Home > Lucrul fisiere forma cu AutoCAD

Lucrul fisiere forma cu AutoCAD

Fișierele forma, cunoscut sub numele de fișiere. SHP vor fi formate cuaternare în materie de tehnologie, dar nu putem evita faptul că acestea au fost popularizat la fel de mult cum a fost ArcView 3x. Acesta este motivul pentru care sunt încă utilizate pe scară largă, în măsura în care cele mai multe platforme special geospațiale s-au dezvoltat rutine pentru a le opera. Chiar gvSIG pot citi și edita.

O alternativa utilizate pe scară largă în prealabil a fost de a exporta de la ESRI la DXF, cu dezavantajul de a pierde date tabelare. În acest caz, vom vedea cum să interacționeze cu acestea speedraptors folosind AutoCAD AutoCAD Map, am auzit despre acest proces printr-o blând Răspunsul Txus la forumul Cartesia.

1. Nu este nici AutoCAD

Un fișier forma constă din geometrie, conținute în extensia de fișier SHP, apoi datele tabelare conținute în dosar. Dbf și indicele care leagă ambele, care este. SHX..

Pentru a citi un fișier de acestea este necesar AutoCAD Map, sau oricare Civil 3D, este, de asemenea, merită să clarifice faptul că, spre deosebire de hartă Bentley sau gvSIG nu este posibil pentru a citi fișierul nativ, Dar este posibil prin conexiune FDO.

Fac acest exemplu cu AutoCAD Civil 3D 2008.

2. Cum de a importa fișiere. CP

Acest lucru trebuie făcut în meniu:

“Map / unelte / import”, nu aveți posibilitatea să alegeți. Fisiere SHP fi E00 și chiar reportaje de la ArcInfo Workstation inițială.

De asemenea, vă permite să importați programe, cum ar fi MapInfo (. Fila MIF.) Și Geographics MicroStation (. DGN) Cred că este o deschidere bună la AutoCAD la formate din afară, pentru că atunci când importă de la o DGN pe această cale este posibil pentru a captura mslink și alte particularizări, cum ar fi exploatarea obiectelor complexe și de a converti celule pentru a bloca o dată.

Apoi, panoul vă solicită să atribuie proiectarea și capacitatea de a importa numai o zonă.

 

Este de asemenea posibil să se specifice dacă poligoane pot fi transformate în polilinii închise.

3. Cum de a exporta o. SHP

Pentru exportul procesul este similar, “harta / unelte / export”, și apoi de export trebuie să se facă separat, linii, puncte, poligoane și text. Selecția se poate face manual, prin straturi sau clase caracteristică și dacă există topologii definite, e mai bine.

De asemenea, este necesar să se definească atributele obiectelor, care va construi coloane dbf, proiecția de fișierul de ieșire și de conversie de polilinii închise de poligoane.

În această sarcină de importul și exportul există alternativa de a crea un profil pentru a evita să fie din ce în ce definirea condițiilor, acest lucru ar fi salvat ca fișier IPF, care pot fi încărcate de fiecare dată când face acest proces..

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.