Home > Micro 8.5 problem i Windows 7

Micro 8.5 problem i Windows 7

De som hoppas att använda Micro 8,5 idag måste använda Windows XP på virtuella maskiner efter inkompatibiliteter med Windows 7. Nämn textredigerare problem, Som jag nämnde hur man ska lösa det innan, och hänvisar också till bildchef och ODBC-anslutning. Låt oss se hur dessa frågor löses.

Problem med Raster chef

Är inte en debatt fråga varför folk fortfarande använder denna version 10 år senare. Sanningen är att 2004 är Microstation V8 var all innovation. Folk älskade den här versionen för sin potential efter att ha lidit senaste åren med en DGN som fortfarande var 16-bit. Nu kunde läsa och redigera AutoCAD 2006 DWG / DXF infödda fil, integrerad historiskt rekord, kvar på ena sidan MDL smärtsam språket antar Visual Basic for Applications (VBA) och, naturligtvis, utnyttjade DGN v8 potential som inte redan är begränsad till 64 nivåer eller antal objekt.

Trots ovanstående utvecklingsverktyg var fortfarande på Clipper, med en begränsad grafiskt gränssnitt i OH-hantering och markören interaktion, till ett slags förfriskning i bilden form som återvände objektet i svart ton. Men av dessa saker, som har en egen miljö som inte stod i proportion till utrustningens RAM, på ett imponerande sätt kunde hantera stora mängder data på ett effektivt sätt.

Bentley lovade att få en riktigt “fönster”-versionen, lovar att inte skada potential. Så i 2006, dök XM-serien, men konstigt nog folk undrat varför annonseras det med ett budskap om “inte vara den senaste, och vänta något mer”. Det var fram till för ett par år efter det dök V8i, som förde allt som Bentley verkar nu under begreppet i-modell.

Naturligtvis att denna version är föråldrad med vad nu du kan göra med Bentley Map eller någon version av Microstation V8i. Men om någon utvecklad på VBA för den versionen, inte kommer att förändras lätt om programmet uppfyller sina grundläggande behov, än mindre om utvecklingen pågick en vertikal såsom Micro Geographics, Project, Geoweb Publisher, eller om det utnyttjade DGN kapacitet att datum för den historiska.

Bla, Bla, Bla … historia. Låt oss se hur man ska lösa problemet:

Återvänder till Raster chef problemet, är allt i Microstation cache förändring ledning, som definieras på olika variabler, inklusive MS_RASTER_CFILE_FOLDER.

För XM, Bentley integrerar en annan ledning, och, naturligtvis, mappar platser förändras kommer efter Windows XP gör det inte möjligt att nå cachen … mycket mer med 64-bitars, där rättigheterna är mer komplexa i vissa mappar. Men funktionaliteten existerar eftersom det inte händer som med primitiva filer såsom jpg, endast händer med komprimerade filer, som. Ecw,. HMR eller. Tiff.

Det enklaste sättet att lösa frågan är genom att kopiera hrfecwfile.dll fil, vilket är det som löst detta i de första testningar som vi gjorde med Microstation XM.

Så, vad som krävs är sökning i Internet Micro XM, installera det, och söka efter denna fil. Då åsidosättas på den plats där de gemensamma filerna är:

C: Program Files (x86) Common Files Bentley delade RasterFileFormats ECW hrfecwfile.dll

Problem med ODBC-drivrutin för Microsoft Access i 64-bitars

För Micro Geographics användarnas fall var det mycket robust anslutning till en databas med hjälp av en Oracle Driver, Microsoft Access via ODBC. Medan Geographics är föråldrad med hänsyn till Bentley Map, som fortfarande användes av många projekt, i den mån det inte är konstigt att fortfarande se utvecklingen med hjälp av de här funktionerna i inspireras.

microstation-windows-7

Problemet för de som inte brukar läsa, är att på 64-bitars, Windows 7 kan inte göra en ODBC-anslutning till Access eller Excel.

Om vi ​​tillgång till ODBC-anslutning på ett traditionellt sätt:

Start / Kontrollpanelen / Administrationsverktyg / System och säkerhet / Administrationsverktyg / ODBC-datakällor

Du kan se att endast förare kan läggas till SQL Server. Men det beror på att det första alternativet är att köra från 32 bitar, med vilka administratörsbehörighet inte är aktiverade i Odbcad32.exe filen från adressen

C: Windows System32

microstation-windows-71

I teorin kan det vara aktiverat Egenskaper högerklicka, ändra administratörsrättigheter, men i vissa fall inte hade råd med det, så,

Vad vi gör är att söka samma kommando men under 64-bitarsmiljö, på rutten:

C: Windows SysWOW64

Här söker vi Odbcad32.exe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.