Home > Mellan cancer och Google Earth använder för fastighetsregistret

Mellan cancer och Google Earth använder för fastighetsregistret

Ur ett gott humör ögonblick med en holländsk vän, denna dag, rädda jag viss likhet mellan den process som leder cancer i klinisk psykologi och Google Earth romans med felaktiga syften:

Steg 1: Fright.

google earth precission
En tekniker går till fält som svar på en mätning begäran av en ägare som vill sälja, han kontrollerar att det finns nya byggnader som inte syns i fastighetsregistret kartan. Sedan kommer till kontoret och ser att de för 40 år sedan ortofoto bara visar vingårdarna i periferin, med en stor tomt i rustika förhållanden.

Han kallar den tekniker som har varit där 23 år, åldras med en stereoskopet hängde på halsen och en sliten leroy vilket bara gör typsnitt för bokstäver, efter striderna på överlagring ett skikt på den andra, förvisso identifiera det finns bara i kartan vad som finns i bilden.

Så de bestämmer sig för att ta till det sista året nyhet, Google Earth har nått 2004 och visar en färgstark ortofoto som visar senaste byggnader.

Sen börjar panik.

Tomten koordinaterna stämmer inte med kartan och kära, de är förskjutna mer än 20 meter.

cadastre

-Var försiktig-. Den kvartära säger till honom. -Forntida främlingar gjorde de koordinater, och endast de kan förändra dem.

Medveten om att Google inte kan vara så fel, flyttar hela sin förrättning lagret för att matcha bilden. Sedan ringa sin chef och imponerar honom visar den digitala terrängmodellen som matchar med fastighetsbeteckning skikt som har exporterats till Google Earth.

Glada med krimskrams, uppmanas ofrälse kommissionens huvud honom att utfärda planer för varje fastighet, i syfte att sälja till alla invånare till ett bättre pris “tomter certifieringar som sammanfaller med Google Earth” … och nu i WGS84! … SEO optimerad!

Steg 2: Denial

Två år efter att Google visas med en bild som säger 2006 förutsätter teknikern att bilden är nyare, inser han att byggnaden platsen är nästan 6 meter skiftade i sydöstra riktning där polygonen flyttats, som nu dras i grönt.

Det verkar konstigt för honom att nu de tryckta kartor “koordinaterna är inte bra och inte heller med de ursprungliga kartorna varken med Googles nya bilden. Vid denna tid de handritade kartorna är övergivna i ett bad som blev winery sedan den dagen kvartär fick sparken.

Hans rädsla blir en förnekelse, eftersom han inte kan acceptera att Google är fel, inte den här gången. Så som lämnar fastigheten och hela staden där har flyttats, hoppas att problemet kommer att lösa sig.

Att ens veta detta, bestämmer han sig för att utfärda nya certifikat baserade på nya koordinaterna, med en förskjutning avrundas upp till 6 meter.

catastro google earthStatligt 3: Godkännande

Tre år senare Google visas med en ny bild av 2009, och som ni kan se, är det detaljerna mycket tydligare.

Han konstaterade att byggnaden har inte formen på det sätt han hade tolkat.

Det sammanfaller med förra året plats, så att han slutar att acceptera att hans tomter är förskjutna 6 meter … så han bestämmer sig för att utfärda andra certifikat med förskjutning, även denna gång utan avrundning.

Han är förvånad över att notera att bilden har den nya byggnaden byggs mot tomten, så det kommer till slutsatsen att det inte kan vara mer exakt information, så han går all hans kartläggning 6.47 meter med en vinkel på – 27 grader.

Den gamla kvartar går till kontoret för försäljning och köp processen och förblir rädd ser att koordinaterna är konstigt. Försök att komma med förslag eller hitta källan men kapitulerar när de visade honom teman former baserade på konstruktiva typen.

Steg 4: Death

Han bestämmer sig för att vänta ytterligare ett år, till 2010, och går att sätta in för att göra fastigheten beräknade värdet från den nya byggnaden som är i bilden. Och samtidigt som helt nya underbara utrustning vars reklam betalas inte nämna … 19 centimeter noggrannhet, utan efterbearbetning.

Placera GPS och se till att koordinaten är förskjuten, göra ett annat test i 15 till 25 minuter och den koordinat bekräftar att det är … ganska rörd. Låt GPS tar en längre läsning medan hälsning framför fastigheten ny ägare, han uppmanar honom att ha kaffe i korridoren med utsikt över GPS som praktiskt taget är matlagning i middagssolen i nästan 40 minuter.

Grannen svarade honom som hade köpt fastigheten för tre år sedan, och har redan gått att anmäla det till fastighetsregistret, som nu kräver planer med exakta koordinater. UTM WGS84 … SEO optimerad!

Med viss rädsla och lust att kissa, begär han fastigheten dokumentet och det tar honom ut ur tvivel:

cadastre precission

 

Han gick för att registrera planet med fastighetsskatten certifiering som har gett den ofrälse kommissionen 2007, och har sagt till dem att han uppskattar att de har gjort en uppgradering som det är nu klart att de båda grannarna efterfrågan kommer att ha någon motivering eftersom han har en senaste plan medan deras har mer än 30 år.

Vidta åtgärder varandra om och om igen. Få mer exakt enhet, och slutligen hamnar övertygad om verkligheten:

– Google egendom åtgärderna är förskjutna 23,87 meter!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.