Home > Long Τώρα, μια eGeomate από 10,000 χρόνια

Long Τώρα, μια eGeomate από 10,000 χρόνια

Έχετε ποτέ βρεθεί στο Facebook, η εικόνα ενός σχολείου, όπου θα σπουδάσει, άλλαξε εντελώς, μοντέρνα ή καταρρέει;

clip image0013 Long Now, an eGeomate of 10.000 yearsΤότε θα συνειδητοποιήσει ότι πολλοί που ζούσαν στην ίδια σκηνή υπάρχουν στο Facebook, με ετικέτα σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με μια Kodak 110 mm. Όπως μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα άτομα μπορείτε να βρείτε εκεί έξω είναι πιο πρόσφατες φωτογραφίες που ελήφθησαν από τους ανθρώπους νωρίτερα ή αργότερα από την ίδια θέση? Που εγκαταλείπουν ίδια δάκρυα στις 8 μ.μ. από διάφορα μέρη του κόσμου. Παρόμοιες ιστορίες, ανέκδοτα, οι μαθητές που επέστρεψαν ως δάσκαλοι να είναι όλα αυτά που μισούσε, αλλά ότι, 26 χρόνια αργότερα, θέλουν να επιστρέψουν σε αυτές τις ημέρες.

Αυτό είναι το πώς όλοι εμείς οι άνθρωποι είναι, πετάμε sketchbook του γιου μας, μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζει στο υπουργικό συμβούλιο της μελέτης. Είναι το ίδιο με το σημείωμα από 12 χρόνια νύφη μας, για την οποία θα ήταν πρόθυμος να δώσει τα πάντα, απλά για να το έχουμε στα χέρια μας, να ζήσουμε τη στιγμή και πάλι.

Long Now είναι ένα ίδρυμα που σχηματίζεται με την πρόθεση να δημιουργεί ιδέες που κατοχυρώνουν στην Ιστορία τι δεν πρέπει να χαθεί στο χρόνο. Εκείνη την εποχή, η οποία πηγαίνει τόσο γρήγορα που ξεχνάμε, ότι έχουμε καταστρέψει, εμείς αποβλήτων, αλλά ότι χρόνο αργότερα, θέλουμε να ανακάμψει.

Εδώ και τώρα, σημαίνει απλώς σε αυτό το δωμάτιο, αυτά τα 5 λεπτά. Επειδή αύριο και στη συνέχεια σε ένα χρόνο ή σε 10 χρόνια, θα είναι εντελώς διαφορετική. Τι δεν πρέπει να πούμε σε κάθε 10.000 χρόνια.

clip image0021 Long Now, an eGeomate of 10.000 years

Long τώρα έρχεται κάτω από αυτή την ιδέα. Έρχεται με την πρόθεση αλτρουιστικό να δημιουργήσει ένα ιστορικό σχέδιο συντήρησης σε μακροπρόθεσμη βάση.

  • Τώρα, είναι μόλις τρεις ημέρες: χθες, σήμερα και αύριο
  • Σήμερα είναι η τελευταία δεκαετία, αυτή τη δεκαετία και η επόμενη … καλά, δεν περιλαμβάνει ακόμη και χρόνια όταν κουνά το κεφάλι μας στο ρυθμό της Σταχτοπούτας.
  • Long είναι τώρα μια περίοδος των 20.000 ετών. Η περίοδος αυτή κυμαίνεται από 8.000 έως 12.000 π.Χ..

Ενώ είναι ένα πολύ αστρική καπνό ονειρική ανθρώπων, είναι ο τρόπος για το πώς πολλές βιβλιοθήκες, μουσεία και εγκυκλοπαίδειες σχηματίστηκαν. Με τη διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή αναφέρεται σε ένα «τώρα», το οποίο περιλαμβάνει 10.000 χρόνια πριν και ίσο ποσό προς τα εμπρός? Για το λόγο αυτό, οι εν λόγω κύριοι έχουν προσθέσει ένα μηδενικό στα χρόνια (είμαστε το έτος 02011), παρέχοντας ένα παρόμοιο φαινόμενο με το Y2K, όταν 9.999 χρόνια θα πρέπει να περάσει. Η ιδέα, να δημιουργήσουμε κάτι που θα είναι για την ιστορία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, όπως είναι τώρα ή το Stonehenge Πυραμίδες της Γκίζα, που είναι μόνο περίπου 4.000 χρόνια πριν.

Με την παραλλαγή, ότι αυτό που γίνεται είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί στο χρόνο, και κάποιος στα 10.000 χρόνια μπορεί να δούμε τι κάναμε σωστά σήμερα, τα τελωνεία, μόδες μας, τις μορφές της κυβέρνησης, των υποδομών … καλά, έτσι ώστε να μπορούν να δουν ότι υπήρχαν άνθρωποι των σπηλαίων κατά το έτος 2011 σε χώρους με παράλογο ονόματα όπως το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ισπανία, το Περού και την Ονδούρα. Σε αυτή την ηλικία σκεφτήκαμε, ενήργησε, πολέμησαν για ανόητα πράγματα, έκανε ζωγραφιές των σπηλαίων σε μια Ipad 2 tablet και θα χρησιμοποιηθούν για να συνδέονται με παρωχημένες σπιρτόκουτα ονομάζονται δορυφόροι και ούρλιαζε ειδήσεις με γρυλίσματα σε μια γλώσσα που ονομάζεται Twitter.

Long εξετάσουμε τώρα τουλάχιστον 5 στιβάδες του χρόνου, από την οποία ήθελε να διατηρήσει πράξεις:

clip image0032 Long Now, an eGeomate of 10.000 years

  • Το φυσικό στρώμα, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τη γη δορυφορικές εικόνες, οι παγετώνες συμπεριφορά, οι φυσικές καταστροφές, η αποψίλωση των δασών, και άλλες πτυχές που μπορεί να είναι χρήσιμη για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
  • Το πολιτιστικό επίπεδο, το οποίο περιλαμβάνει ανθρωπολογικές εκφράσεις που particularized διάφορες περιοχές του πλανήτη, που μας κάνει μοναδικούς και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να συζητήσουμε.
  • Το στρώμα της διακυβέρνησης, στο οποίο συμβαίνουν διάφορες μορφές της κυβέρνησης και των διοικητικών πολιτικές εξελίξεις.
  • Το στρώμα των υποδομών, με ό, τι συμβαίνει μεταξύ μας και τη φύση. Αυτό το οποίο χρησιμεύει για να μας μεταφέρει, να ζήσουν και να επιβιώσουν, που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι πλέον.
  • clip image005 Long Now, an eGeomate of 10.000 yearsΤο στρώμα των επιχειρήσεων, με τα παγκόσμια οικονομικά θέματα, τώρα όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο.
  • Και, τέλος, η τέχνη και το στρώμα της μόδας, όπου θα δει την ανθρωπότητα δημιουργικές εκφράσεις.

Θα φανεί ονειρική, κάπως αφελής. Αλλά αν αυτό είχε συμβεί σε κάποιον από την κάμερα στιγμή που εφευρέθηκε, ακόμη και έξω από ένα ενιαίο κομμάτι της πόλης, θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη, αν είχαν συλληφθεί συστηματικά. Long τώρα έργο βασίζεται σε πάρει ό, τι έχουμε τώρα, οι υπολογιστές και τα μέσα αποθήκευσης.

Για αυτό υπάρχουν διάφορα μέσα που προσπαθούν να διαμορφώσει το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει. Περιλαμβάνει Rosetta Έργου ότι με την παγκόσμια συνεργασία γλωσσολογία ειδικούς, χτίζουν μια απογραφή των διαφορετικών γλωσσών και διαλέκτων κόσμο. Ένας άλλος λόγος είναι Μεγάλα στοιχήματα, Η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Κατανοούμε Long Server είναι ένα έργο για την αποθήκευση πληροφοριών και Long Viewer είναι ένα είδος του Google Earth θεατή, αλλά με τα στρώματα που επιτρέπουν την επιστροφή διαβούλευση ιστορία με διαδραστικό τρόπο.

clip image0062 Long Now, an eGeomate of 10.000 yearsΑλλά πολύ καιρό τώρα πιο σημαντικό έργο είναι 10.000 χρόνια ρολογιού. Μια έξυπνη όνειρο που επιδιώκει να έχει ένα ρολόι που διαρκεί το πέρασμα του χρόνου, η οποία μπορεί να διατηρηθεί, διατηρείται από ένα άνθρωπο των σπηλαίων, κατανοητή από τις μελλοντικές γενιές που επιβιώνουν μια παγκόσμια εξαφάνιση και το οποίο είναι σε θέση να δώσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο κατά το έτος 12.000.

Έτσι, αν μια μέρα που επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε μια συναρπαστική υπόθεση, Long Now είναι ένα από αυτά. Ίσως τώρα φαίνεται απατηλό και οι άνθρωποι που έχουν υπογράψει για αυτή την ιδέα θα πρέπει να θεωρείται κάτι το εξωπραγματικό, βγαίνει βασικών ανθρώπινων πραγματικοτήτων. Αλλά δεν θα είναι σε 50 χρόνια, πολύ λιγότερο στους 10.000.

Εάν υπάρχουν και εκείνοι που ονειρεύονται θέματα όπως σε μακροπρόθεσμη βάση, είναι πιθανό ότι βραχυπρόθεσμα όνειρο δεν πρέπει να θεωρηθεί παραισθήσεις.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.