Home > Instelgegevens gebaseerd op een nauwkeuriger onderzoek

Instelgegevens gebaseerd op een nauwkeuriger onderzoek

Dit is een voorbeeld van een gemeenschappelijk probleem dat overkomt mij nu. Ik heb een enquête eerder gedaan met een minder nauwkeurige methode, eventueel met GPS, tape en kompas. Het feit is dat bij het monteren van total station, Realiseren we ons dat de informatie die is gevestigd in een vervorming.

De zaak is dat als het alleen wordt genomen de externe hoekpunten maatregel, aanpassing aan de interne is waanzin.

Laten we eens kijken hoe het te doen met AutoCAD Civil 3D:

Eenvoudige, selecteert Kaart> Extra> rubbervel

Vervolgens vraagt ​​het programma u om de punten te bewegen en de controlepunten aan te geven. De volgorde is: eerst, het punt dat we weten is verkeerd (basispunt), Dan is het punt waar het moet worden bewogen (referentiepunt).

Bij elk punt reeds is aangegeven, drukt u op deinvoeren toets. Vervolgens vraagt ​​het programma objecten die we verwachten te passen, het moet al het land grenzen geselecteerd en draait om Enter.

Hier in dit deel is waar ik mis Microstation, want daar kunnen worden ingeschakeld of uitgeschakeld de niveaus zonder dat de huidige opdracht te stoppen. Hier is het niet mogelijk, er moet af zijn de niveaus die niet willen om in het actieve venster te selecteren.

En daar heb je het: Hoe meer bestaande controlepunten, hoe beter. Natuurlijk moet er klieren bij de hoekpunten, het houden topologische reiniging.

clip image002151 Adjusting data based on a more precise surveyHet is duidelijk dat voor een massale werk is het niet aangeraden om te doen in een enkele stap, het is beter om dit te doen door blok. Gewoon zien aan de onderkant van gronden 4 en 5, heeft punt niet bewegen omdat we niet dat vertex hebben deelgenomen; wat impliceert dat het moet gaan om de lijnen te nemen of handmatig bewerken in het geval er bestaat niet een pauze.

clip image003111 Adjusting data based on a more precise survey

De tool ziet er erg praktisch, veel meer dan Microstation doet uit gereedschappen> warp coördinaten

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.