Home > Het land bestuur: de LGAF methodologie

Het land bestuur: de LGAF methodologie

Het staat bekend als LGAF de methodologie die in het Spaans is bekend als Land Governance Evaluation Framework.

lgaf cadastreDit is een instrument waarmee wordt gedaan van het land juridische vestiging diagnose, in termen van wetgeving en praktijken met betrekking tot de openbare orde in het bijzonder in tenure en landgebruik. De Wereldbank en de FAO, onder anderen, bevordert het, wordt meestal toegepast in landen waar hebben landadministratie moderniseringsprojecten gedreven, uit de presentatie door Klaus Deininger, Harris Selod en Tony Burns Het Land Governance Assessment Framework: Het identificeren en Monitoring Good Practice in het Land Sector.

De stappen van het land governance-methodiek

Een van de mogelijkheden van deze oefening is dat het mogelijk maakt door middel van analyse, panelen en follow-up afspraken, deskundigen en technici te diagnosticeren vijf fundamentele gebieden:

  1. Juridische en institutionele kader
  2. Landgebruiksplanning, Land Administration en Belastingen
  3. StateLand Administratie
  4. Beschikbaarstelling aan het publiek van het land informatie
  5. Geschillenregeling en Conflict Management

Elk van deze gebieden hebben een reeks van mijlpalen, concentreert zich op 21 land bestuursindicatoren, verspreid in 80 basisafmetingen waarmee kan geleidelijk identificeren voortgang, knelpunten en noodzakelijke acties, zodat het geïntegreerd ruimtelijk beheer een steunpunt voor de ontwikkeling kan zijn. Daarnaast gelden nog twee modules, die meestal gekoppeld zijn aan projecten waarbij de regularisatie nodige stappen heeft bereikt in de creatie van het wettelijk kader:

  1. Grootschalige Overname van Rechten van het Land
  2. Bosbouw

Het document kan worden gedownload van de Wereldbank website, in verschillende talen. Hoewel ik laat het op Scribdomdat zeer nuttige documenten belanden in een gebroken link in de tijd. Algemeen, de handleiding geeft een systematische gids voor de coördinatie en uitvoering van het land governance-methode, de details van de deskundigen werving eisen, geeft instructies voor het verzamelen van voorlopige gegevens, de organisatie van panels van deskundigen, en uitvoeren van semi-gestructureerde interviews en biedt een format voor het organiseren van de resultaten.

Een groot deel van deze oefening lijkt misschien poëtisch voor technici die geroepen zijn om te bepalen hoe ze dingen doen, waarom, en hoe het beter zou kunnen zijn, vooral omdat de administratieve / toestand probleem is meestal het zwakste punt in een gebied waar de geomatica onderzoek en ontwikkeling heeft bereikt verbazingwekkende niveaus. Maar op het einde, is noodzakelijk als we willen dat gevangen punten in eindig gebied in het overheidsbeleid die rijkdom produceren en bewoners leefomstandigheden te verbeteren.

Landbeheer in het overheidsbeleid

Ik upload hier het document, omdat het nut is van algemeen belang, terwijl het voortdurend aan te bevelen mijn lezen beste suggestie: “Waarom Nations fail”. De reden waarom ik voor de gezamenlijke studie van de twee instrumenten is omdat wij, de geomatica, zijn niet veel gegeven om economie te studeren en dit is een boek dat is het meest benadrukt, waar het thema zal lijken ons goed bekend. Het boek (Why Nations Fail) is van Daron Acemoglu en James Robinson, in een meesterlijke houding met behulp van voorbeelden van hoe het grondgebied visie voor beslissingen overheidsbeleid een beslissende factor kan zijn voor een natie slaagt of mislukt.

Het is waarschijnlijk dat de vrijetijdslezen inspireert ons een goede marihuana sigaar, zo niet de onze, van de inhoud van de auteurs. Maar afgezien van de grap, is het mogelijk dat reflectie ons doet denken dat in deze zaak is er veel te doen, meer van goede praktijken van anderen dan de heruitvinding van al bewezen goede praktijken.

  • Bewoners kijken weinig voordeel met een titel in zijn hand, als de quartaire sector (overheid) de vooruitgang zeer traag in personeel modernisering haar ambtenarenapparaat’s.
  • Een gerookte studie van de ruimtelijke ordening kan eindigen in een paar kaarten geschilderd op de stadsmuren, indien niet vergezeld gaan van ontwikkelingsplannen simpelweg aangeeft hoe met hun middelen kan worden bereikt een territorium visie.

LGAF_Complete handmatige implementatie in Spanish_2013_03_04b – copy.docx

Hoe de diagnose van de grond bestuur (LGAF) implementeren

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.