Home > MapInfo: Ieri, azi și poate mâine

MapInfo: Ieri, azi și poate mâine

clip image00168 MapInfo: Yesterday, today and perhaps tomorrow

MapInfo este software-ul care a fost popularizat în mod regulat, ca o alternativă competitivă la dominația ESRI. S-au scris despre acest instrument, vreau să dedic acest post pentru o analiză pe un trend decât de capacitatea sa, care, conform 2008 Studiu Daratech apare în locul șapte în ceea ce privește vânzările în 2008 și a șasea din punct de vedere tradițional GIS. Cum mă întreb să știu ce participării avea platforme Open Source, care au acum un nivel bun de maturitate.

clip image00243 MapInfo: Yesterday, today and perhaps tomorrow

Înainte sunt:
1. ESRI
2. Bentley
3. AutoDesk
4. Intergraph
5. GE Energy (Smallworld)
6. Leica (Erdas și mai mult)

clip image00330 MapInfo: Yesterday, today and perhaps tomorrow

Ieri: O alternativă la ESRI

MapInfo apare în 80 de a concura la un parteneriat cu Microsoft pentru cele două extreme care au însemnat ArcView și Arc / Info statie de lucru, atât din mediul UNIX, unul mai simplu decât dispreț, și alte extrem de astrale ca acesta va fi considerat mereu. Deci, în acest scenariu, MapInfo apare ca o soluție de un pic mai ieftin decât ArcView, cu mult mai prietenos cu aspect deoarece se pare ca Windows, dar cu versiuni atât pentru Macintosh și UNIX.

Între timp, restul a fost în alte valuri, Bentley a fost nesemnificativ față de egeomates însemnat ca Intergraph, Autodesk a fost lupta lumea de CAD, GE Smallworld nu a fost chiar și în vise (și, dacă nu pentru GE nu ar exista). Care a existat a fost ERDAS, acum dobândite de către Leica și sa alăturat celorlalte accesorii apare în locul șase.

De timp Windows 95 tocmai a apărut Am fost surprins de lucruri foarte simple, dar care s-au minunat în MapInfo, ca butonul ESC pentru a opri procesele suspendate, zoom previzualizare, Schimbări în directoare, fără a pierde legătura, transparente, ușor pentru a atașa o la mai multe și mai multe pentru mulți. Lucruri pe care ArcView 2.1 nu face ca crearea contururi, că, odată cu integrarea MapInfo Mapper verticală ar putea face, și numai Arc / Info a fost de conducere, dar știm la ce costuri (intre 10.000 dolari si 20.000 dolari).

Apoi, MapInfo la acel moment a fost o alternativă excelentă la tirania problema, care a fost reprezentată de ArcView 2 x, care a continuat lupta până la de 3x și apoi a apărut un decalaj mentală pe care puțini amintesc despre materia ei.

Astăzi, un instrument solid

Utilizatorii MapInfo-l apere cu dinții, chiar dacă ei cunosc slăbiciunile lor (în versiunile anterioare de 9) din imagini tratament sunt acceptate ca pentru producția generație de produse (harti pentru imprimare) este minunat. Unele caracteristici atractive pentru a AutoCAD stil, cum ar fi straturicontrolul și vector de editare, printre lucrurile care m-au uimit sunt de export în PDF cu straturi de control, sau modul care poate fi pornit sau oprit straturile cu un panou lateral.

clip image00422 MapInfo: Yesterday, today and perhaps tomorrow

Ce sa întâmplat este că MapInfo a devenit o companie publică, și Dependența de clip image00514 MapInfo: Yesterday, today and perhaps tomorrowcare are este complicată în comparație cu companii private, cum ar fi ESRI și Bentley, pentru a da două exemple mai multe acțiuni. Deci, pentru a vedea MapInfo trebuie să fie luate în considerare aceste etape diferite: înainte de versiunea 7, înainte de versiunea 8 și înainte de versiunea 9. Prin urmare, din acestea este rigoarea în produsul lor Durata ciclului de viață.

Dacă măsurăm Mapinfo împotriva ArcView 9x (fără extensii), ambele vor merge la penalty-uri, și victorii MAPINFO în ceea ce privește funcționalitatea. Dacă-l măsurăm cu Colector, Mapinfo pierdut în termeni de egeomates și de preț, dar câștigă în produsele ieșite generație și de mediu prietenos. Deci, MapInfo este un instrument de mare, foarte robust în standardele OGC, completate cu MapBasic, MapXtreme și de rutare pentru construirea de aplicații personalizate, nu numai pentru desktop, dar pentru web.

La nivel de client, Mapinfo susține WMS, WFS, SFS și GML, în timp ce acționează ca server de MapMarker, MapXtreme și Envinsa face piruete lor. MapXtreme efectuează atât client și server.

Versiunea 10 reproiectare este un fum mare, bazată pe versiunile anterioare, dar primesc clip image00610 MapInfo: Yesterday, today and perhaps tomorrowimpresia că ei s-au dovedit ca un ciorap de un vânzător de înghețată. Se poate observa, acesta a fost făcut mai mult de o renovare interfață, și, de asemenea, un efort mare pentru a realiza mai multe puncte slabe ale versiunile precedente, inclusiv interacțiunea acestuia cu Postgre și PostGIS este foarte importantă.

Poate că mâine

Lucru rău despre acest lucru este că, fiind o companie publică și fi achiziționate de cele mai multe acțiuni de PitneyBowes, MapInfo devine să fie un instrument mai de o afacere mare, care nu a prioritate de GIS. Ce PitneyBowes caută este un instrument care poate face ajustări geospațiale la locația lor platforme, astfel încât de cumpărare ar putea fi mai dăunătoare decât benefică pentru instrument.

Semnul meu este negativ, dar aceasta este ceea ce nu se întâmplă la o companie privată, în cazul în care creatorul său vede nu numai banii pe care îi poate genera, dar mândria de a fi văzut-o a fost născut și nu excepția cazului în care criza economică este de nesuportat, nu este prima ieșire vândut la cel mai mare ofertant sau lichida de eschivarea.

Sperăm că nu va fi așa, deoarece cota lor de piață este semnificativ și mai mult de piață sunt clienți care așteaptă să mențină loialitate în ambele direcții. Multe instrumente le-am menționat aici, ca CadCorp și Colector GIS-ar dori deja să aibă acest privilegiu

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.