Home > Hoe te contouren met AutoCAD Civil 3D te creëren

Hoe te contouren met AutoCAD Civil 3D te creëren

Lang geleden, dit werd gedaan met Softdesk, was het een ander verhaal, maar in dit geval zullen we zien hoe het te doen met behulp van Autodesk Civil 3D in zes stappen.

clip image00127 How to create contours with AutoCAD Civil 3D1. Oppervlak Stijlen

De stijlen bekijkt geometrie instellingen die zijn gemaakt in AutoCAD, waar zijn gedefinieerd het type lijnen, kleuren, lagen, glad bochten of verschillende conformaties dat de geometrie zal hebben. Aangezien het niet het geval van deze post zal ik een bestand dat al stijlen is opgeslagen te gebruiken, op het einde wordt aangegeven hoe u het bestand te downloaden.

Deze stijlen kunnen worden bekeken en gewijzigd in het tabblad “Instellingen”, maar het kan ook worden gekopieerd en nieuwe te maken.

2. Maak het oppervlak

Om dit te doen, op de werkbalk venster, selecteer “oppervlakten”, klik met de rechtermuisknop muis door te kiezen “te creëren oppervlak”. In het panel geven aan dat het een TIN zetspiegel, en selecteer de laag waar het wordt gehost, in mijn geval ik zal doen in de C-TOPO.

Zoals de naam al we toewijzen “Geofumadas Land” en “Field test” in de beschrijving.clip image00216 How to create contours with AutoCAD Civil 3D

Doet OK kunnen we zien dat het oppervlak is gemaakt, met object structuur dat het zal karakteriseren. U kunt bewerken door met de rechtermuisknop te klikken op de muisknop op het oppervlak en het selecteren van “Surfaceclip image00320 How to create contours with AutoCAD Civil 3DEigenschappen “.

3. Gegevens toe te voegen aan de oppervlakte

In dit geval voegen we een bestand van punten, voordat we zagen hoe het te doen uit een externe database. Nu wat ik heb is een txt-bestand met de coördinaten in de vorm x, y, z.

Dus om dit te doen, activeer de “Definitie” optie, en in dit zoeken we naar “Point-bestanden”. Hier doen we rechterknop van de muis door te klikken optie “Add”.

clip image00414 How to create contours with AutoCAD Civil 3DIn het panel zullen we aangeven dat wat wij importeren zijn items op het ENZ orde Easting Northing Zelevation (X, Y, Z), en gescheiden door komma’s. Kijk dan voor het txt-bestand pad en doen ok.

Op deze wijze worden de punten geladen het bestand, maar alleen toegelaten als een laag van punten, maar een oppervlak operatie geworden.

Om dit te zien, laten we het doen rechts klikken met de muis knop op het oppervlak “egeomate Land”, y Oppervlakte eigenschappen, zullen we het tabblad “Definitie”, dat in het onderste paneel verschijnt als een operatie te zien.

Te zien van het oppervlak gemaakt, laten we het doen met de rechtermuisknop op te klikken en selecteer “zoom in”. Je moet het oppervlak te zien, met punten in rood en wit contouren, want dit is de standaard stijl.

clip image0057 How to create contours with AutoCAD Civil 3D

4. Aanpassen van de contouren.

Nu, om de rondingen te bekijken geef een andere stijl, wat we zullen doen, is met de rechtermuisknop op de muis op het oppervlak “egeomate Field”, vervolgens “Surface eigenschappen” en het tabblad “Informatie” selecteer de stijl van het oppervlak.

In het geval van het gebruik van “Borders & Contouren”, na het spelen van de optie, hebben we dit:

clip image0066 How to create contours with AutoCAD Civil 3D

Plaatst u “Borders & Contouren & Hellingen” het toont de kaart contour met een gekleurde helling.

clip image0076 How to create contours with AutoCAD Civil 3D

Er zijn ook andere stijlen, dus ik laat je om te proberen hen.

5. Overige informatie.

Het is ook mogelijk om meer gegevens met betrekking tot de oppervlakte gemaakt, bijvoorbeeld in het tabblad “Analyse” en altijd in het tabblad “Surface Properties” kunnen we een statistisch beeld van de hellingen te krijgen, kiezen bereik en druk op de pijl naar beneden te zien.

clip image0085 How to create contours with AutoCAD Civil 3D

6. Labelen van de curven

Te labelen contourlijnen, wat we doen is, in het bovenste menu “Surface / Voeg oppervlak labels” (hier kunt u verschillende alternatieven kiezen, zullen we “Contour – Multiple” gebruiken, in dit geval), markeert dan de polylijn en het wordt het markeren van de afmetingen.

clip image0092 How to create contours with AutoCAD Civil 3D

Als je wilt oefenen kan hier worden gedownload:

txt-bestand van de punten

De dwg die de sjabloon bevat

De dwg met de voorbereide oefening

In deze koppelingen kunt u alternatieven voor te contouren met andere programma’s te maken zie:

Contouren van Poilines in Civil 3D

Contouren met behulp van ArcGIS

Met behulp van Bentley Site

Met behulp van Google Earth

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.