit loopt van 32 bits, waarmee beheerdersrechten niet zijn ingeschakeld in het bestand odbcad32.exe vanaf dit adres

C: Windows System32

microstation-windows-71

In theorie zou het kunnen worden ingeschakeld Eigenschappen rechts klikken, de administrator rechten te wijzigen, maar in sommige gevallen is het niet kon veroorloven, dus,

Wat wij doen is hetzelfde commando te zoeken, maar onder de 64-bits omgeving, op de route:

C: Windows SysWOW64

Hier zoeken we Odbcad32.exe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.