Home > MapinXL, kartor från Excel

MapinXL, kartor från Excel

MapinXL är en applikation byggd av ARTICQUE inriktad på kontoret människor som inte är GIS experter men vill imponera med färgade kartor.

Vi tillbringar våra liv försöker ansluta våra kartor till Excel, medveten om att andra inte kan vara borta från Microsofts lösningar, och vi har gjort tusen sätt att lösa det, importera data, ändra format, skapa dataanslutningar, publicera tjänster, etc. Kanske av den anledningen kommer lösningen förefaller oss primitiva i sina funktioner, men röka (Spanska idiom: “Fumada” i detta fall innebär: idé) Av denna design är baserad på den omvända från GIS (kartor från Excel), och det är ett bra koncept.

clip image002115 MapinXL, maps from ExcelAvsedd för icke-experter inom GIS

Många framgångsrika företag börjar med enkla lösningar, för att göra detta, de som utformar dessa verktyg får i chefens huvud som frågar sig frågor som:

  • Varför ska jag be om en karta varje gång till en GIS expert?
  • Varför gjorde han alltid skicka det för sent?
  • Varför har det aldrig missar en färg fel?
  • Varför gjorde han övertygade mig att investera tusentals i ett GIS-utveckling och jag alltid noga med att ta emot dem i jpg-format i min mail … och det väger så mycket megabyte(Spanska Idiom: “megas”) Som aldrig kommer?

Den MapinXL corporate web design talar för sig själv, är den gjord av marknadsföring människor för sig själva.

I Excel miljö

Något ganska lockande för denna applikation är att det är integrerat som en ny flik i Excel Ribbon, det är väldigt intuitivt, eftersom vid denna punkt alla har vant sig vid denna miljö.

Saker gjorda av MapinXL är för användare som vill skapa målade kartor för en presentation, hämta ett initiativ som en dag Excel hade, men den här gången kan du skapa nya miljöer, redigera tabeller, umgås med andra tabeller, understreck av kriterier, äntligen blir ljust grafik.

Ett stort hinder är att göra nya kartor, eftersom de använder ett konstigt format kallat VXF, som de bara vet hur man skapar. Vissa kartor över länder och inre splittring kan laddas ner gratis, om någon behöver en ny karta som de kan skapa det, men inte förklara låga villkor eller pris.

clip image00384 MapinXL, maps from Excel

Det mervärde

Priset är $ 99 per licens, som kan köpas via Paypal. Inte så illa för företag som kan använda det i marknadsföringen området, med frågor som:

  • Kartläggning av kunder eller leverantörer
  • Expansionsplaner
  • Rapporter till investerare och partners

För en chef som spenderade mer än $ 700 i en Data show, $ 1500 på en bärbar dator, som reste 200 miles för att övertyga sina investerare att hans miljontals producerar … det är inte orimligt att investera $ 99 på denna leksak och kräva hans vackra ögon sekreterare lägga målade kartor i rapporterna.

Lösningar som denna och Touche är det mest praktiska jag sett för GeoMarketing.

Webb: MapinXL

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.