Home > Hoe maak je een kleine dgn / dwg-bestand maken

Hoe maak je een kleine dgn / dwg-bestand maken

Gebeurt het dat als we een bestand met veel informatie, bijvoorbeeld een dgn met 70 lagen(Levels), in sommige moment dat we deelden het verwijderen van enkele niveaus om ze in een andere laag, resultaten die het oorspronkelijke bestand blijft hetzelfde formaat. Ook kunnen we alle gegevens gewist en blijft hetzelfde, hoewel het niet kon de geschiedenis.

In dit geval, ik heb een plan dat bijna alle informatie van een provincie hadden, meet 17 MB. Ik bijna alles verwijderd, maar nog steeds meten dezelfde grootte.

Met Microstation.

clip image001232 How to make small a dgn / dwg file sizeWat sommige mensen doen is om een ​​nieuw bestand te openen, genaamd de kaart als referentie en kopieert het via hek of exporteert het met Omheining File. Het nadeel van deze werkwijze is dat deze kan worden los in het historische geval is wordt gebruikt, kan ook worden gemist dingen die zijn geconfigureerd in het bestand via instellingen / ontwerpbestand.

Dus de beste manier is om een ​​laxeermiddel te geven, werd de term bedacht door vrienden in een cursus, omdat dit proces heet Zuivering in AutoCAD.

Dit wordt gedaan met Bestand / comprimeren. In het Opties keuze wordt ingesteld wat het verwacht te elimineren, waaronder ongebruikte niveaus, lijnstijlen, tekststijlen, blokken (cellen), etc.

clip image002166 How to make small a dgn / dwg file size

Eenmaal gekozen, wordt het toegepast Comprimeren en dat is alles, mijn 17 MB bestand kreeg tot slechts 1 MB. Het gewiste ook enkele objecten die lijken als geesten die worden gezien op de kaart, maar kan niet worden aangeraakt.

Het is mogelijk configureren Werkruimte / voorkeurenEn in de Operatie optie, zodat wanneer je Microstation laat het comprimeren van het bestand.

clip image003126 How to make small a dgn / dwg file size

Met AutoCAD

Bestand> Drawing utilities> Purge

Hier is een voordeel optie, die de items die niet kunnen worden gereinigd weergeeft, en een reden geven waarom. Om ze te selecteren, moet u de Ctrl-toets gebruiken.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.