Home > MapBuilder kapitulerar … det är en annan

MapBuilder kapitulerar … det är en annan

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av det här inlägget.

Det är smärtsamt att se intressanta projekt uttryckande chock (*), Och acceptera att behöva komma ut … bara några dagar sedan jag tog upp på svaghet hos projekten inte förknippas med en aggressiv plan för marknadsföring som ger dem hållbarhet.

clip image0028 MapBuilder surrenders… it’s another

Det är inte exakt MapBuilder fall, ett projekt som föddes i december 2003 med goda resultat ochhar meddelat att det kommer att dra en final stabil version men kan inte fortsätta med projektet som det hade gjort. Dess större integration var med OpenLayers, Som tycks förstå affärer, men nu till MapBuilder är inte så lätt att hålla upp utvecklingen rytm.

Så gör en korrigering, är det inte att de är överge (**) Snarare byta samarbetsmodell lämnar till OpenLayers roll i syfte att bättre dra nytta av resurser.

Vad gjorde gör MapBuilder väl?

Den största prestationen med detta projekt var att skapa en ansökan enligt LGPL licens som tillåts utan mycket komplikationer skapa tjänster klient kartläggning för Internet under omvandling och XML rendering i AJAX miljö. Enligt många är den förenklade modellen Model-View-Controller (MVC) relativt lätt att använda, men oftast med mycket lite server krav.

  • Karta tjänster kan GML, WFS, GeoRSS, och även Google Maps. Men med sin integration till OpenLayers kan leda till också ansluta med Yahoo, Virtual Earth och Multimap
  • Har stöd för både datapublicering via WFS … inklusive transaktionstjänster (WFS-T)
  • Du kan bygga tjänster med hjälp av Web Map Context (WMC) och Open Services Web Context.
  • Är kompatibel med olika OGC standarder och är ett projekt som OSGeo betraktas examen

Det finns några mycket väl monterade exempel, Eftersom hade lyckats integrera sin funktionalitet med några Firefox-versioner (något gammalt), Internet Explorer och Mozilla … så dess begränsning var inte att spåra Google och Microsoft galna ändringar i sina webbläsare, i slutet av den väg vi landade med den smärtsamma verkligheten :

“Det är svårt för någon att utveckla något bra, gratis,” inte för att de inte kan, men eftersom allt i livet kostar pengar … även vädret.

Det allvarligaste problemet är att eftersom denna ansökan finns det flera, så att med mycket tvivel och även stannade i hopp om att någon kommer att återupptas … även om att vara någonså dåligt som kommer att avsluta köper den.

Det är klart att MapBuilder versionen möjligen blir den sista, men från OpenLayers sidan kan ge mer hållbara kontinuitet.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

(*) rasgar sus vestiduras: När du är i chock, vresig eller sårad då du slita dina kläder

(**) Tiren la Toalla: när du överger något eftersom det är mycket svårt eller du känner att du inte kan göra det då du kasta din handduk

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.