Home > Hoe nauwkeurig zijn de beelden in Google Earth?

Hoe nauwkeurig zijn de beelden in Google Earth?

Het thema van Orthorectified en satellietbeelden ‘precisie van Google Earth is een record vraag in de zoekmachines, in deze dagen waar verwarrend precisie tolerantie is zo eenvoudig het verliezen van de GPS in de taxi, zou het goed zijn om een ​​paar van de analyse te maken over zijn of om deze gegevens te gebruiken voor het serieuze werk.

Nu is er in Google verschillende afbeeldingen provider, sommige van ze aangekondigd dat het binnenkort zal er meer materiaal na de lancering van een nieuwe satelliet met een hogere resolutie en grotere dekking per dag.

Van de satelliet wordt Wereldbeeld I, Die werkt in combinatie met een Quickbird satelliet, de beelden werd een pixel resolutie van 50 centimeter (momenteel 1 meter) en met captures van 600.000 vierkante kilometer per dag, die vóór dit moment werd verkregen in een week.

google earth precission

Dit heeft de neiging om mensen die alleen gericht zijn op het eindproduct (kaarten) en niet in de tussentijdse enquête producten en zijn fotogrammetrische oorsprong dat is wat laat ons niet alleen met producten maar de nauwkeurigheid en relevantie te verwarren. Bij het gebruik van Google Maps materiaal voor lokale doeleinden kan worden bevestigd dat de onnauwkeurigheid, soms tot 30 meter, als een satellietbeeld vereist een dichte eerste orde netwerk van lokale controles voor rectificatie. Het is niet dat is een slechte kwestie, het feit is dat het dient voorGeografisch web doeleinden dat is de manier waarop Google Earth noemen deze laag.

We begrijpen dan Google kreeg zeer nauwkeurig gehalte in sommige landen, maar voor degenen die nog willen kadaster te maken met Ortos uit Google Earth, hier is een voorbeeld van wat je zult vinden:

Dit is La Jaguita, Comayagua, In Honduras; mee hoe wordt gezien bij knooppunt de beelden ‘de herhaling van dezelfde gebouwen complex, 36,51 meter naar het noordoosten.

We gebruikten twee GPS Magellan Mobile Mapper, een als basis, andere voor het heffen van punten en vervolgens het maken van de differentiële correctie, dan vergeleken met een orthofoto gemaakt met luchtfotografie met 5000 vlucht drie jaar geleden; GPS-gegevens en ga akkoord met de ortho maar niet met elk van de Google Earth-beelden, een van hen is 23 meter ten noordoosten, de andere op 19 meter, maar de verplaatsing vector heeft een andere invalshoek. In dit opzicht is het niet mogelijk in vraag gesteld een systeem dat is het beste dat veel van onze dorpen waar kaartgegevens niet zal aankomen in de komende 10 jaar een tot overmaat van ramp is gratis kan hebben, het belangrijkste is dat we ons bewust zijn van hun relevantie en beperkingen. Om te worden gemediteerd, laat ik dit punt in termen van Google Earth, dat paragraaf niemand leest en druk gewoon op de knop “OK”:

e) GEEN ADVIES OF INFORMATIE, MONDELING OF schriftelijk, verkregen uit GOOGLE OF DERDEN OF DOOR DE SOFTWARE ZAL EEN GARANTIE NIET UITDRUKKELIJK IN DEZE VOORWAARDEN MAKEN.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.