Home > MapBuilder παραιτήσεις … αυτό είναι ένα άλλο

MapBuilder παραιτήσεις … αυτό είναι ένα άλλο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παρακαλώ διαβάστε μερικά σχόλια στο τέλος αυτού του post.

Είναι οδυνηρό να δούμε ενδιαφέροντα έργα εκφράζοντας σοκ (*), Και την αποδοχή ότι πρέπει να βγούμε … μόλις πριν από λίγες ημέρες είχα αναφέρει την αδυναμία των έργων που δεν συνδέονται με ένα επιθετικό σχέδιο μάρκετινγκ που τους δίνει την αειφορία.

clip image0028 MapBuilder surrenders… it’s another

Δεν είναι ακριβώς το MapBuilder περίπτωση, ένα έργο που γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 2003 με πολύ καλά αποτελέσματα και ανακοίνωσε ότι θα συντάξει μια τελική σταθερή έκδοση, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει με το έργο, όπως είχε κάνει. Μεγαλύτερη ενσωμάτωση του ήταν μεOpenLayers, Η οποία φαίνεται να κατανοούν τις επιχειρήσεις, αν και τώρα με MapBuilder δεν είναι τόσο εύκολο να συμβαδίσει ρυθμό ανάπτυξης.

Έτσι, κάνοντας μια διόρθωση, δεν είναι ότι είναι εγκαταλείποντας (**) Αλλάξει μάλλον το μοντέλο συνεργασίας αφήνοντας OpenLayers το ρόλο με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που λαμβάνουν.

Τι έκανε δεν MapBuilder κάνει καλά;

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του σχεδίου αυτού ήταν η δημιουργία μιας εφαρμογής με την άδεια LGPL που επιτρέπεται χωρίς πολύ επιπλοκή δημιουργούν υπηρεσίες χαρτογράφησης πελάτη για το Διαδίκτυο υπό μετασχηματισμό και XML απόδοση σε περιβάλλον AJAX. Σύμφωνα με πολλούς, απλοποιημένο μοντέλο του Model-View-Controller (MVC) είναι σχετικά εύκολο στη χρήση, αλλά κυρίως με την πολύ μικρή απαίτηση διακομιστή.

  • Χάρτης υπηρεσίες μπορούν να περιλαμβάνουν GML, WFS, GeoRSS, καθώς επίσης και το Google Maps. Αλλά με την ένταξη της στην OpenLayers μπορεί να οδηγήσει επίσης να συνδεθεί με το Yahoo, το Virtual Earth και Multimap
  • Έχει υποστήριξη για τη δημοσίευση των στοιχείων μέσω του WFS … συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (WFS-T)
  • Μπορείτε να χτίσετε τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν Web Map Context (WMC) και Open Πλαίσιο Web Services.
  • Είναι συμβατό με τα διάφορα πρότυπα OGC και είναι ένα έργο που OSGeo θεωρείται απόφοιτος

Υπάρχουν μερικά πολύ καλά τοποθετημένο παραδείγματα, Επειδή είχε καταφέρει να ενσωματώσουν τη λειτουργικότητα του με ορισμένες εκδόσεις του Firefox (κάτι παλιό), Internet Explorer και Mozilla … έτσι τον περιορισμό της δεν ήταν να παρακολουθείτε το Google και η Microsoft τρελών αλλαγές στο browsers τους, στο τέλος του δρόμου που προσγειώθηκε με την οδυνηρή πραγματικότητα :

“Είναι δύσκολο για κάποιον να αναπτύξει κάτι καλό, δωρεάν,” όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά επειδή πάντα το κόστος ζωής τα χρήματα … ακόμα και ο καιρός.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι αυτή την εφαρμογή, υπάρχουν αρκετές, έτσι ώστε με πολλές αμφιβολίες ακόμη και μείναμε με την ελπίδα ότι κάποιος θα συνεχιστεί … ακόμα κι αν είναι κάποιοςτόσο κακό που θα τερματίσουν την αγορά αυτή.

Είναι σαφές ότι η έκδοση MapBuilder θα ενδεχομένως να είναι η τελευταία, αλλά από την πλευρά OpenLayers μπορούν να παρέχουν πιο βιώσιμη συνέχειας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

(*) rasgar sus vestiduras: Όταν είστε σε κατάσταση σοκ, γκρινιάρης ή κακό, τότε σχίζει τα ρούχα σας

(**) TireN la toalla: όταν εγκαταλείψει κάτι γιατί είναι πολύ δύσκολο ή αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε στη συνέχεια, θα ρίξει την πετσέτα σας

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.