Home > Manifold GIS skapa layouter för utskrift

Manifold GIS skapa layouter för utskrift

I detta inlägg kommer vi att se hur man skapar en utsignal karta eller vad vi kallar layout med Manifold GIS.

Grunderna

För att skapa en layout, kan Manifold du hålla kapslade i en dataframe eller en karta som det kallas, även om det kan vara i en mapp eller i samband med ett lager eller annat Manifold objekt kallas förälder. Du måste ha konfigurerat skrivaren och pappersstorleken så att layouten kommer att baseras på detta i det här fallet valde jag ett brev ark storlek i liggande format.

Det fortsatta arbetet är montering av dataframe, som definierar vilka lager kommer att gå, med vilken färg, symbolism, öppenhet etc.

Enligt diagrammet nedan, till höger, på den övre panelen är datakällor, som vi vill vara i dataframe (karta) dras till fönstret och är tematisera individuellt.

Sedan i det nedre högra panelen är skikten ‘bildandet av denna dataframe (karta) och här kan du ange den ordning som kan leda, samt öppenhet. Detsamma kan göras med flikarna under displayen som kan dras för att ändra ordning eller slå på eller av med ett dubbelklick.

clip image00115 Manifold GIS creating layouts for printing

Därefter skapa en ny layout, markeras i den högra rutan som om du gör någon komponent och välj layout. Efter detta visas en panel frågar varifrån föremålet kommer layouten (förälder), ett namn och om vi förväntar oss en mall. Du kan också ange att den inte kommer att ha förälder. I denna, faller Manifold kort eftersom den inte har tillräckligt med mallar såsom ArcGIS.

clip image00211 Manifold GIS creating layouts for printing

Anpassa layouten

Sen att skräddarsy vi tillämpa dubbelklicka på den skapade layout och gör högerklicka på ramen. Här kan du konfigurera:

  • Arbetsområdet (omfattning) som kan vara baserad på en sparad vy, en ram, en ram från en central punkt skala, ett lager, ett urval av objekt eller en specifik komponent.
  • I mitt fall jag gör det baserat på en sparad vy (vy) som är i grunden en metod område som definieras som genväg som görs av gvSIG eller ArcGIS.
  • då kan vi ställa den sammanhållna (personsökning eftersom det är möjligt att ange hur många sidor som kommer att komma ut som array (typ 2 × 3) och kan anges individuellt som vi vill ha synliga.
  • Det kan också definieras om vi vill visa bakgrunden arbete, raster och geodetiska nät, kant, norr, grafisk skala och andra saker (Spanska idiom: “miquis ‘).

clip image0036 Manifold GIS creating layouts for printing

Och här har vi det utan större avkastning.

clip image0045 Manifold GIS creating layouts for printing

Anpassa objekt

Legenden är inställd på att visa / legend, och det kommer att definieras vilka skikt skall märkas och om vi vill att de ska tillträde eller inte. Du kan också ändra namn och om legenden blir kant-linje eller lös.

clip image0053 Manifold GIS creating layouts for printing

På samma sätt det är konfigurerat den norra symbolen och den grafiska skalan.

För att lägga till bilder, dessa skrivas som komponenter antingen kopplade eller importeras och släpas till layouten. För att lägga till andra objekt, de är valda i den övre displayen glasruta när layouten är öppen, dessa kan du lägga till horisontella, vertikala linjer, rutor, texter, legender, North symbol eller grafisk skala.clip image0063 Manifold GIS creating layouts for printing

För att kontrollera verktyg inriktat läge, där en manuellt manövrerad kontakt med ctrl + alt pressad och detta visar en nod som kan flyttas manuellt.

Export layout

För att exportera den, tillämpa högerklicka på layouten och välj Exportera. Det kommer att bli nödvändigt att ange upplösningen i punkter per tum (DPI) och om texter omvandlas till vektor. Du kan exportera den till Adobe Illustrator (. Ai), pdf, emf och PostScript.

Här kan du ladda den exporterade filen till pdf.

Slutsats

Sammanfattningsvis ser det lätt men faller kort jämfört med tidiga versioner av ArcView 3x som i dessa uppgifter var mycket praktiskt i vissa avseenden som arbetsområdet ledning och föremål insättning … inklusive nätet.

Vi förväntar att andra Manifold versioner skulle kunna förbättras i arbetet områden ledning som för tillfället är ganska knepigt och det kommer att integrera mallar för att underlätta anpassning.

För nu, med mycket goda prestanda som har Fördelare i andra jonglering, det skjuts i pragmatism.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.