Home > Het leven na ArcView 3.3 … gvSIG

Het leven na ArcView 3.3 … gvSIG

VERTALING OPMERKINGEN: lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht aub

clip image00232 Life after ArcView 3.3 ... GvSIGIk klaar was het onderwijzen van de eerste module van gvSIG, aan een instelling die uit elkaar dan het implementeren van een systeem voor gemeenten gebruik, verwacht ook opleidingen op gratis GIS. Dit instituut had een applicatie op Avenue ontwikkeld, maar wanneer het denken over migratie het naar ArcGIS 9 hebben mij de kans ze gratis alternatieven en tot slot de kwestie heeft goed gelopen om te laten zien gegeven. Van 8 studenten slechts een wist ArcGIS 9 consequent, wat resulteert gemakkelijk aan te passen aan gvSIG en hoewel ze zich bewust zijn dat ESRI is een meer bekende technologie en van een merk beter gepositioneerd ze hebben ook de conclusie dat ze niet genoeg geld hebben om te investeren in bereikte 10 GisDesktop licenties, 2 voor ArcEditor, 1 voor GisServer en drie andere extensiones … ah! en 36 licenties voor haar proefproject klanten.

Hier zal ik je vertellen hoe het was.

De leerlingen

8 gebruikers ArcView 3.3, zij het een vrij oude technologie is goed verdeeld veel instellingen … gewaardeerd voor de eenvoud en het aantal technici die domineren.

Onderscheidt zich van alle studenten een jongen programmeur die Java handvatten heel goed en is al begonnen te werken aan de bouw van extensies voor gvSIG hoewel hij werkte meer opNetBeans en leek hem dat het nogal vreemd (*) Te maken met Eclips. Er is ook iemand die programmeren in Avenue, twee meer ontwikkelaars die betrokken zijn in web design met een goed beheer van MySQL / PHP kent. Anderen zijn technische experts in het krijgen van nutteloos (**) Een april

De teams

Een van de teams was met Linux Ubuntu er was alles geweldig.

5 teams hebben XP, was er geen probleem

2 teams hebben Windows Vista, er waren verschillende incidenten van Java Runtime fouten, juist omdat de installatie die was gedaan was van een gvSIG draagbare versie. De beste manier om dit te doen is het installeren aangesloten op het web, omdat het systeem doorzoekt de Java Runtime Environment versie die het best geschikt is voor het systeem. Fouten meestal opgetreden bij het laden van een raster of bij het maken van een query met sql bouwer.

Maar in het algemeen was het vrij goed de prestaties, hoewel een van de apparatuur werd waarschijnlijk geladen met de ‘installeren en verwijderen’ manier of omdat lage schijfruimte. Deze voelde een beetje traag het programma operatie … onder hen was mijn laptop die al is vragen om vernieuwing na te zijn onderworpen aan verschillende simulaties van de Golgotha.

De nadelen van gvSIG over ArcView 3x

Door het doen van een vergelijkende beoordeling onder hen, die het ontbreken van ArcView gevoeld, dit waren hun bevindingen:

 • In de tabellen, niet kunt de volgorde van de kolommen te wijzigen met een eenvoudige drag
 • Bij het importeren van gegevens uit een CSV-bestand, vereist dat het symbool dat de lijst scheidt een puntkomma moeten zijn (;) wat betekent dat u de regionale instellingen in Windows veranderen zodat bij het exporteren in Excel gaan op deze manier … en als de bestanden worden geconverteerd het is een probleem (***). Hieraan werd toegevoegd dat Excel 2007 niet kan exporteren naar DBF.
 • De stijlen van lijnen en punten lijken vrij beperkt in vergelijking met ArcView’s … op … Ik denk dat meer stijlen worden gebracht ergens op het web, maar handleiding niet breng dit aangegeven.
 • Opties om de layout velden ‘te veranderen in de tabellen is een beetje beperkt
 • Het was niet mogelijk om een ​​raster op de kaart, zoals geografische coördinaten rooster brengen

De voordelen

Hoewel deze eerste module is beperkt tot het hanteren weergaven, tabellen en kaarten, dit is wat ze het leukst vond:

 • De kleur keuzes als thematisering
 • Het creëren van transparantie
 • De laag woningen voor het kiezen van minimale en maximale zoom
 • Snijden venster als georeferenced afbeelding
 • De optie om te gaan naar specifieke coördinaten
 • De combinatie van lagen en de boom keuze met een plusteken (+)
 • De mogelijkheid om projectie toe te voegen aan de standpunten en niet alleen het project
 • De juiste interpretatie van speciale tekens zoals accenten en ñ
 • Importeren uit een csv
 • De keuze van de taal
 • Opties om te bepalen waar zijn de brongegevens
 • Het vermogen te ontwikkelen in de wetenschap vrijwel elke gvSIG functionaliteit als een component in Java
 • Exporteren naar PDF
 • De oprichting van frames als een marker van het uitzicht

In een paar weken heb ik op hield de tweede module, die de gegevens bouw, uitbreidingen integratie, sextante en later zou de derde in welke wij het OGC dienst creatie thema te trainen gaat. Voor, terwijl ze zijn achtergelaten waardoor migratie van hun april tot GVP en integreren van functies die niet waren met ArcView.

VERTALING OPMERKINGEN:

(*) Tirado de los Cabelloseen idioom dat betekent dat er iets is in plaats van normaliteit, misschien iets een beetje gek

(**) destromparnutteloos

(***) es una lataeen idioom dat betekent dat er iets is nogal vervelend

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.